kanı bozuklara lanet olsun...canım çok sıkıldı bugün...

Bende bu meslekle uğraştığım için belki de sizin bildiklerinizden çok daha fazlasını biliyorumdur.Galericiliğin özüdür ucuza alıp piyasasında veya az üstünde satmak.Galericilik aslında çok karlı bir iş gibi görünsede gideri çok.Benim sadece aylık verdiğim kira 2500 lira.Bunun elektriği aldığın arabanın ufak tefek masrafları v.s. tek tek saymaya gerek yok.Fakat dediğiniz kişilerin tamamına yakını köklü galerici değil, son 5-10 senedepiyasaya çıkmış insnlardır.Çoğu da galericiliği bir meslek olarak değil kirli işlerini yürüteceği bir büro olarak kullanmaktadır.Fakat, vadeli araba satışlarında vade farkı uygulaması ve düşük fiyata alıp yüksek fiyata satmak galericiliğin özünde vardır.Yoksa araba alım satımında para kazanamazsınız.Neden vade farkı?Düşünsenize takastan bir araç geliyor ve çok düşük kar marjıyla takas ediyorsunuz.Peşin parayı kar etmeden bağlamış oluyorsunuz.Vatandaş geliyor bende kredi yok ama sana 2 ay sonra vereceğim.Güvendiğiniz bir müşteri ise kıramıyorsunuz çünkü aynı şekilde bir geçmişiniz vardır (genelde düşük fiyatlı araçlarda olur bu tip satışlar yüksek fiyatlı araçlarda banka kredisine yönlendirilir müşteri).Peşin parayı vadeye bağladığınız zaman da bunun belirli bir vade hesabı vardır ona göre üstüne vade farkı koyarsınız.Örneğin 10 liralık bir arabayı 2 ay vadeli 11 liraya veririm bu tip müşterilerimize.Ama tabiki son zamanlarda banka kredisi sayesinde böyle sıkıntılar bitti.

Kerem çok çok çok üzüldüm valla , seni iyi biliyorum araban ıcın cok ugrasırsın tıtızsındır ozellıklede senın basına gelmesı benı cok uzdu, ama sen uzulme kesınlıkle degmez satarken iza edersın karsındakıne alan kısıde zaten sıfır araba almadıgını bılır ...

Öncelikle geçmiş olsun. Ölenle olana çare yok. Takmayın çok...

Eski aracım toyotada başıma gelen bir şeyi yazayım. Araç 12 yaşındayken kilometre sayacı bozulduğundan sanayiye gittim. Aracı da 94'te aldık ve hep aile içinde kullanıldı. Kilometresi de 132.000 falandı. Neyse usta sorunu giderdi. Sonrasında kilometreyi kaça düşüreceğimizi sordu. Ben istemiyorum bırak orijinali kalsın dedikçe ısrar ediyor. Zaten açmışız hocam düşürelim falan diyor. Bayağı bir ısrar etti. Ben razı gelmeyince tekrar topladı aracı. Ama kendisi, çırağı, dükkandakiler bana resmen enayi gözüyle baktılar. Böyle bir fırsat ele geçmiş de yapılmaz mı der gibi. Neyse vicdanım rahat benim...

Yan komşum galericiliği bırakıp şu anda hiç bir alakası olmayan bir işle uğraşıyor. Sorduğumda galericilikte herkes hile yapıyor, yapmazsan para kazanamıyorsun diyor. O yüzden bıraktım diyor.

Geçmiş olsun.

Eski aracım toyotada başıma gelen bir şeyi yazayım. Araç 12 yaşındayken kilometre sayacı bozulduğundan sanayiye gittim. Aracı da 94'te aldık ve hep aile içinde kullanıldı. Kilometresi de 132.000 falandı. Neyse usta sorunu giderdi. Sonrasında kilometreyi kaça düşüreceğimizi sordu. Ben istemiyorum bırak orijinali kalsın dedikçe ısrar ediyor. Zaten açmışız hocam düşürelim falan diyor. Bayağı bir ısrar etti. Ben razı gelmeyince tekrar topladı aracı. Ama kendisi, çırağı, dükkandakiler bana resmen enayi gözüyle baktılar. Böyle bir fırsat ele geçmiş de yapılmaz mı der gibi. Neyse vicdanım rahat benim...

km yi düşürmek isteyen kadar bu düşürme işlemini yapanda şerefsizdir.Çok doğru yapmışsınız. bu yapılan üç kağıtlar illaki bir yerlerinden çıkar bunların .

allah onlara göre yaptığınız o enayiliği size ve her keze göre yapdığınız dürüstlüğü ilerde alıcağınız her araçda dürüst satıcı temiz araba olarak karşınıza getiricekdir her şeyin bir adaleti var...

Bizim vekiller biraz ilgili olsa bu iş çözülür aslında.En azından caydırıcı olur.Bu sahtekarlığı yasal değişiklerle "nitelikli dolandırıcılık" kapsamına alacaksın,hiç olmazsa servis kayıtlarıyla ispatlanabilen sahtekarlıklar önlenmiş olur.Sonra vicdansızlar alelada "kilometre düzeltme"diye dükkan tabelası asamazlar.

Cok geçmiş olsun boyle ıtler pıyasada cok bende bazen tereddut duyuyorum arabamlar ılgılı bende galerıden aldıgım ıcın ama su nedenlerden dolayı rahatlıyorum
1-Arabanın hala orjınal tekerı kullanılması(cok kullanılsa araç tekerlegın halı kalmaz)
2-Yedek tekerlegın hıc kullanılmaması
3-İçi tertemiz olması ve küllüğün hiç kullanılmaması
4-galericinin aldıgı kısı bayan olması ve zengın olması
5-2.sahıbı olmam
6-Gorenlerın cok temız demesı ama gercektende cok temız
7-Benzınlı olması
8-2008de bakım yapılmıs 60binde
9-Koltuklarda tek bir tane yırtık olmaması
10-orjınal ankara plakalı olması
11-Galericinin tanıdık olması vb . . .
bunları dusundukce ıcımdekı tereddut gıdıyor ayrıca arabayı 66binde almıstım 2002model

Son düzenleme:
Geçmiş olsun...

geçmiş olsun takmayın bence böle adamları ben varya ne diyim artık 1 ay önce bir arkadaş ford connect aldılar km si 180 binde servise bi gidiolar 295 binde çıkıyo yapacak bişe yok ya ölecen ya öldürcen araba alırken böle şeylere dikkat etmek lazım işte

Geri