Karabasan

bilimsel gerçekleri ilahi diyerek geçirmek bana yanlış geliyor. Elhamdürillah müslümanım ama psikoloji ve bilimi bi yana atmak ne kadar mantıklı? iyi o zaman başımız ağrıdığında oturup dua edelim ilaç almayalım. olaya böyle bakınca saçma gelmiyor mu? küçüklüğümde uyur gezerliğim vardı ama küçükken yaklaşık 5-8 yaşındayken falan. o yaşta bana maneviyat mı hatırlatılıyor. ben buna inanmıyorum.

hamile kadınlara görükmesi olayı tamamen hormanlarla alakalı. hamile kadınların hormonları tavan yapmış olur. o yüzden böyle şeyler hisstemeler/görmeleri normaldir....

:(:(:(
arkadasım bende sana şöyle söyleyim bilim herşey değildir. yani insanoğlunun şuana kadar bildikleri ve uyguladıkları bilim allah katındaki bilimin %1 i bile değildir. bu tür yaratıklar CİN'dir. ve KARABASANın arapçadaki adı ANKEBUT=ÖRÜMCEK demektir. madem bilime o kadar güveniyorsun o zaman sor bakalım kaç defa bi enerji olarak hayatlarını sürdüren cinnilerle karşılaşmışlar onları görüntüleyebilmişler. senin o bilim dediğin ve bizim inandığımız batı inancıdır. o bilim dediğin hayaletlerin varlığına inanır....
sen diyorsunki herşey maneviyat değil. allah katında oluşan herşey dünyada maddi bir karşılık bulur. en son ölen bir yakınını düşün mesela. kimbilirr belki trafik kazasında öldü yada kalp krizinden. ama sonuçta tek bir gerçek var. seninde dediğin gibi müslümanız ve O CANI HZ. AZRAİL ALLAH'IN İZNİ İLE ALMIŞTIR. trafik kazası kalp krizi bunlar dünya için göstermelik şeylerdir. hani o dediğin bilim ve mantık çerçevesi içine alınmış...

banada olmuştu...

:(:(:(
arkadasım bende sana şöyle söyleyim bilim herşey değildir. yani insanoğlunun şuana kadar bildikleri ve uyguladıkları bilim allah katındaki bilimin %1 i bile değildir. bu tür yaratıklar CİN'dir. ve KARABASANın arapçadaki adı ANKEBUT=ÖRÜMCEK demektir. madem bilime o kadar güveniyorsun o zaman sor bakalım kaç defa bi enerji olarak hayatlarını sürdüren cinnilerle karşılaşmışlar onları görüntüleyebilmişler. senin o bilim dediğin ve bizim inandığımız batı inancıdır. o bilim dediğin hayaletlerin varlığına inanır....
sen diyorsunki herşey maneviyat değil. allah katında oluşan herşey dünyada maddi bir karşılık bulur. en son ölen bir yakınını düşün mesela. kimbilirr belki trafik kazasında öldü yada kalp krizinden. ama sonuçta tek bir gerçek var. seninde dediğin gibi müslümanız ve O CANI HZ. AZRAİL ALLAH'IN İZNİ İLE ALMIŞTIR. trafik kazası kalp krizi bunlar dünya için göstermelik şeylerdir. hani o dediğin bilim ve mantık çerçevesi içine alınmış...

bilim herşey demek değildir lakin bilimin gösterdiği herşeyde Allah'la örtüşür. yani Allah'ın A dediğine bilim B demez diyemez çünkü zaten bilimin kaynağı da Allah'dır. bilim somut verilerle hareket eder.inancımızla bilim arasındaki fark da budur.bilim elle tutulan gözle görülenle ilgilerin. o yüzden bilim hayaletlere de inanmaz. ben c.n veya diğer ruhanı yaratıkların olmadığını idda etmiyorum. zaten müslüman bi kişi bunu idda edemez. benim söylediğim karabasan denilen olayın bilimsel bir açıklaması olduğu. Nation Geographic'in bir belgeseli var. türkçesi mevcutmu bilmiyorum ama ingilizcesi "Ghosts" orda bu karabasan olayını bilimsel acıdan irdeliyorlar. ve sonuçlar benim dediğim gibi. rem uykusu yni "rapid eye movements" tükçesi "hızlı göz hareketleri" ne geçiş sırasında vücutta gözler haricinde hiç bir yerimiz kımıldamaz. bu geçiş saniyenin milyonda biri gibi bi sürede gerçekleşir. o sırada herhangi bi uyku düzeni bozukluğu ses gürültü olurda uyanırsak dediğimiz kasılmalar donmalar yaşarız. ha başka varlıkların işi olabilir mi olabilir ama olmayada bilir. yani Allah'ın işi deyip bırakmak da olmaz...

Geri