kaza yaptım acemiler niye araba kullanır ki taksi kullansınlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meric979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bencede teorikle gerçek farklı,istanbulda takip mesafesi.beyaz karabiber gibi bişey.
zaten bütün acemilere diyorlarki sol şeride geç ordan git ,hiç şerit değiştirmeden,noluyo sonra bütün trafik felç trafiğn %20 sinde bunlardan olsa al sana eziyet,zaten trafikte bunlardan sıkışıyo,bide şöyle mantıksız bir inanış var sol şeritten giden arabalarda,adam 100km ile gidiyo ,trafik açık orta şeridede geçse 100km ile gidecek,arkasınna geliyosunuz yol istiyosunuz ,adam gaza basıyo,zannediyoki,işte o inanış o nekadar gidebilirse arkadakide o kadar gidebilir,yani herkes kendi(ortalama 1600cc)arabasını trafikte gidebilen bütün arabalar kadar hızlı gidebileceğini zannediyo ,sonra fazla seletör yapınca noluyo kardeşim gidiyoruz decesine el ,kol hareketleri yapıyo sağa çekilse 2km boş yol oluşcak önümde mesela,bir diğeride,mesafeyi ayarlayamayan acemiler,hemen aniden frene basma,panikleme havası,zaten önündeki garip garip olmıcak yerde frene basıyosa anla ki o acemi,bir diğeride yol isterken selektör yaptığında frene basanlar,onları anlamak mümkün değil.Geçen gün sahil yolundan gidiyorum-bakıköyden-eminönü istikametine,zeytinburnundan sonra yol boş,sol şeritte bi bmw var(zaten genelde bmw kullanların %40 kro,%50 si mafya tarzı adamlar,sol şeritte 67-70 km ile gidiyo arakasına geldim,yol istiyorum,dsağ seritte bi tane bile araba yok,sağ şeritten geçme imkanı var ama geçmem ,o geçicek normalde ,daha hızlı olan sol seritten geçicek normalde böyle,uzun yaptım,hatta uzun açık tuttum,yaklaşık 1 dakka boyunca,sonra dedimki ya herif mal,yada bütün yolları kendidin zanneden bi kro yine,sonra herif anladı benim soldan geçme isteğimi ,kendi camını açıp elinle sağdan geç gibi el işareti yaptı,(lan gerzekalı ben sağdan geçsem 10 kere geçerdim)sonra biraz daha durdum arkasında ,sonra soldan geçtim geçerken baktım herif telefonla konuşuyo,..işte bir kaçtane örnek insan manzaraları, şimdi burdan mesafe bırakmakmış,falan biraz hikaye affedersiniz.insanlar nerden hangi hızla gideceğini biz öğretemeyiz,avrupada farklı onu bizde biliyoruz,eğitimde farklı,düşüncede farklı,herşey farklı,ehliyeti almak,insan hayatına saygı da farklı,burası türkiye deyip kestirip atmak vardırya ,ama burası türkiye.bi dip not : kartal maraka arabaların arkasında yanından giderken dikkat edin,kartaların %90 ı mal(başka bi kelime bulamadım ,anlatamazdı bunu).yurt dışındada mesela romada tem tarzı bi yolda sol şeriti kimse kullanmıyo 5 dakka araba göremiyosun sonra bi TT geliyo 180km ile ortada şeritteki arabayı geçer geçmez orta seride geçiyo,sol şeritte devamlı kimse gitmiyo,sadece sollamak için kullanıyolar,bu kültür yerleşmiş bikere...(içimi boşaltım,biraz dertliymişim bu konularda) .

Son düzenleme:
Trafik kültürümüz olmadıgı için bu yaşananlar normal.Gerekli takip mesafesi bırakırsın ,millet sagdan önüne atlar birde sağlarken ters ters bakarlar ,sanki çok garip bişey yapıyorsun.Araban bozulur kalırsın,millet kornaya asılır sanki keyiften durduk orada.Ama başkası önümüzde dursun asılırız kornaya, "yürüsene beee..."

biraz daha anlayış, biraz daha sabır,herkes evine işine gücüne bir yerlere yetişmeye çalışıyor.Kimse keyiften başkasını bekletmek istemez

Eğitim şart :cool:

Peki o 50 mt takip mesafesi bırakanlar bu dedigim tem çevre gibi yerlerde sol şeritte ne kadar yol gidebiliyorlar_? Önlerine sürekli giriceklerdir her giren arabada 20 mt girse gene 10-20 mt mesafe bırakmak için fren yapıcaklardır yada gaz kesiceklerdir bu durumdada arkada akşam vakti bütün gün bunalmış adamın vericeği tepkileri düşünemiyorum bile :)

Sadece İstanbullular için soruyorum hangimiz arada doğru olan takip mesafesini bırakıyoruz 3 şeritlik bi yolda sağ şeritten gidenler hariç..

