Kendiliğinden yanan bir süre sonra sönen arıza lambası

BlueLive

Kayıtlı Kullanıcı
14-Bolu
Arkadaşlar dün akşam eve giderken arıza lambası yandı birden, herhangibir sorun yoktu aracın gidişinde yada başkabirşeyinde, sonra söndü, sabah işe gelirken ışık yanmıyordu fakat araç silkelendi ve arıza ışığı yandı. sonra araç düzeldi herhangi bir sorun yok gidişinde. fakat arıza ışığı yanmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir? Vectra B 98 GT x20xev

Arkadaşlar dün akşam eve giderken arıza lambası yandı birden, herhangibir sorun yoktu aracın gidişinde yada başkabirşeyinde, sonra söndü, sabah işe gelirken ışık yanmıyordu fakat araç silkelendi ve arıza ışığı yandı. sonra araç düzeldi herhangi bir sorun yok gidişinde. fakat arıza ışığı yanmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir? Vectra B 98 GT x20xev

Selam kardeşim bendede 99 gt var benim bu tür problemlerim oluyordu çin malı opcom aldım torpidoda duracak bi tane

Arıza lambası yanıp söndüyse bilki aracın beynine nerden kaynaklandığını kaydetmiştir , cihaza bağlarsan lambanın neden yandığını hata kodlarında muhakkak yazar ona göre çözümüne bakabilirsin ,

Selam kardeşim bendede 99 gt var benim bu tür problemlerim oluyordu çin malı opcom aldım torpidoda duracak bi tane

Arıza lambası yanıp söndüyse bilki aracın beynine nerden kaynaklandığını kaydetmiştir , cihaza bağlarsan lambanın neden yandığını hata kodlarında muhakkak yazar ona göre çözümüne bakabilirsin ,

merhaba,bu opcomu kaça aldınız.

merhaba,bu opcomu kaça aldınız.

70 tl ,, hava yastığı lambam yanıyordu biraz mecburi aldım ama iyikide almışım

İhtimalen oksijen sensörü olabilir.

araca hiçcirşey yapmadım, ışık söndü. ne silkelenme var ne arıza ışığı :)

Oksijen sensörü sorunu yavaş yavaş başlıyor. Gün geçtikçe daha sık yanmaya başlayacak, sonra çekiş düşüklüğü düşük devirde gitmeme falan sonra sıkılıp oksijen sensörü alcaksın sorun çözülcek :)
Parçanın Orj. fiyatıda 200 TL

yakıtıda etkilermi bu sensör? hantallaştığını hissediyorum aracın, ve yakıt muaazzam derecede arttı. belki soğuktandır bilemiyorum ama -2 yi göremedim kaç haftadır

Kafana takma arada sırada yanması anormal bir durum değil opellerin hata olayı hassas biraz sürekli yakmadığı anormallik yapmadığı sürece korkma benimkiside 2 ayda 3 ayda bir yanar oradaki lambanın da çalışıyor olduğunu bildirir geri unutur ;)

Hangi Ariza isigi ?
Hangi ariza kodu?
Bunlari bilmeden teshis ve tedavi yanlis olur..

Bir Arkadasin dedigi gibi once tesbit gerekli.. OPCOM veya Tech2 ile..
Sonra cozum..

Eger sorun O2 (emisyon) ise,
- Neden hemen sensor bozulmustur diye yaklasiriz ?
- Sensor ariza bildiriyor olamaz mi?

Ayni sorunlari yasadigim icin biliyorum.. Katalizatorun eskimesi sonucu ortaya cikan (kirli eksoz gazi attigini haber veren) bu ariza uyarisi
1- Katalizator degistirmekle,
2- O2 algilamasini yaniltma ile halletmek mumkun olabilir..

Bence buraya bir gozatin..

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1369242#post1369242

Geri