kader kurbanı...

Bu da benden olsun. Abimin Renault Flash'ına doğunun bir ilinde radar cezası kesilmiş. Biz Kırşehir'den daha öteye hiç gitmedik. Hayatımız tatiller dahil içanadolu, marmara ve egede geçti. İtiraz edildi. Polisler ellerinde kayıt olduğunu, mahcup olacağımızı söylediler. Mahcup olmayı kabul ettik. Gelen kayıtlardaki arabanın plakası aynı ama araç devasa bir jip. Bizim araç beyaz, kayıtlardaki jip siyah. Plaka haricinde tutan bir şey yok. İtirazımızda haklı olduğumuzu anladılar, ama kurtulamadık. Araç kayıtlarında ceza var diye aracın muayenesi yapılmıyor. Uygulama daha ilginç; önce ceza+faizi ödenecek, araç sicilinden ceza kaydı düşülecek, para iadesi için dava açılacak, devlet para ödemediği için bir sonraki vergiden mahsup edilecek. Ölme eşşeğim ölme. (yanlız buradaki EŞŞEK vatandaş oluyor)

Son düzenleme:
Bu da benden olsun. Abimin Renault Flash'ına doğunun bir ilinde radar cezası kesilmiş. Biz Kırşehir'den daha öteye hiç gitmedik. Hayatımız tatiller dahil içanadolu, marmara ve egede geçti. İtiraz edildi. Polisler ellerinde kayıt olduğunu, mahçup olaçağımızı söylediler. Kabul ettik. Kayıtlardaki arabanın plakası aynı ama araç devasa bir jip. Bizin araç beyaz, kayıtlardaki jip siyah. Plaka haricinde tutan bir şey yok. İtirazımızda haklı olduğumuzu anladılar, ama kurtulamadık. Araç kayıtlarında ceza var diye aracın muayenesi yapılmıyor. Uygulama daha ilginç; önce ceza+faizi ödenecek, araç sicilinden ceza kaydı düşülecek, para iadesi için dava açılacak, devlet para ödemediği için bir sonraki vergiden mahsup edilecek. Ölme eşşeğim ölme. (yanlız buradaki EŞŞEK vatandaş oluyor)
abim bea ahanda ben de bundan korkuyordum... eşşşşek gibi ödeyeceğimi biliyordum zaten ben bari vergiye mahsup olsa da azcık içimiz sogusa....

Savaş abi dediğin olay olası ama nasıl karışıyor neler oluyor çözemiyorum doğrusu.devlet para ödemez ödesede argo işte kelime anlıyosundur.herşey bekleniyor artık bu cezalardan karışıklıklardan.ne diiim inşallah yaşamayız böyle bir olay..

Savaş abi dediğin olay olası ama nasıl karışıyor neler oluyor çözemiyorum doğrusu.devlet para ödemez ödesede argo işte kelime anlıyosundur.herşey bekleniyor artık bu cezalardan karışıklıklardan.ne diiim inşallah yaşamayız böyle bir olay..
Benim tahminim abimin plakası sonradan alınma. Yani araba başka ilden Ankara'ya gelip plaka takılmış. İyi niyetimi bozmamağa çalışarak bunun iki şekilde açıklaması olabilir. Zor ama plaka mükerrer olarak araçlara verilmiş olabilir. Bir diğeri bizim plakaya yakın bir plaka trafiğe iade edilmiş, yanlışlıkla kayıttan bizim plaka silinmiş, daha sonrada jipe yeniden tahsis edilmiş olabilir. (bizim araç 92 model, jip 2004 model, son rakam gurubu 88) üçüncüsü jipin sahibi sahtekar, sahte plaka bastırmış olabilir. (bu olasılık daha kuvvetli. Trafik kayıtlarında ve plaka sorgulamalarında plaka halen bizim arabada görülüyor) Dördüncü ihtimal jipi devlet görevlileri bir iş için kullandı, taktıkları plaka bize denk geldi. (zayıf bir ihtimal ama neden olmasın)

Benim tahminim abimin plakası sonradan alınma. Yani araba başka ilden Ankara'ya gelip plaka takılmış. İyi niyetimi bozmamağa çalışarak bunun iki şekilde açıklaması olabilir. Zor ama plaka mükerrer olarak araçlara verilmiş olabilir. Bir diğeri bizim plakaya yakın bir plaka trafiğe iade edilmiş, yanlışlıkla kayıttan bizim plaka silinmiş, daha sonrada jipe yeniden tahsis edilmiş olabilir. (bizim araç 92 model, jip 2004 model, son rakam gurubu 88) üçüncüsü jipin sahibi sahtekar, sahte plaka bastırmış olabilir. (bu olasılık daha kuvvetli. Trafik kayıtlarında ve plaka sorgulamalarında plaka halen bizim arabada görülüyor) Dördüncü ihtimal jipi devlet görevlileri bir iş için kullandı, taktıkları plaka bize denk geldi. (zayıf bir ihtimal ama neden olmasın)
yanlış hesap bağdattan döner derler ya inşallah biz tr de çözeriz bunu...