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte yani senin bıraktığın genelde hepimizin bırakmaya çalıştığı mesafe doğru takip mesafesi değildir 20 mt olarak ele alırsak mesafeyi gitmemiz gereken hız 40 km dir istanbulda 40 km hızla akan bi trafikte 20 mt takip mesafesini düşünemiyorum bile :D

İstanbul içinde ana yollarda sol şeritte genel durumlarda 110 ila 140 arası araç sürer herkez buna bakarsak arada en az 55-70 m mesafe bırakmak gerekir buda malesef imkansız :)

hesaplar yapıosun ama kafana göre. işte böyle sabit fikirli insanlar yüzünden trafik her geçen gün daha kötü oluyor. İstanbul'da öyle yapamazsın böyle yapmak imkansız diye işin içinden çıkıoruz. ama düzeltmek için hiçbirşey yapmıyoruz. 5 mt mesafe ile 30 mt mesafe bırakan adamların arasında ş.içindeki gideceği yere erken gitmesi 10 dk dan fazla değil. ehliyeti ilk aldığımız zamanlar bizimde kanımız kaynadı bide hız yaptık sol şeritte adamın 1 metre yakınına girdik ama ya kaza yaptık ya da çok ucuz atlattık. kim ne derse desin yapanlar yapıyor abicim mesafesinide koruyor hızınıda.

tt;1250266]bencede teorikle gerçek farklı,istanbulda takip mesafesi.beyaz karabiber gibi bişey.
Zaten bütün acemilere diyorlarki sol şeride geç ordan git ,hiç şerit değiştirmeden,noluyo sonra bütün trafik felç trafiğn %20 sinde bunlardan olsa al sana eziyet,zaten trafikte bunlardan sıkışıyo,bide şöyle mantıksız bir inanış var sol şeritten giden arabalarda,adam 100km ile gidiyo ,trafik açık orta şeridede geçse 100km ile gidecek,arkasınna geliyosunuz yol istiyosunuz ,adam gaza basıyo,zannediyoki,işte o inanış o nekadar gidebilirse arkadakide o kadar gidebilir,yani herkes kendi(ortalama 1600cc)arabasını trafikte gidebilen bütün arabalar kadar hızlı gidebileceğini zannediyo ,sonra fazla seletör yapınca noluyo kardeşim gidiyoruz decesine el ,kol hareketleri yapıyo sağa çekilse 2km boş yol oluşcak önümde mesela,bir diğeride,mesafeyi ayarlayamayan acemiler,hemen aniden frene basma,panikleme havası,zaten önündeki garip garip olmıcak yerde frene basıyosa anla ki o acemi,bir diğeride yol isterken selektör yaptığında frene basanlar,onları anlamak mümkün değil.geçen gün sahil yolundan gidiyorum-bakıköyden-eminönü istikametine,zeytinburnundan sonra yol boş,sol şeritte bi bmw var(zaten genelde bmw kullanların %40 kro,%50 si mafya tarzı adamlar,sol şeritte 67-70 km ile gidiyo arakasına geldim,yol istiyorum,dsağ seritte bi tane bile araba yok,sağ şeritten geçme imkanı var ama geçmem ,o geçicek normalde ,daha hızlı olan sol seritten geçicek normalde böyle,uzun yaptım,hatta uzun açık tuttum,yaklaşık 1 dakka boyunca,sonra dedimki ya herif mal,yada bütün yolları kendidin zanneden bi kro yine,sonra herif anladı benim soldan geçme isteğimi ,kendi camını açıp elinle sağdan geç gibi el işareti yaptı,(lan gerzekalı ben sağdan geçsem 10 kere geçerdim)sonra biraz daha durdum arkasında ,sonra soldan geçtim geçerken baktım herif telefonla konuşuyo,..işte bir kaçtane örnek insan manzaraları, şimdi burdan mesafe bırakmakmış,falan biraz hikaye affedersiniz.insanlar nerden hangi hızla gideceğini biz öğretemeyiz,avrupada farklı onu bizde biliyoruz,eğitimde farklı,düşüncede farklı,herşey farklı,ehliyeti almak,insan hayatına saygı da farklı,burası türkiye deyip kestirip atmak vardırya ,ama burası türkiye.bi dip not : Kartal maraka arabaların arkasında yanından giderken dikkat edin,kartaların %90 ı mal(başka bi kelime bulamadım ,anlatamazdı bunu).yurt dışındada mesela romada tem tarzı bi yolda sol şeriti kimse kullanmıyo 5 dakka araba göremiyosun sonra bi tt geliyo 180km ile ortada şeritteki arabayı geçer geçmez orta seride geçiyo,sol şeritte devamlı kimse gitmiyo,sadece sollamak için kullanıyolar,bu kültür yerleşmiş bikere...(içimi boşaltım,biraz dertliymişim bu konularda) .[/quote]

genel perspektiften baksakta ,...... Yarişlarinin önüne geçsek ve bi adim ilerlesek keşke...

bi dip not : kartal maraka arabaların arkasında yanından giderken dikkat edin,kartaların %90 ı mal(başka bi kelime bulamadım ,anlatamazdı bunu).

