benimde bozulmuştu. bozuldu dedikleri katalizörün iç yapısı diğer susturucular gibi boş değildir veya ortası delik değildir içinde petekli bir yapı vardır. zamanla bu peteğin içi dolar veya petek bozularak dökülmeye başlar ve gene bu petek dolar ve gazların geçişi çok zorlanır. şimdi katalitiğin yenisi ciddi anlamada pahalıdır bin ytlden daha fazla bir fiyatı olması lazım. ki senin araban gt imiş gtlerin ilk çıkan modellerinin 156 bg sonrakilerin 150bg olmasının sebebi sonrakilerde katalitik olmasıdır. ben senin yerinde olsam katalitiği söktürür onun yerine susturucu takarım. şimdi sıra nasıl bir susturucu takmak gerektiğinde. kat ve orta susturucu yerine takılan susturucularda salyongaz bulunmaz direk ortası boştur ama bunlarda iki tipdir. birinde ortası tamamen boştur spor susturucu olarak geçer yanlardan petekler vardır ama ortası boştur. diğeri normal susturucudur yanlar aynıdır ama farkı egzozu eline bakıp diğer tarafa bakarsan tirbulans yaratacak ve egzozun geçişini yavaşatacak 2 veya 4 tane çıkıntı vardır ortaya doğru. egzozcuda eline alır da bakarsan anlarsın zaten. ben olsam spor olanını takarım ki benim arabamda da o var zaten. yalnız fiyat konusuna gelince senin sölediğin fiyat çok fazla taş çatlasa 70-80 liralık birşeydir o ufak susturucular.