Kendiliğinden yanan bir süre sonra sönen arıza lambası

oksijen sensöründen de olabilir arkadaşlar bahsetmiş zaten ,kötü yakıt almıssanız o da arada yakıp söndürü arıza lambasını

burdan yola çıkarak benim öncelikle bir adet opcom almam gerekio

Araç kısa mesaflerde mi kullanılıyor?

lamba yandıgı an en boşa al gaza bas 4500 deviri gecıyormu bı bak en azından devır sensorlerınde sıkıntı olup olmadıgını anlayabılırız

Forumda yeni değilsin neden arıza ışığını soketten ofis kancası ile okumuyorsun ?? :D
arabanız var arıza kodunu listesini yanınızda bulundurun artı arıza nasıl okunur öğrenin herzaman yolda bulamayabilirsiniz aleti olanı...

Son düzenleme:
Araç kısa mesaflerde mi kullanılıyor?

kısa mesafe sayılır. sabahları 4-5km akşamlarıda 15-20km arası kullanılıyor.

Forumda yeni değilsin neden arıza ışığını soketten ofis kancası ile okumuyorsun ?? :D
arabanız var arıza kodunu listesini yanınızda bulundurun artı arıza nasıl okunur öğrenin herzaman yolda bulamayabilirsiniz aleti olanı...

arıza kodunu okumak için tech2 yada opcom cihazı olması lazım diye biliyorum. bunlar olmadanda öğrenilebiliyormu? bir video paylaşmıssın abi almanda olarak gösteriyor fakat ben birşey anlamadım almancam hiç yok.

Son düzenleme:
aracın OBD soketi 16 pinli sanıyorum
doğrumu

yeri el freni altında
soket bu

şekli bu 16 pinli
obd-stecker.jpg

lütfen yerine dikkat et şekline yönüne burda 1 yazan yerden 4 kadar gel resimdeki gibi 4 i 6 ile bir ofis dosya kancası veya tel ile birleştir bunu yaparken anahtar takılı olmayacak taktıkdan sonra anahtarı takacak motoru çalıştırmadan çevireceksin ışıklar yanana kadar o zaman arıza egzoz ışığı yanıp sönecek
burda eline kağıt kalem alacaksın
hızlı hılzı bir kod verecek mesela 1-2-3-4-5 diye ve bir ara duracak sonra yine verecek duracak sonra yine verecek duracak... bunları yazacaksın işte 042 mesela 10 yoktur 10 sıfır olarak geçer..korkma kaçıracağım diye bitince hata tekrar baştan başlayacaktır silmedikce o orda kalır ki silmek için ya aku başı yada tech2 ile silinir yanı arıza kaybolmaz kaçıracağım diye panikleme hatta anlamazsan kameraya çek buraya ekle ben sana derim arıza kodunu öğrenirsin herzaman lazım olur alet olmadığı yerde

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün akşam eve giderken arıza lambası yandı birden, herhangibir sorun yoktu aracın gidişinde yada başkabirşeyinde, sonra söndü, sabah işe gelirken ışık yanmıyordu fakat araç silkelendi ve arıza ışığı yandı. sonra araç düzeldi herhangi bir sorun yok gidişinde. fakat arıza ışığı yanmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir? Vectra B 98 GT x20xev

araçta lpg var ise arada yanıp sönmesi normal. benim gsi da ara sıra oluyor tamirci lpg den dolayı diyor (farklı farklı tamircilere sordum ) yanık durumda kaldıysa egr den dolayı da olabilir silkeleme yapıyor. ayrıca hava basınç sensörüde arızalı olabilir

Geri