bu forumda kartal kullanan insan yokmu yada yakınlarından biri kesinlikle vardır bu talihsiz sözü kullanmanız pek doğru değildi. ben %90 dedim %10luk kısımda onlar var diyebilirsiniz ama yanlış bir tabir. belki siz hayatınız boyunca güzel arabalara binmiş olabilirsiniz ama çoğumuz bu arabalarla haşır-neşir olduk.

ya arkadaşım ben ne diyorum sen ,ne diyosun..ben senin söylediğin seyi demiyorum.onu sen diyosun.çünkü sen öyle anlamak isteyip öyle anlamışsın, öyle söylüyosun.ben konuyu niye ,niçin,yazıyorum onu bi önce okuyup anlamak lazım.sonrada yorumlamamak lazım.kelimenin anlamını bilmiyosan yada türkçeyi tam olarak anlamak istemiyosan ,yada beni kartal kullanaların önüne atmak istiyosan ,onu bilemem.konuyu bilmeyen arkadaşlar da yanlış anlamasın ,onlarıda yanlış yönlendirme diye , yazıyım.kartalların %90 ı mal yazdım(parntez içindede açıklama yaptım.başka (isteyen yukarıdaki yazıya bakar)burdan sen o dediğini çıkarıyosan ,yukarıda yazdığım sebeblerde çıkarıyosundur.için temizdir!!!yada laf olsun diye konuşmak hoşuna gidiyodur!(en azında yazımı anlayıp pozitif bir şey çıkarmanı isterdim,sizler için yazdım,sen çıkara çıkara bunu çıkardıysan...(kişisel değil yanlış anlama ,toplumu bilgilendirmeye çalışırken,geri vitese takmaya çalışanlara!!

genede basic aşamada söylersek,tecrübemi aktarıyorum,bana ne kartalmış,audiymi,vosvos muş...yani burdan çıkan sonuç ...benim rastladığım kartal arabaları kullanalar % 90 çok tehlikeli ,dikkatsiz kullanıyolar ve kazalara sebep oluyolar..yaşadım,yaşayanları tanıyorum. MANASINDA.DİKKAT EDİN DİYORUM.UYARIYORUM..DAHA NASIL ANLATIYIM

Son düzenleme:
Daha bu sabah 7 de hacıosmandan yokuşundan 100 le çıkıyoruz. arkadan bitane mercedes vito kıçımıza girdi. yol verdik mecburen. anlamadığım iki şeritli ve uzun yokuşlu bir yolda ve iş saati 100 km yeterli gelmiyormu?

Ayrıca araç takip mesafesi metre olarak çok saçma. şöyle hesaplayın. bir sürüş uzmanından duymuştum tv de.

öndeki aracın geçtiği noktadan 2 sn sonra geçerseniz yeterli takip mesafesini korumuş olursunuz. tabi istanbul gibi bi yerde 3 sn olabilir.

Son düzenleme:
ya arkadaşım ben ne diyorum sen ,ne diyosun..ben senin söylediğin seyi demiyorum.onu sen diyosun.çünkü sen öyle anlamak isteyip öyle anlamışsın, öyle söylüyosun.ben konuyu niye ,niçin,yazıyorum onu bi önce okuyup anlamak lazım.sonrada yorumlamamak lazım.kelimenin anlamını bilmiyosan yada türkçeyi tam olarak anlamak istemiyosan ,yada beni kartal kullanaların önüne atmak istiyosan ,onu bilemem.konuyu bilmeyen arkadaşlar da yanlış anlamasın ,onlarıda yanlış yönlendirme diye , yazıyım.kartalların %90 ı mal yazdım(parntez içindede açıklama yaptım.başka (isteyen yukarıdaki yazıya bakar)burdan sen o dediğini çıkarıyosan ,yukarıda yazdığım sebeblerde çıkarıyosundur.için temizdir!!!yada laf olsun diye konuşmak hoşuna gidiyodur!(en azında yazımı anlayıp pozitif bir şey çıkarmanı isterdim,sizler için yazdım,sen çıkara çıkara bunu çıkardıysan...(kişisel değil yanlış anlama ,toplumu bilgilendirmeye çalışırken,geri vitese takmaya çalışanlara!!

genede basic aşamada söylersek,tecrübemi aktarıyorum,bana ne kartalmış,audiymi,vosvos muş...yani burdan çıkan sonuç ...benim rastladığım kartal arabaları kullanalar % 90 çok tehlikeli ,dikkatsiz kullanıyolar ve kazalara sebep oluyolar..yaşadım,yaşayanları tanıyorum. MANASINDA.DİKKAT EDİN DİYORUM.UYARIYORUM..DAHA NASIL ANLATIYIM
sen bu sözü doğru buluyosan benim başka sözüm yok. iyi niyetle söyledin ama söyleme tarzın konuyu farklı yansıtıyor. kimseyi kimse önüne atmıyorum benim haddim değil yanlış olduğunu gördüğüm şeyi söyledim.

konuyu yazan bu sözlere
"sorduguna soracagına pişman olmustur"
gecmiş olsun

Geri