İstanbul - Antalya

Aynı yolu geçen sene yaptım. Ben her uzun yolda arabama hayran oluyorum ve keyif alıyorum. Bilecik yolunda çok keyifli tertemiz bir asfalt var. Gunduz daha tadına varılmaz olurdu aslında ama hayırlısı, iyi yolculuklar

Nemlee o arabada can taşınacak..Ralliye falan katıldığınıda sanmıyorum arkadaşın 200ler falan gereksiz hızlar..he hiç yapmadımmı?yaptım..ama bunun sağlıklı bişey olmadığı ortada..

tamam fatih nie kızıyosun ya :(
130u geçmeyin arkadaşlar :)

tamam fatih nie kızıyosun ya :(
130u geçmeyin arkadaşlar :)

bu aralar şizofrenik yönlerim depreşmeye başladı :D trabzon samsun yolunda bikaç kere 200lere çıktık Megane II ile şimdi düşünüyorumda anlık bi hata ile paket olurduk sakat işler bunlar :D hadi ben hata yapmam dicende araba bu biyerine bişi olur lastik patlar olmicak şeyler olur eyvah para etmez sonra

yakit bilgilerini paylasirsaniz seviniriz ortalama hizinizi vs.

Ben arabayı kullanırken ibre kırılmadığı sürece sorun yok :D

Arkadaşlar Antalya ' dan döndüm.
Genel olarak çok konforlu bir yolculuk yaptım.
Sonuç olarak kafama takılan bazı durumlar var bunları sizinle paylaşıp bilgilenmek istiyorum.
Yol bilgisayarım arızalı sanırım şehir içi ortalama yakıt tüketimi 10.1 idi , şehir dışı yolda 10.2 10.3 10.4 son olarak şu an 10.7 de kaldı bu nasıl iştir şehir içi şehir dışından daha az yakıyor.
Ortalama kız 25 km idi 65 km ye kadar çıktı 1800 km den sonra .
Neye göre ortalama alıyor bul bilgisayar yapılan km yol bazındamı yoksa zaman bazındamı ortalama hesap yapıyor anlayamadım.
Yolculugum boyunca çok güzel yollardanda geçtim bozuk yollardanda geçtim bozuk zeminde arka kısımdan tıkırtı gelirken iyi yolda ses kesildi buna neden olan arıza ne olabilir?
bir kez yüksek hıza çıktım merak ettigim için 200 yaptım üstüne çıkmadı ama kısa süreli oldu sonra yavaşladım otobanda ayrıca dönem dönem yagmurlu idi ön camlar bugulanıyordu cam havalandırmasını açıyorum bugu geçiyor kapatınca tekrarlıyor bir ayar veremedim bir üşüdüm bir terledim.
Depoyu tam doldurdum kendim km kontrolu yaptım 277 kuruş yaktı.

277 kuruş mu :S
çok değil mi uzun yola abi?
kazasız belasız gelmenize sevindim
fakat yol bilgisayarınızı bir yere göstermeniz gerekiyor sanırım..

hos geldin abi yolunun iyi gecmesine sevindim... yol bilgisayari konusundada bende bisi anlamadim heralde hatali gosteriyo gibidir... kotu yolda bozuk yolda arkadan ses geliyomus duz yolda gelmiyosa buyuk bi sorun olcani sanmiyorum hatta sorun oldugunuda sanmiyorum... cok kafani bozarsa gosterirsiniz bi ustaya... 200 yapmissiniz sanirim sadece araci denemelikti... fazla hizdan kacinalim abi.... varcamiz yere 15 dk yarim saat gec varalim ama daha garantili varalim... bilgilerini paylastigin icin tesekkurler...

Yol bilgisayarınızı sıfırladınız mı?

eğer sıfırlamadıysanız ortama tüketiminiz ve ortalama hızınız farklılık gösterblir.

Mehmet Nemli arkadaşım bak abi seni kırmamış 200lere çıktım diyo :D

Abi 2005 1.6 16v Megane II (otomatik) ile yaptığım 735 km yolda ortalama hızım 110 ile tabi arada yol çalışması kötü yol trafik falan uğraşmalarla ortalama yakıt sarfiyatım 273 krş/km idi
Sanırım seninkide buna göre iyi

Son düzenleme:
Geri