Kaliper Boyama

Eğer hala boya yapmadıysan önce bir yağ sökücüyle iyice temizle sonra su ile durula, iyicene kuruduktan sonra yani işin özü kaliperler temizlendikten sonra istediğin renge boya gitsin. Zaten hangi renge boyarsan boya bir süre sonra zaten kirden siyahlaşıyor. Özellikle temizlemek gerekiyor, çok kollu jantlarda da temizlemek zor oluyor ama yinede boya güzel gösteriyor, renk konusu bence tamamen zevk meselesi ben acık mavi boyamıştım çünkü kırmızı ve türevleri bütün arabalarda var. Değişik renkleri denemekte fayda var. Şimdi boyuyacak olsam lila, bordo gibi bir renge boyardım.
Bu arada renkte sıkıntı yaşarsan git sanayii ye istediğin rengte boya yapıyor adamlar, sıkıntı yok yani

Ahmet Altınçubuk
tşk ederim önerilerinizi dikkate alacağım metalik mavi aldım boyayı ancak boyama fırsatım olmadı galiba haftasonuna kaldı.

arkadaşlar belki biliyorsunuzdur ama o kaliperlerin soğuması lazım sonuçta fren ısınır siz boyayınca birde astar filan bir iki kat güzelce boyadığınız zaman fren performansınız düşer

çok mu belirgin olur bu fren etkisi ustam korkutma beni zaten pinpirikli adamımdır. :)

al bi tane plasti dip iş tamamdır

önce tel fırça ile güzelce temizliyoruz.

daha sonra astar niyetine ince bir kat boya atıyoruz.

ve ikinci kat...

sonuç...

hemşo iyi güzel de o dısclere bi gazete sarsaydın ya

Ellerine sağlık çok güzel olmuş ;)

diskleride boşverdim bi şekilde çıkar ama yüzüne maske takmamışsın usta ! Ah be abiii... ah be abiii... !

itiraf ediyorum o ben değilim :) o benim lastikçi arkadaş rot balansa götürmüştüm aracı zaten yapalım yapalım diye ısrar ediyordu bir boya al da... Ben de sonunda boyayı aldım dedim o kadar maske tak bişi olmaz dedi :) Saolsun mehmet ustam... Diskler de sıkıntı yaratmaz çıkar dedi ben de üstelemedim gazete faelan uğraştırmak istemedim...

bu arada Berkay kardeşim önerisine uyarak Casati marka boya aradım ancak bulamadım ben de akçalı marka bir boya aldım. Boyanın rengi çok hoş çıktı kalitesi de umarım iyidir. ustamın dediğine göre kaliteli boyaymış.

Son düzenleme:
Casati en iyisidir ama diğer markaların deneyerek öğrendim.Dediğin markayı bilmiyorum umarım iyi çıkar Abi:)
Fotoğrafları işyerimde göremiyorum,akşam bakınca yorum yaparım...

disklerin rengi çok güzel olmuş güle güle kullanın. bu araçların tek bir sevmediğim yanı var arkaların kampana olması. arkalarda disk olsaydı daha güzel bir görünüm olurdu

Geri