Kaliper Boyama

turkolog55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Lastikçi arkadaş ısrar edip duruyor en sonun da karar verdim yapmaya. Ancak ben aman aman belli olsun modifiye olsun amaçlı değil güzel dursun amaçlı yapacağım. O yüzden resmi ekliyorum fazla sırıtmadan dikkat çekmeyen ne renk tercih etmeliyim arkadaşlar.... arka kampana kapağını da boyayacağım.
bir de tecrübe eden varsa hangi boya iyidir ısıya dayanıklıdır marka olarak tavsiye ederseniz sevinirim.

Başka bir forumdan aldım mesajı aynen yazıyorum ;)

"Zımpara+Motip Kaliper Astarı+Kalın Tanecikli herhangi bir boya+Son kat Motip ince tanecikli boya+Vernik"

Son düzenleme:
yok daha neler naptın erkan kardeş :) bu kadar var mı yav ben bir temizleyip bir sıkıp geçeriz diyordum :)

yok daha neler naptın erkan kardeş :) bu kadar var mı yav ben bir temizleyip bir sıkıp geçeriz diyordum :)

Üstteki uygulama önerilen lakin temizleyip fısslatmak yeterli aslında. O kadar kalın kollu jantın içinden bu yaptığın uygulama pek gözükmeyecektir, bilgine.

benim gibi pinpirikli adama verdin ayarı şimdi senin dediğin gibi yapmazsam içim rahat etmez :)

benim gibi pinpirikli adama verdin ayarı şimdi senin dediğin gibi yapmazsam içim rahat etmez :)

: ))) olacaksa en güzel şekilde olsun dimi ;) yanlız zımpara felan yapacaksan açık havada yap ve çok yakından yapmamaya çalış. maske takman daha yararlı olur. Disklerden çıkacak olan metal tozunu solumak iyi değildir. Yapacaksanda bu öneriyi özellikle dikkate al kardeşim.

Ben o kadar detaylı uraşmadan yaptım,atma dökülme vs. yok.
Özellikle beni tanıyan çoğu kişi boyadığım rengin kodunu,markasını falan sordular.Gerçektende çok güzel duruyor.
Casati marka alın,bir tüpü 7.5 TL. Onun dışında 5 6 liraya satılanları denedim(önceki araçlarımda) 5 para etmez. Yani nalburda Casati dışında birşey verirlerse almayın çünkü uraştığınıza değmez,dökülür.
Rengi metalik mavi diye geçiyordu sanırım.Zaten kutunun üstünde boyada belli oluyor.Koyu mavi ve simli gibi bir boya.Kendim tel fırça ile bayağı bir temizledikten sonra 10 cm mesafeden 1. katı attım.Zaten hemen kuruyor.10 dakika sonrada 2. kat boyayı attım.
Aşağıdaki linkteki aracımda 1. fotoğrafta diskte ve ön tampon çubuğundaki renk.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-4x100-bijon-195-45-16-lastik-16-jant-takimi-5-kollu-takasli-79276948/detay/

Ben o kadar detaylı uraşmadan yaptım,atma dökülme vs. yok.
Özellikle beni tanıyan çoğu kişi boyadığım rengin kodunu,markasını falan sordular.Gerçektende çok güzel duruyor.
Casati marka alın,bir tüpü 7.5 TL. Onun dışında 5 6 liraya satılanları denedim(önceki araçlarımda) 5 para etmez. Yani nalburda Casati dışında birşey verirlerse almayın çünkü uraştığınıza değmez,dökülür.
Rengi metalik mavi diye geçiyordu sanırım.Zaten kutunun üstünde boyada belli oluyor.Koyu mavi ve simli gibi bir boya.Kendim tel fırça ile bayağı bir temizledikten sonra 10 cm mesafeden 1. katı attım.Zaten hemen kuruyor.10 dakika sonrada 2. kat boyayı attım.
Aşağıdaki linkteki aracımda 1. fotoğrafta diskte ve ön tampon çubuğundaki renk.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-4x100-bijon-195-45-16-lastik-16-jant-takimi-5-kollu-takasli-79276948/detay/

Hakikaten renk çok güzel durmuş ;)

Geri