Klima sadece soğuk mu üfler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thskt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Doğru yazmışsın. bir düzeltme VOBESTO dur sistemin ismi ve mucidi mercedestir.

Kampyonlarda vardır daha çok. Tırlarda filan.

Arabalarda da olması lazım ama..

Ben sırf arabaya kışın sıcak binebilmek için uzaktan çalıştırmak için kumanda sistemi ypatırmayı düşünmüştüm.

Evden çıkmadan 10 dk. önce kumanda ile boşta bıraktığım arabayı çalıştırcam tabi kalorifer geceden açık konumda olacak. Bindiğimde sıcacık. Bu da güzel bir proje aslında. Ama hayata geçiremedim.

Kampyonlarda vardır daha çok. Tırlarda filan.

Arabalarda da olması lazım ama..

Ben sırf arabaya kışın sıcak binebilmek için uzaktan çalıştırmak için kumanda sistemi ypatırmayı düşünmüştüm.

Evden çıkmadan 10 dk. önce kumanda ile boşta bıraktığım arabayı çalıştırcam tabi kalorifer geceden açık konumda olacak. Bindiğimde sıcacık. Bu da güzel bir proje aslında. Ama hayata geçiremedim.

Ohooo 10 dk ısınacak diye bekleyene kadar işe gelirim ben. :D zaten 1-2 km sonra sıcak üflemeye başlıyor. Onu diyen gitti :D

Arkadaslar araclarda bi sistem daha var ama türcesini bilmiyom adi STANDHEIZUNG. Bunun görevi sizin ayarladiginiz saatte calisarak aracin motor suyunu isitip ayarladiginiz kalorifer konumunda (1-2-3-4 ...) calisir ve siz gelene kadar aracin icini ve motor suyunu isitir. Yani araciniz karin buzun altinda duruyorsa siz geldiginizde buz kazimakla falan ugrasmadan gaza basip yolunuza devam edebilirsiniz.

Almanyada binek araclarda bu sistem mevcut. Kamyon, otobüs veya Van olmasi sart degil.

Doğru yazmışsın. bir düzeltme VOBESTO dur sistemin ismi ve mucidi mercedestir.

doğrudur askerde üstüme kayıtlı iki tane man araç vardı onlarda vardı o zaman bizler vodesto diyorduk :D :D ordan aklımda kalmış garaj nöbetlerinde bizimkiler kamyonlara girer açardı vobestoları :D :D az basmıyorduk devriyelerde :D

vel hasıl bu tür sistemler vardır binek araçlardada belki ama gerekliliği tartışılır hani finlandiya yada kutuplara yakın bir ülke olsak yani hava soğukluğu günler boyu aynı derecede kalsa o zaman bizim ülkemizdeki bineklerdede olurdu illa o tür sistemler bizde öyle bir şey yok çalıştır 5 dakka bekle zaten motor hemen ısınıyor..

Güncelleme:

Toyota'nın bir ara Türkiyede sattığı "LS" donanım paketlerinde "kuvvetli ısıtma" diye geçen bu özellik varmış (elektrikle motor soğukken ısıtma yani). Bu donanım paketlerinde ayrıca koltuk ısıtma da varmış çünkü Rusya'ya satılmak üzre tasarlanan bir donanım paketiymiş :)

Yani Comfort LS veya Comfort Extra LS donanımlı değilse Toyota'nızda bu zımbırtı yok malesef.

Uzaktan çalıştırmada sakıncalı dalgın olup viteste bırakırsanız araba hoplayıp ilerleyebilir seneler önce vectraya bakmıştım araçta bu uzaktan çalıştırma sistemi varmış adam hep viteste unutuyordum mahallede çarpmadığı çöp kalmadı demişti :D

Güncelleme:

Toyota'nın bir ara Türkiyede sattığı "LS" donanım paketlerinde "kuvvetli ısıtma" diye geçen bu özellik varmış (elektrikle motor soğukken ısıtma yani). Bu donanım paketlerinde ayrıca koltuk ısıtma da varmış çünkü Rusya'ya satılmak üzre tasarlanan bir donanım paketiymiş :)

Yani Comfort LS veya Comfort Extra LS donanımlı değilse Toyota'nızda bu zımbırtı yok malesef.

bak simdi kendimi kazik yemis gibi hissettim :) bana böyle bilgide vermedilerki söyleselerdi isterdim

bu sistemin bi değişiği Mercedes-Benz'de var :D
sabah diyelimki 8 de araba biniceksiniz ve arabanın içinide 20 derece görmek istiosunuz bi kere ayarlıosunuz içinde ufak bielektrik motoru sayesinde içerinin sıcaklığüını ayarlayıp hazır hale getirio :D
kim ne derse desin benim en sevdiğim marka hep Mercedes-Benz :D

aynen arkadaşın dediği gibi, webasto da deniliyo bu sisteme.

Arkadaşlar bir çok kişi yorum yapmış ben size kısaca özetliyeyim kışın ac tuşuna basmanızın içeri gelen sıcak la veya erken ısıtma ile uzaktan yakından alaksı yoktur sadece soğutma ile direkt olarak bağlantılıdır şöyle açıklayayım soğuk olan bir ortamı dahada soğutmanın mantıksal hiç bir açıklaması olmaz siz ac tuşuna bastınız sıcak soğuk ayarını sıcağa çektiniz kompresör devreye girdi ne bekliyorsunuz soğuyan gaz evaparatörden girdi üfleme devam ediyor ama sıcak seçenek seçilmiş diğer soğuyan gaz sadece ecaparatörden geçecek çünki evaparatör önündeki klepe onun hava akışını siz sıcağı seçtiğiniz için kapatmış olduğundan size fayda değil zara verecektir fazla yakıt tüketerek bilmem anlatabildimmi klima teknisyeni.......

Geri