Valla bu gibi konularda tek tesellim trafik tescilde bikaç arkadaşımın olması. Ters bi durum olduğunda ya da araçla ilgili bi ceza falan gelince ordan beni uyarabiliyorlar. Ama buna rağmen benimde başıma eski cezalar sürekli dert oluyor. 2005 senesinde bizim şoförün yediği cezalar (bankadan ödediğim halde) 2008 mayıs muayenesinde önüme bi daha çıktı. Gittim makbuzlarla düzelttirdim.
Ama en güzeli şu anımdır: Memleketimiz Uşak plakalı bi aracı satıyorduk geçen sene. borcu yoktur kağıdı normalde izmir den de alınıyor. izmir vergi dairesi borcu yoktur kağıdı veremem dedi. Sebep: Uşakta ki bilgisayar kaydında TC Kimlik no yokmuş. anne adı baba adı, seri no sıra no herşey tutuyor TC Kimlik No yeri boş. Bu yüzden izmir veremem dedi. Ne yapacağız? Uşak!a gidilecek oradaki bilgisayara şahsen işletilecek. Biz arabayı aldığımızda TC Kimlik No diye bişey yoktu, onlarda otomatik işlememiş, bize yol göründü. Kimlik fotokopisini yolladık rica minnet 2gün sonra düzeldi. Alıcı allahtan bekledi, yoksa onu da kaçıracaktık. Bu işlemi yapmayan benmiyim??? onların hatası eksikliği, ama benim zamanım harcanıyor. Dairedeki arkadaşlar poğaça çay devam ediyor hayatına.
Devlet dairelerinde yanlışlıklar saymakla bitmez. Ben almanya dan 2003 de döndüm, döner dönmez muhtara kaydımı taşıdım. Sonra seçimlerde düsseldorf almanya dan izmir e seçmen kaydımı taşıdım. Buraya kadar herşey güzel. Nüfus idaresine gittim, oğluma nüfus cüzdanı çıkaracağım. Nüfustaki adam demesinmi sizin oturma adresiniz düsseldorf. sene 2008 olmuş ama. Muhtar ve seçmen kütüğünde burdayım ama onlardan ayrı birde nüfus idaresinin kayıt sistemi varmış, oraya göre ben almanya dayım hala. Konsolosluktan yazı getir falan diyecek oldu. Dedim kesin dönüş yaptım, nasıl gideyim şimdi geri düsseldorf a. Ondan sonra sanki bana kıyak yapıyormuş gibi bi beyanat yazdık beraber, onu imzaladım verdimde adresimi düzeltti, böylece oğlumun nüfus cüzdanı çıkabildi.

benim araba ruhsatta 75 hp yazıyor ama 109 hp olması lazım diye biliyorum Bundan önceki arabaya aynı ceza tam 4 kere geldi her seferinde gidip aynı evragı göstermek zorunda kaldım polis bile normalde bu 3 nühsa nası 4 nühsa olmuş dedi
hele bizim bi doğalgaz işi var dillere destan ama boşverin hatırladıkça gülsemmi ağlasammı oluyoum

Bende gecen sene mtv'yi öderken 128 ytl borc cıktı neyin nesi diye arastırdım ceza eylül 2007de kesilmiş ki o tarihte ben ve araba kıbrıstaydık yani o cezanın türkiye sınırları icerısınde yazılması ımkansız türkiyeye giriş yapınca arastırdık trafiğe gittik dosyasına kadar baktırdım ceza makbuzu bile yok ama 128 ytl borc var bi taraftan onu ödemesen mtv ödemeycen mecbur 128 ytl ödedik.

ya buna benzer ne yanlışlıklar oluyor, bundan yaklasık on sene once falandı, buroda calısıyoruz postacı elınde bır teblıgatla gırdı verdı patrona, actık baktık ızmırde bıryerın cıftçi malları koruma dernegının sıkayetı uzerıne verımlı arazıye hafrıyat dokmek sucundan arabaya ceza kesmısler. tamam ınsaat fırmasıyız hafrıyatla ısımız oluyo ama plakaya baktık 35 YL 320. yanı bızım patronun 2 yasındakı BMW si. olaya bıtarafımızla gulduk gectık bıseyde cıkmadı.

Geri