Insignia 1.6T Edition İzlenimlerim

teşekkür ederim, bir arkadaşım kendi opeline delphi kullanıyor,onun hakkında ne dersiniz?

İnsignia modelleri için tavsiye edilen motor yağı Opel 5w30 aracın benzinli ve dizellerde bakım aralıkları 15bin km. Yağ ne olursa olsun tam sentetik yağ kullanılmalı yeni araçlarda ilk bakıma kadar 1lt yağ eksiltebilir kurumlaşma yapacağından bu normal arada kontrol etmekte fayda var

İnsignia modelleri için tavsiye edilen motor yağı Opel 5w30 aracın benzinli ve dizellerde bakım aralıkları 15bin km. Yağ ne olursa olsun tam sentetik yağ kullanılmalı yeni araçlarda ilk bakıma kadar 1lt yağ eksiltebilir kurumlaşma yapacağından bu normal arada kontrol etmekte fayda var

Türkiye şartlarında turbosu bu denli hızlı dönen bir turbo dizel motor için 15k km yağ değişim peryodu korkunç uzun..Böyle Tavsiye ediliyor, yapmak zorunda değilsiniz..

Arabasına uzunca seneler binmeyi planlayan arkadaşlar iki yağ değişim zamanının tam ortasında bir kere sadece yağ değiştirmelidirler..

hayırlı olsun

Türkiye şartlarında turbosu bu denli hızlı dönen bir turbo dizel motor için 15k km yağ değişim peryodu korkunç uzun..Böyle Tavsiye ediliyor, yapmak zorunda değilsiniz..

Arabasına uzunca seneler binmeyi planlayan arkadaşlar iki yağ değişim zamanının tam ortasında bir kere sadece yağ değiştirmelidirler..

Opel 1.6 ve 2.0 Turbolu veya dizel araçların yağ değişimlerini erkene alın demiyor bu araçlara tavsiye ettiği yağlar tam sentetik yağlar İstanbul Auto Showda ilk dikkat ettiğim İnsignia 2.0 Turbonun yağ kapağındaki 5W30 yazısıydı bunu zannedersem aracı üreten mühendisler koymuş olmalı. Serviste 2.0 Turbo Vectra C ve Astra H araçlar Castrol Edge 0W30 normal 1.3 Cdti dizel araçlarada 5W30 kullanıyoruz ve her değişimi 15bin kmde yapıyoruz bi problemede rastlamadık

bence de mehmet ustanın dedıgı dogru olabılır. sız 7500 yapmayın, 10 bın de 1 değiştirin en temızı.

Bunu ben diyorum Opel demez zaten..İnsanlar araç tercihinde bakım masraflarınıda hesaba kattıklarından Opel bakımı masraflı dedirtmek istemez..

Turbo revizyon atölyemize Yetkili Opel servislerinden arızalanıp gelen turboları gördükçe Bu tavsiyemin önememine dikkatinizi çekmeyi uygun gördüm..

En basit mantıkla ne kadar sık yağ değiştirirsek sistem o kadar uzun ömürlü olur..Bunun muhasebesi kullanıcıya kalmış..Biz bilgilendirerek üstümüze düşen görevi yapalım..

Sonuçta sık yağ değişiminin ne gibi bir zararı olabilir ki maliyetinden başka? Bence 7500 de bir mantıklı

Bunu ben diyorum Opel demez zaten..İnsanlar araç tercihinde bakım masraflarınıda hesaba kattıklarından Opel bakımı masraflı dedirtmek istemez..

Turbo revizyon atölyemize Yetkili Opel servislerinden arızalanıp gelen turboları gördükçe Bu tavsiyemin önememine dikkatinizi çekmeyi uygun gördüm..

En basit mantıkla ne kadar sık yağ değiştirirsek sistem o kadar uzun ömürlü olur..Bunun muhasebesi kullanıcıya kalmış..Biz bilgilendirerek üstümüze düşen görevi yapalım..
daha güzel bir açıklama olamazdı;)gerçekten öyle erken değiştirmek kişiye kalmış ,eğer diyorsan ben arabama uzun yıılar bincem motorum daha uzun ömürlü olsun ,o zaman zamanından önce yağını değiştireceksin;)tecrübeyle sabittir... SAYGILAR..

çok bilgili değilim ama, aklıma yatan görüş;

avrupadaki cdti ler 30bin de bir yağ değişiyor. hatta bizdede ilk 2005 h kasa bakım periyodu 30bin den başlıyodu.

bence ilk bakım yağını 15binde değişmek ideal. çünkü ilk kirli yağ motorun rodajına katkıda bulunuyor. içindeki küçük zerrecikler ile zımpara görevi görüyor. sonra 7500bde bir yağ değişimi istiyan yapabilir.
opel, ilk yağ değişimi bu kadar önemli olsa örneğin 3-5binde değiştirin diyenlere söylüyorum. bu durumda opel için bakım maliyetleri yüksek bir firma olmanın imajımı daha kötü olur? yoksa ileri kmlerde çürük motor üreten bir firma olma imajımı daha kötü olur.? bence ikincisi daha öenmli. kaldıki çoğu markada ilk 3-5binde yağ değişimi önermiyor.

Geri