ne garip ülke yau bu bizimkisi Hiç sanmıyorum ama acaba avrupa yada amerikadada böyle acaip şeyler oluomu?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Benim tahminim abimin plakası sonradan alınma. Yani araba başka ilden Ankara'ya gelip plaka takılmış. İyi niyetimi bozmamağa çalışarak bunun iki şekilde açıklaması olabilir. Zor ama plaka mükerrer olarak araçlara verilmiş olabilir. Bir diğeri bizim plakaya yakın bir plaka trafiğe iade edilmiş, yanlışlıkla kayıttan bizim plaka silinmiş, daha sonrada jipe yeniden tahsis edilmiş olabilir. (bizim araç 92 model, jip 2004 model, son rakam gurubu 88) üçüncüsü jipin sahibi sahtekar, sahte plaka bastırmış olabilir. (bu olasılık daha kuvvetli. Trafik kayıtlarında ve plaka sorgulamalarında plaka halen bizim arabada görülüyor) Dördüncü ihtimal jipi devlet görevlileri bir iş için kullandı, taktıkları plaka bize denk geldi. (zayıf bir ihtimal ama neden olmasın)
Komik olan bir durum daha var. Yakın tarihe kadar ceza bildirimleri için maliyenin pul parası yoktu. Binlerce lira tahsil edeceksin ama pulsuzluktan tebligat yapamıyorsun. O nedenle tebligat henüz gönderilmemiş olabilir. Maliyenin ayranı yok içmeğe..................Valla abi dediğin gibi ozaman biz iyi niyetle düşünmeye çalışıyoruz ama herşey ortada gerçekleride görmek gerekiyor yazdıklarını görünce.en basit sahte plakalar herkes bilir taksilerde çok oluyor.Konuyla bağlantısı olaraktan bir sorum olucak ayrı bir başlık açıcaktım gerek kalmadan burdan sormak istiyorum.29.07.2008 yani dün arabamın vergisini ödedim.zam da gelmiş zaten.yanlız herhangi bir cezası veya buna benzer bir şeyi çıkmadı.ancak benim ogs cezam var.bu cezaların vergiyi öderken karşıma çıkması gerekmiyormuydu?
Komik olan bir durum daha var. Yakın tarihe kadar ceza bildirimleri için maliyenin pul parası yoktu. Binlerce lira tahsil edeceksin ama pulsuzluktan tebligat yapamıyorsun. O nedenle tebligat henüz gönderilmemiş olabilir. Maliyenin ayranı yok içmeğe..................
Cüneyt dostum "AYNI" olay benimde başıma geldi. Aracın bütün gün garajın önünde yattığı bir gün 58 ytl ceza kesmişler hemde Park ihlalinden. Ayrıca bana kesinlikle bir tebligat olmadı. faiziyle beraber 64 lira ödedim. Soyguncu devletin basit oyunları bunlar. Geçmiş olsun dostum üzüldümbugün mtv nin taksitini ödemek için vergi dairesine ugradıgımda aracıma 448 ytl para cezası kesildigini ogrendim... faizle berarber 604 ytl olmuş... bu meblağa 2007 aralık da tutanak altına alınmış...şimdi buraya kadar herşey size normal geldi... şimdi saçmalıklar zincirine geleyim...
30/12/2007 tarihli bu cezanın kesildiği yıl içinde 448 ytl ye sahip üç adet ceza var
alkollü araç kullanmak ( hayatımda içmedim alkol muayenesine de hiç girmedim ehliyetime de el konulmadı aracım da bağlanmadı)
aracı tescil belgesiz kullanmak (1 yıl evvel ki tarih itibarı ile plaka zaten üzerinde aracın belgesiz olmasından ötürü bağlanmaması da cabası)
aracı amacı dışında kullanmak ( amacına yönelik kullanıma kadar trafikten men cezası almamış ne gariptir )
bu cezaların tamamı sürücüye kesilebiliyor yani araca plakaya kesilemiyor...aracın tek sürücüsü benim
gelelim asıl sacmalıga
kurban bayramı itibarı ile aracım arıza yapıyor ve serviste 4 gün kalıyor
bayram bitiminde aracı alıyorum ki bu da 25 aralık salı
26 aralık sabahı arac tekrar arıza yapıyor ve çekici ile servise gidiyor- egr değişimi oluyor ve aynı gün aracı alıyorum
27 aralık çarşamba aracımı alıyor kayınbiraderimin sitesinde kapalı otoparka bırakıyor ve arkadaşımın düğünü için il dışına çıkıyorum
27-28-29-30 aralıkta araç otoparkta anahtarları bende kalıyor
31 aralık sabahı ile geri dönüp aracımı alıyor ve serviste bakımını yaptırıyorum
ceza tarihi 30/12/2007
anlayacagınız kapalı otoparkta-yerinde duran-sürücüsüz araca - belirttiğim 3 maddeden birine istinaden 448 ytl ceza kesiliyor
08/01/2008 tarihinde sözde bana tebliğ ediliyor ki yok öyle bir tebligat
ben de 29/07/2008 tarihinde cezayı tesadüfen öğreniyorum
bakalım ne olacak...
itiraz edersen geri iade alabilirsin haberin olsunBende gecen sene mtv'yi öderken 128 ytl borc cıktı neyin nesi diye arastırdım ceza eylül 2007de kesilmiş ki o tarihte ben ve araba kıbrıstaydık yani o cezanın türkiye sınırları icerısınde yazılması ımkansız türkiyeye giriş yapınca arastırdık trafiğe gittik dosyasına kadar baktırdım ceza makbuzu bile yok ama 128 ytl borc var bi taraftan onu ödemesen mtv ödemeycen mecbur 128 ytl ödedik.