- Konuyu Başlatan
tşk ederim önerilerinizi dikkate alacağım metalik mavi aldım boyayı ancak boyama fırsatım olmadı galiba haftasonuna kaldı.Eğer hala boya yapmadıysan önce bir yağ sökücüyle iyice temizle sonra su ile durula, iyicene kuruduktan sonra yani işin özü kaliperler temizlendikten sonra istediğin renge boya gitsin. Zaten hangi renge boyarsan boya bir süre sonra zaten kirden siyahlaşıyor. Özellikle temizlemek gerekiyor, çok kollu jantlarda da temizlemek zor oluyor ama yinede boya güzel gösteriyor, renk konusu bence tamamen zevk meselesi ben acık mavi boyamıştım çünkü kırmızı ve türevleri bütün arabalarda var. Değişik renkleri denemekte fayda var. Şimdi boyuyacak olsam lila, bordo gibi bir renge boyardım.
Bu arada renkte sıkıntı yaşarsan git sanayii ye istediğin rengte boya yapıyor adamlar, sıkıntı yok yani
Ahmet Altınçubuk
arkadaşlar belki biliyorsunuzdur ama o kaliperlerin soğuması lazım sonuçta fren ısınır siz boyayınca birde astar filan bir iki kat güzelce boyadığınız zaman fren performansınız düşer
çok mu belirgin olur bu fren etkisi ustam korkutma beni zaten pinpirikli adamımdır.