Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle aranıza katılalı bir kaç hafta oldu ve zaman zaman forumlarda detaylı paylaştığınız bilgilerle memnun olduğumu belirtmek isterim. Aracımı yeni aldım ve ilk defa aracımla uzun yola çıktım. Antalya'ya , yol güzergahı biz Bursa-Soma - Alaşehir- Akhisar- Söğüt üzerinden yaptık, giderken yolcuğun keyfini hemde geze geze gidelim istedik.Öncelikle aracım 1,4 Turbo Benzinli Otomatik, yol güzergahını bilen varsa baya inişli çıkışlı yollardan geçtik. Ayrıca performans olarak aracım daha yeni olduğu zaman zaman motor açılması içinde deneme yaptım. . Ortalama hızım 120-150-170km arasında giderken dönüşte 120-150km arasında değişti.
Opel özellikle ASTRA SEDAN yol tutuşunun bu kadar iyi olacağını düşünmezdim ve virajlardaki sağlamlığını kullanan mutlaka fark etmiştir. Önceki modellerini bilmiyorum ama gerçekten konforlu ve sürücüyü yormayan bir yolculuk geçirdim, giderken ortalama 1 bucuk depo benzini içtik resmen
dönüşte 1 çeyrek diyelim. Bütün bunları düşünürseniz Benzinli araç sınıfında bana sorarsanız en iyi (ÇOK) yakan ve en iyi yol performansı sergileyen araç Opel Astra Sedan diyebilirim. Bir çok kez uzun yol yaptım, ama bu kadar keyifli aldığım, yorulmadığım bir yolculuğum olmadı. Zaman zaman sollamalarda yokuş yukarı bile olsa gazın doluluğunu hissettiğimi söyleyebilirim. Ayrıca yüksek hız denemesi bir kaç defa düz ve çok hafif virajlı yolda 212 KM hıza kadar denedim dahada devam edecek gibiydi, daha fazla denemek istemedim. Belkide benzinli olduğu için daha da gidebilirdi. Ortalama 120-170 km hız aralığında fren mesafesi ve yol tutuşu gayet iyi.
Yolun sonuna doğru Söğüt'ten Kalkan'a geçerken yol çalışması var inanılmaz derece mıcır ve zift malesef ön tampon ve bazı kısımlarda önümüzden giden kamyonun hız yapması nedeniyle baya bir iz oldu, mermi gibi nokta nokta olan kısımlar var. Tek sıkıntımız yol boyunca bu mıcır ve zift olayı oldu.
Toplam KM Gidiş - Geliş ( kaldığımız sürede Kaş ve Kalkan merkez, günlük rutin market alışverişi için kullanımlar dahildir. )
1950,5 KM
Yakıt Tüketimi
8,8
Öncelikle almak isteyen olursa,
artıları;
1- Yol tutuşu çok iyi.
2- Yokuş tırmanma çok iyi
3- Rüzgar sesi, motor sesi yok diyebiliriz.
4- İnişlerde- Çıkışlarda araç güzel toparlıyor.
5- Ani fren mesafesi hızına göre gayet iyi.
6- Virajlarda tutuşu çok iyi.
7- Araç yüküne göre çekişi gayet güzel.
eksileri
1- Yakıt konusunda baya iyi yakıyor
2- 4. Vites-5.vites arası hafif yokuşta deviri 5000lerde atıyor.
Uzun yolda, benim rasladığım çok bir eksiği yok, gaza basarsanız araba yakıyor, bunu anlamış olduk. Onun dışında daha devirli kullanırsanız, yakıtı daha ideal bir seviyeye çekebilirsiniz.
Herkese sayıgılar, sevgiler.
Öncelikle aranıza katılalı bir kaç hafta oldu ve zaman zaman forumlarda detaylı paylaştığınız bilgilerle memnun olduğumu belirtmek isterim. Aracımı yeni aldım ve ilk defa aracımla uzun yola çıktım. Antalya'ya , yol güzergahı biz Bursa-Soma - Alaşehir- Akhisar- Söğüt üzerinden yaptık, giderken yolcuğun keyfini hemde geze geze gidelim istedik.Öncelikle aracım 1,4 Turbo Benzinli Otomatik, yol güzergahını bilen varsa baya inişli çıkışlı yollardan geçtik. Ayrıca performans olarak aracım daha yeni olduğu zaman zaman motor açılması içinde deneme yaptım. . Ortalama hızım 120-150-170km arasında giderken dönüşte 120-150km arasında değişti.
Opel özellikle ASTRA SEDAN yol tutuşunun bu kadar iyi olacağını düşünmezdim ve virajlardaki sağlamlığını kullanan mutlaka fark etmiştir. Önceki modellerini bilmiyorum ama gerçekten konforlu ve sürücüyü yormayan bir yolculuk geçirdim, giderken ortalama 1 bucuk depo benzini içtik resmen

Yolun sonuna doğru Söğüt'ten Kalkan'a geçerken yol çalışması var inanılmaz derece mıcır ve zift malesef ön tampon ve bazı kısımlarda önümüzden giden kamyonun hız yapması nedeniyle baya bir iz oldu, mermi gibi nokta nokta olan kısımlar var. Tek sıkıntımız yol boyunca bu mıcır ve zift olayı oldu.
Toplam KM Gidiş - Geliş ( kaldığımız sürede Kaş ve Kalkan merkez, günlük rutin market alışverişi için kullanımlar dahildir. )
1950,5 KM
Yakıt Tüketimi
8,8
Öncelikle almak isteyen olursa,
artıları;
1- Yol tutuşu çok iyi.
2- Yokuş tırmanma çok iyi
3- Rüzgar sesi, motor sesi yok diyebiliriz.
4- İnişlerde- Çıkışlarda araç güzel toparlıyor.
5- Ani fren mesafesi hızına göre gayet iyi.
6- Virajlarda tutuşu çok iyi.
7- Araç yüküne göre çekişi gayet güzel.
eksileri
1- Yakıt konusunda baya iyi yakıyor

2- 4. Vites-5.vites arası hafif yokuşta deviri 5000lerde atıyor.
Uzun yolda, benim rasladığım çok bir eksiği yok, gaza basarsanız araba yakıyor, bunu anlamış olduk. Onun dışında daha devirli kullanırsanız, yakıtı daha ideal bir seviyeye çekebilirsiniz.
Herkese sayıgılar, sevgiler.