İzmir'den İstanbul'a. Bir Astra J konfor öyküsü. (:

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GNSpower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İzmir'den İstanbul'a. Bir Astra J konfor öyküsü. (:

Tolga KARACA link' Alıntı:
Bu akşam Doğan kardeşimi andım, her ne kadar - otm. şanzıman ve -40Kg avantajlarım olsa da (!) kasisten kasise hızlı şekilde kullanarak ani kalkışlar yaparak ort. ekranımda 8.6l /100km yi gördüm, kendisini saygıyla anıyorum. :)

Abi ben o ortalamayı uzun yolda gördüm dün gece, aah ah. ((:

Evet dostlar, dün İstanbul'dan İzmir'e döndüm, güzel bir uzun yol tecrübesi daha oldu. Hanım geri dönüş yolunda "E hadi evimize gidelim bir an önce yollarda sürünmeye lüzum yok" mantığında olduğu için, dün akşam güzel bir yolculuk yaptık. (: Topçular-Eskihisar feribotuna kadar ortalama 170km/s, feribottan Bursa otobanına kadar 110km/s sabit, Bursa otobanında 200-210km's ortalama, sonrasında 110km's sabit olarak, 8.6lt/100km ortalama, yolda beklemek zorunda kaldığımız bir kaza yüzünden 20 dakikalık kayıp ve iki adet 10ar dakikalık mola dahil İstanbul-İzmir arasını 6.5 saatte tamamladık.

Araba da dün akşam yaşadığım en dikkat çekici olayda şu oldu. Dönüş yolunda sıklıkla yağmura yakalandık ve Türkiye'mizin üstün muhteşem A++ yolları malumunuz. (: Birçok büyük su birikintisinden geçmek zorunda kaldık haliyle. Tabii özellikle gece şartlarında su birikintilerini görmek çok mümkün olmadığında azami dikkatle sürdüm ama bir tanesine 110'da cruise kilitliyken en sağlamından girdik. Suya girmemizle direksiyon anında sertleşti, ekranda sarı TC lambası yandı, cruise direkt devreden çıktı ve araba gayet tok bir şekilde şeridinde kendini kasarak topladı. Bütün bu olaylar 2 saniye içinde gerçekleşmesine rağmen arabanın tepkileri bana çok güven verdi. Arabanın güvenliği konusunda bir kez daha tercihim nedeniyle memnun oldum. Gizli gizli yaşasın diye haykırdım içimden ve yanımda ödü patlamış olan hanımıma güven dolu bir bakış atarak, "Korkma, altımızdaki teknolojik kaplan bizi her zaman korur, biz bu çelikten canavarın kalbinde güvendeyiz." dedim. O da bana birşey söyledi ama burda yazarsam beni forumdan atarlar kesin. Artı ne kadar mantıksız, bir kere dediği şey fizyolojik olarak mümkün değil.. Cık cık cık. (:

Sonuçta benzin de bitti zaten gelene kadar, hızlı geldik, çok yaktık ama güzel bir yolculuktu. Arabadan keyif aldım, yine olsun yine giderim uzun yola. (:

Ha ayrıca yağmur sensörü çok güzel, yolda dilediğimce kullandım, oo yee. (: Arka sileceğimizde çok şirin. Özellikle birilerini geçince mesaj verir gibi sağdan sola fıcırk diye gidip geliyor. (:

Arka silecekler bende de bir sempati oluşturur her daim :)

Eskiden Renault 12 TSW mizde yağmurda silecek çalışacak diye yüzüm arka cama dönük giderdim, öyle de tuhaf bir çocuktum işte.. her neyse..

Kardeşim ortalama hızın hayli yüksekmiş, öbür türlü uzun yolda o kadar yüksek tüketimi en son E 230 la yakalamayı başarmıştım!

Eskiden Renault 12 TSW mizde yağmurda silecek çalışacak diye yüzüm arka cama dönük giderdim, öyle de tuhaf bir çocuktum işte.. her neyse..

Kardeşim ortalama hızın hayli yüksekmiş, öbür türlü uzun yolda o kadar yüksek tüketimi en son E 230 la yakalamayı başarmıştım!

Yok süratli geldik maşallah, tüketim için ağlanamıyorum o yüzden. (: Ama arka silecek işi gerçekten çok güzel, şimdiye kadar hep sedan arabalarımız olmuştu, bana da yeni bir tecrübe oluyor. (:

GNSpower link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=3212.msg73139#msg73139 date=1324294421]

Yok süratli geldik maşallah, tüketim için ağlanamıyorum o yüzden. (: Ama arka silecek işi gerçekten çok güzel, şimdiye kadar hep sedan arabalarımız olmuştu, bana da yeni bir tecrübe oluyor. (:
[/quote]

:D Arkasında silecek olan araçlar olmayan modellerinden daha üstün gelirdi ...

[quote author=GNSpower link=topic=3212.msg73144#msg73144 date=1324294953]
[quote author=Tolga KARACA link=topic=3212.msg73139#msg73139 date=1324294421]

[/quote]

:D Arkasında silecek olan araçlar olmayan modellerinden daha üstün gelirdi ...
[/quote]

Biz hep fakirdik, zaten o yüzden hep 3 tekerlekli, arka sileceksiz falandı arabalarımız. ((:

dogan kardesım kazasız belasız dondugune sevındım senınle tanışmak cok guzeldi.

bulent_tnt link' Alıntı:
dogan kardesım kazasız belasız dondugune sevındım senınle tanışmak cok guzeldi.

Sağolasın Bülent abi, valla seninle de tanışmak güzeldi, artı hasta hasta geldin onun için ayrıca sağolasın. Tekrarını yapmak lazım bu buluşmaların. (:

hastalık duzelır ama bu fırsatı bır daha bulamazdım bende cok memnun oldum senı bıraktıktan sonra 20 dk mehmetı bekledım arkamızdan gelırken kaybolmuş

Yarbayım hayırlı olsun yeni rütbeniz :)

Geri