kalorifer ısıtmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polis01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

polis01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar siteyi özenle takip ediyorum.benim sorunum 1997 model opel vectra b aracımın kaloriferi tam anlamıyla ısıtma yapamaması.sebebi ne olabilir,aracımın hararaeti geç yükseliyor acaba radyatör tıkalaı olabilirmi?yada başka bir sorun....ayrıca aracım uzunca bir süre kulandıktan sonra ısıtma yapıyor yaklaşık olarak 75-80 km yok katettikten sonra cevaplarınız için tşk ederim...

hararetin geç yükselmesi termostatdan olabilir,tabi buda kaloriferin ısıtmaması için bir sebep fakat başka sebepler de olabilir..

kal peteği tıkalı,kumanda düğmeleri tam çalışmıyor gibi

Radyatörün gayet güzel çalışıyoki motorda hararet yükselmiyor.
Hararet ibresinin yükselmesi ile içeri scak hava geliyor ise peteğinde sorun yoktur.
Kışın hararet biraz daha geç yükselir ama hararet ibresi hafif oynamaya başladığından itibaren içeri scak hava vermesi gerek.
Belki scak soğuk hava kapağın tam kapanmıyordur

bende de aynı sorun var.ama 5 km falan sürüyor.
peki arkadaşlar.
klima da fayda etmez dimi böyle bi durumda.
o da geç ısıtıyor da.

Arkadaşlar eğer arcınızın radyatörünün ve kalorifer peteğinin tıkanmasını istemiyorsanız kırmızı antifiriz kullanın, yeşil antifirize göre biraz pahalı ama kesin çözüm. Silindir kapağınında çürümesinide engellemiş olursunuz.

merhaba arkadaşlar siteyi özenle takip ediyorum.benim sorunum 1997 model opel vectra b aracımın kaloriferi tam anlamıyla ısıtma yapamaması.sebebi ne olabilir,aracımın hararaeti geç yükseliyor acaba radyatör tıkalaı olabilirmi?yada başka bir sorun....ayrıca aracım uzunca bir süre kulandıktan sonra ısıtma yapıyor yaklaşık olarak 75-80 km yok katettikten sonra cevaplarınız için tşk ederim...

abi öncellikle siteye hoşgeldin senin sorununun aynısı daha 1 hafta öncesine kadar bendede vardı bir yere giderken içinde donuyordum arabanın hararetin yükselmemesi ceniz abininde dediği gibi havalardan kaynaklanan bişeymiş bende yeni öğrendim asıl sorun kanalüfer peteği var ondan benim arabam 1998 model o günden bu güne hiç sökülüp temizlenmemiş ben söktürdüm o kadar masraflı ve zahmetli bir işte değil 2 saatte hallediyorlar aslında sen bile yaparsın olay çok basit aslında vites konsolunun olduğu yeri tamamen söktüler kol dayama yeri felan yani ondan sonra kanalüfer düğmelerinin altında bir küçük 25-20 gibi bir petek var o tıkandığı zaman araba düzenli olarak ısıtmıyor ondaki deliklerin biri bile tıkansa araba düzenli olarak ısıtmıyor iyi bildiğin bir elektirikçiye götür halleder o petekdeki deliklere şiş salıyorlar şimdi ise ben arabanın içinde sıcaktan duramıyorum ayar sürekli 3-4 veya 5 te duruyor bence dediğimi bir dene

Aynı sorun bende de vardı. Opel vectra 93 model haralet yükselmiyor ve dolayısıyla kalorifer ısıtmıyordu. Sonuç termostat bozukmuş 35 tl ye aldım termostatı orjinalini.. Sorun ortadan kalktı

bende mi aynı oluyorum şimdi hararet 80 i zor geciyor ısıtıyor birde arabayı stop ettikten sonra fokur fokur su kaynıyor birsey olurmu ondan

cevaplar için teşekkürler

degerli arkadaşlarım cevaplarınız için teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacagım tşk ederim sagolun

değerli arkadaşlar benim aracımda bugün buna benzer ama galiba daha ciddi bir proplem yarattı. kalorifer ısıtmıyor, hararet hemen yükseliyor, radyatör soğuk, motorun arka kısmından alt taraflardan (motordan değil) duman geliyo ama tam nereden olduğunu bulamadım ne yapmalıyım,*

Geri