Köpüklü 1 tl dış yıkama

JohanGielen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar benzinlikte benzin alınca 1 tl verip aracı fırçasız köpük sıkıp sonra tazdikli suyla yikiyorlar sizce bu aracın boyasına vs zarar verirmi

Birde yine benzinlikte makina var yıkama kurulama patlatma vs bölümleri olan sizce bunlar nasıl

Teşekkürler

köpüklü olanı şahsen tavsiye ederim çok etkili olmasada temizliyor işte. ama fırça aracı çok hırpalıyor mecbur kalmadıkça girmem

direk boyaya zarar vereceğini sanmıyorum. ama cila, boya koruma filan yapıldıysa onu da kısa sürede kaldırdığını söylüyorlar. yani boya korumanın etkisi altı ay dayanacaksa onu sözgelimi 3 aya düşürüyormuş

Mustafa ile aynı fikirdeyim. Ankara'dayken aracımı kendim yıkardım ve yılda bir kez cila yapardım. İzmir'de yıkamacılara götürüyordum, artık nasıl ürünler kullanıyorlarsa her iki arabanın boyasının anası ağladı, cila falan hak getire. Bir yıldır araba yıkatmadığım için en az 1.000 TL kardayım, şimdilik benzinlikte su tutturuyorum o kadar. Yağmur mevsimi geçsin üşenmeden 4 kat aşağıya kovayla suyu indireceğim kendim yıkayacağım.

savaş abi polisaj la biraz pasta geçersin düzelir kanımca :)

ben neredeyse 2 yıkamada bir atıyorum cila yı :) ya cıncık gibi yıkayacam davlumbaz içine kadar yada bırakıyoruum pis pis yatıyor...birde çamır yağdı antalya ya...Üfff

en güzel yıkama tazzikli su ile olur,çünki arabanın üstündeki birçok şeyi kaldırıyor,süngerle dolanırken pislikler çizmemiş oluyor...bende hortumla yıkıyorum çoğu zaman ama tayningk en güzeli..

Mümkün olduğu kadar tazyikli sudan kaçının arkadaşlar. :) Bulaşık deterjanı, otomatik yıkama makinaları, fırça, tazyikli su, sünger diye giden bir "sakın ha" listem var. Gerçi geçenlerde girdim otomatik yıkamaya, zaten bir-iki ay içinde sirke-kil-pasta-sealant şenliklerim geliyor. :)

Araçların üzerinde yoldan belden sıçramış ve üst katmana gömülmüş parçacıklar oluyor. Bu parçacıklara tazyikli su tutunca daha da gömülüyorlar. Sonra da silerken filan çıkıp beze/süngere yapışarak çizmeye başlıyorlar. Tazyikli suyla ne kadar çok yıkarsanız o kadar çok gömülür. Benim aracımda, kasko anlaşmalı yerlerin astar vurmadan boyadığı bir-iki bölge var, tazyikli su bu bölgelerde de boyayı komple kaldırabiliyor. Kendim yıkamadığım zamanlarda, arkadaki oto yıkamada çocuklara bir miktar ekstra bahşiş bırakarak basınçsız su ve elle yıkatıyorum.

Normal musluk suyu basıncındaki hortumun ağzına parmağınızı koyunca ne kadar oluyorsa o kadar basınçlı su kullanın. Ondan fazlasını yapacağınıza bırakın kirli kalsın.

kişisel görüşünüzdür..ama öyle olmuyor..

kişisel görüşünüzdür..ama öyle olmuyor..

Caner yıkamacıların kullandığı tazyikli su sanıldığı kadar masum değildir. Yakından bir cisme tut bak nasıl paramparça ediyor. Tabancanın ucu kazayla çok yakın mesafeden elime geldi bıçak yarası gibi kesti. Almanya da basınçlı su makinelerinin lastiklere verdiği zarar hakkında yapılan bir test vardı, şu an bulamadım, bulursam burada paylaşacağım.

kesinlikle savaş abi,su ile daş kesiyolar mermer kesiyolar...ama dengeli ve ölçülü kullanımda çok faydalı,az zararlı...boyanın dibine indimi sakat :)

Günümüz araçlarının bir çok yeri bakalit/plastik. Bu parçalara ait montaj tırnakların sık sık kırılmasının tek sorumlusu işinin uzmanı olan oto yıkamacılarıdır :).

Geri