kaliper sesi testi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulas79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: kaliper sesi testi

Arkadaşlar Peki Sonuç Yaptırırsak Yine Tekrarlıyacak Burası Yaptığım Araştırmalar Sonucu Kesin Gözüküyo...
Kesin Bir Sonuça Varıldımı Bu konuda Bu problem sadece sesmi çıkartıyo tek sıkıntı bumu yoksa teknik bir soruna yol açabilecek bir sorunmu???
Çok Taktım bu sesi kafay :(

illaki lastikleri sökmek mi gerek bunu anlamak icin şükürler olsun benim şuan öyle şakurtu şukurtu yok ALLAH göstermesin

Forumda bir kaç kez bu konuyla ilgili yazı yazmıştım.Sesin giderilmesi zor bir işlem değil kesinlikle.Kaliperleri tutan pimlere 2 adet kanal açılıp oring conta ile ses gideriliyor.Pimlerin yapım maliyeti 4 kaliper için 30 lira gibi birşey tutuyor.

Konu hortlatıcamda, frene bastıkça ön sağ lastikten tık tık tık bir ses geliyor frene basış sertliğimle doğru orantıda hızlanıyor veya azalıyor.
Bununla alakalı bi durum olabilir mi?

Stskeep link' Alıntı:
Konu hortlatıcamda, frene bastıkça ön sağ lastikten tık tık tık bir ses geliyor frene basış sertliğimle doğru orantıda hızlanıyor veya azalıyor.
Bununla alakalı bi durum olabilir mi?
fren pedalı titriyormu peki basınca ?

Açıkçası ona pek dikkat etmedim, sadece rahatsız edici bir ses frene bastığım anda başkıyor tıktıklamaya bırakınca susuyor.
Servise gittim ön konsoldan geliyor dediler, ne alakaysa sadece frene basınca gelen bir ses.
Ama fren titremesini bi kontrol ederim, gerçi olsa hissederdim.

Arkadaslar El freni bosta iken elimle salladigimda bende de var şıkırti ama  seyir halinde herhangi bir ses yok servise goturdugumde usta biraz bosluk olmasi lazim zaten dedi ustanin dedigi dogrumu yoksa kaliperin hic sallanmamasimi gerekiyo hangisi dogru

Emrah64 link' Alıntı:
Arkadaslar El freni bosta iken elimle salladigimda bende de var şıkırti ama  seyir halinde herhangi bir ses yok servise goturdugumde usta biraz bosluk olmasi lazim zaten dedi ustanin dedigi dogrumu yoksa kaliperin hic sallanmamasimi gerekiyo hangisi dogru
kaliper öyle sallanmaz usta işine geldiği gibi söylemiş.

Yürüyen aksamdan gelen sesler son zamanlarda canımı sıkmaya başladı Ulaş, Stepway in alt takımı Astra dan sonra Mercedes gibi geliyor ses konusunda!

Bugün benimde kulağıma daha fazla geldi nedense, yıkayıp pakladıktan sonra bi tur atayım dedim.
Oturduğum şöför kapısı kasislerde felan sanki açıkmışta sallanıyormuş gibi ses geliyordu sanki hava alıyormuş gibi.
Bi yandanda o ön sağ frenden gelen ses, götürdüm otoparka kitledim geldim.
Arkadaşımın 106 gti ile bi tur attım en azından sadece egzos sesi geliyor :D

Geri