Petege giden 2 boruda sicak olsa bile sorun yine petekde oluyo
Arkadaslar eger araciniz ilik hava yada soguk üfürüyosa sorun petekde oluyo
(ama araba sicak hava ayarinda ve fan en son ayarinda calisdigi halde
az bir !!!!sicak üfleme geliyosa)
o zaman polen filtresi kirlenmis tikanmisdir temizlenmek yada degismek isder bazi forumlarda okudum birileri bazi arabalarda polen filtresi yokmus diye yazmislar benim görüsüm bütün
arabalarda polen filtresi vardir yoksa fan ön camin altindan disardan aldigi bütün tozu pisligi iceriye üfler mantiken olmasi lazim benim kendi arabamda polen filtresini bulamadim heryere bakdim göremedim ama biliyorumki kesin vardir en son bir ihtimal ön dösün icinde biyerdedir bu sogukda onunla ugrasmak isdemiyom neyse asil konumuz olan tikali petege gelim
KMP Serkan adli arkadasa cevap olsun diye yaziyorum
2 boruda sicaksa o zaman sorun nerdedir diye sormus
ayni dert benim arabamda var
2 boruda sicak ama araba soguk üfürüyo hagla devam ediyo ben caresini buldum yazacam simdi
eger 2 boruda sicak oluyosa ve soguk üflüyosa sorun petek tamamen tikali degil ama az biraz acik ve sicak su inceden inceye icinden geciyo 2 boruyuda sicak yapiyo ve bizi aldatiyo
simdi arkadaslar ayni sorunu olan herkese tafsiyem su
petek tikalimi tikaliysa ne kadar tikali bunu anlamanin 2 yolu var
1 giris hortumu sicak cikis hortumu soguksa tamemen tikanmisdir (hortum tikanmaz petek tikanir)
2 eger giris ve cikis hortumlari sicak oldugu halde soguk üflüyosa petek tikanmisdir (istisnalar olabilir )
cok az bir sicak su icinden gectigi icin isitmiyo
ben bir yildir bu dertle urasiyom ve hagla düzeltemedim
ama petek tikanmis tezini hep düsünüyodum
sirasiyla petegi sökmeden (sökmek büyük dert bir gün sürebilir cünkü )
kireclenmisdir yada baska bi sekilde tikanmisdir diyerek kirec sökücü aradim bulamadim
alternatif olarak sirke kireci sökermis diye duydum denedim olmadi
(sirke kireci söküyomus ama kaynatmak gerekiyomus arabadaki petegi kaynatma sansimiz yok)
camasir suyu denedim sökmedi
ve en son dün bi tane kirec sökücü buldum
ve petegin icine doldurdum bir gece beklettim bu gün petegi bosalttim temizledim
ama kaliteli bi kirec sökücü degildi tuvalet taslari icin di
bu is icin kuvvetli bir kirec sökücü lazim cünkü petegin ici tas gibi kirecle dolmus
ve 2 hortumu takdim arabayi calisdirdim
denedim azcik faydasi oldu biraz isitti
ve simdi TUZRUHU nun
kirec dahil bütün pislikleri temizledini erittini bazi forumlardan okudum simdi tuzruhuyla denicem
!!!!tuz ruhunu denemek isdeyen arkadaslara uyarim ellerinize ve gözlere dikkat edin
(tuz ruhu aluminyum sink ve bazi metalleri eritiyomus)
BAKIRA zarar vermiyomus arabadaki petegin ham maddesi BAKIR yani korkmadan kullanabilirsiniz
nasil yapacanizi asagida anlattim Bahce sulama hortumu ve Honi
simdi arkadaslar bu yazdiklarimi dikkatli okuyun
petegin tikali yada ne kadar tikali oldugunu anlamak icin ne yapmaliyiz
1 metre kadar bahce sulama hortumu ayarlayin ve bir honi
petekteki 2 hortumu cekin bahce sulama hortumunu giris yada cikis birine takin
sonra hortuma üfleyerek icindeki mevcut suyu disariya üfleyin iyce icini bosalttiktan sonra
hortuma honiyi takin ve evden getirdiniz temiz suyu
(sicak su olursa daha iyi olur)
honi yardimiyla dökmeden petege doldurun taki diger bos cikis borusundan su cikana kadar
simdi DIKKAT
normal bi Araba kalorifer petegi icine 2-3 litre su aliyo
simdi elinize kücük bir plastik sise yada tas alin
ve petegin bosta olan borusunun önüne tutun hortumdan honiyi cikarin ve hortuma kuvvetlice üfleyin üflerken cikan suyu diger elinizdeki tas yada plastik siseye kacirmadan dolmasini saglayin
petekteki su bittikten sonra elinizdeki biriken suya bir bakin kac litre ?
ve o suya göre anlayinki petek ne kadar tikanmis oldugu ortaya cikar .
ben kendi arabamda ayni islemi yaptim 1 su bardagi kadar su cikdi icinden 2-3 litre su nerde
bir su bardagi nerde %5 bile degil
buna ragmen benim arabada her 2 hortumda sicak oluyo ve araba isinmiyo
simdi 2 hortumda sicak oluyo ve hagla isitmiyo diyen arkadaslar bu islemi yapsinlar
petek degistirme masrafina gerek yok
ya kuvvetli bir kirec sökücü yada tuzruhu bu derdi hallediyo
bu anlattigim olayin resimli anlatimi nasil yapildigini gösterir resimleri elimde var ama bu forum da resim ekleme imkani anladigim kadariyla yok
isdeyen arkadaslara Email yoluyla gönderebilirim
insallah Anlatabilmisimdir
selamlar cavus