Köpüklü 1 tl dış yıkama

çiziklerde kemer + yüzük....

antalyada 1 kere araba yıkattım..geri kalanı hep kendim,istanbul da yıkatacağım adam varda,çok alıştım kendim yıkamaya,başkası yıkadıktan sonra kendim dolanmak,temiz cam ın daha beter hale gelmesi sıkıcı oluyor..birde üstüne para verince ...

Bu kadar takıntılı olmayın iyi değil , ona bakılırsa güneş ışığıda , yağmur damlasıda arabanın boyasına zarar veriyor , ben kendim sürekli yıkıyorum o köpük ile aracımı , şuana kadar da bir sorun yaşamadım

yıkayın ve yıkatın arkadaşlar zarar gelecekse temizlikten gelsin,pis durmasından iyidir.Özellikle bu 1tl köpük olayı acayip işime yaradı önceden 10 günde bir 20 tl bayılıyordum kardayım yani:)

Son düzenleme:
birde 1 liralık taziklli su :)
ama hars dedimi bitiyor :) çocukken jetonlu telefonları kullanmak için ortası delik jetona misina takardık,düşünmüyor değilim :D

Evet su lazeri diye bir şey var; yıkamacılara sorunca ise sözbirliği etmiş gibi "biz en düşükte tutuyoruz, bir şey olmuyor" diyorlar. Bahsettiğim dandik boyanmış yerlerde o "en düşük basınç" sayesinde boya soyuldu, bir daha deneyesim yok. :)

Oto yıkamacıların derdi birim zamanda daha çok araba yıkamak. Yıkadığı araba başına para alıyor. Bir arabayı yıkaması 15 dakika sürse saatte 4 araba, Adana şartlarında 25-30 TL. Köpük sıkıp etrafında basınçla bir dolansa saatte 6-7 araba çok rahat; 40-45 TL. Dertleri o.

Bir de hakikaten yav, Adana-Konya arasını otoyol yerine Silifke üzerinden uzatarak yaptığım "keyif seyahati"nde denemiştim o benzinlikteki yıkamayı, ıslattıktan sonra şampuanlayıp durulamaya döner dönmez bitmişti. İkinci 1 TL'liği atmıştım. Yolda giderken camlar farlar kirlendi yıkaması gibi geliyor daha çok o yıkamalar.

Yanlız şunada deginelim o cilalı köpük makinaları adı altında geçen makinalarda bulaşık deterjanı ve iz bırakmaması ıcın sırke var ;) 5-10 TL ye aldıgım ve yaklasık 20-30 yıkama giden cılalı oto şampuanımı kopuk makinamla (makina yanlız bildigin zirai ilaçlama kabı :D ) aracıma bir guzel sıkıyorum kirler cozundukten sonra tazyikli su ile duruluyorum ve mikrofiber bez ile her bolgesıne farklı bez kullanmak sartıyla bir guzel kuruluyorum :D Ama buna ragmen HAYVAN ın biri gelıyor arabamı cızıyor... :) Garip bir olay :)

yakıt aldığım shell' e de bu hafta bu 1tl lik makinalardan gelmiş daha önce normal hortumla yıkıyoduk ücretsiz makinaları beğendim ama daha sıfır ilerde nasıl olur bilmem 1tl atıyosun arabayı iyice durulayamadan süre bitiyo 1,5dk çok az bana yetmiyo

Yanlız şunada deginelim o cilalı köpük makinaları adı altında geçen makinalarda bulaşık deterjanı ve iz bırakmaması ıcın sırke var ;) 5-10 TL ye aldıgım ve yaklasık 20-30 yıkama giden cılalı oto şampuanımı kopuk makinamla (makina yanlız bildigin zirai ilaçlama kabı :D ) aracıma bir guzel sıkıyorum kirler cozundukten sonra tazyikli su ile duruluyorum ve mikrofiber bez ile her bolgesıne farklı bez kullanmak sartıyla bir guzel kuruluyorum :D Ama buna ragmen HAYVAN ın biri gelıyor arabamı cızıyor... :) Garip bir olay :)

bu zirai ilaçlama kabı dediğimiz kaç litrelik acaba yetiyomu bende benzinlikteki köpük makinasını kullanmak istemiyorumda nası bir köpükse hemen akıp gidiyo :)

En önemlisi sürekli korumayı desteklemek bende hastalık oldu araba boncuk boncuk olcak hep en az ayda bir yazın güneşten korumak için 2-3 haftada bir FK atıyorum 30dk falan sürüyor elim alıştı :) yıkama konusu başlı başına bir alan Astra hiç dışarda yıkanmadı 1 yıl3 ay oldu hep kendim yıkarım ( yağmurlu havada özellikle otobandan geldiysem 1-2 liraya basınçlı su tutturuyorum %60-70 temizleniyor )su saatinin oraya çeşme taktım hortumla yıkıyorum elektrik işini çözsem basınçlı makine alıcam. Köpük boyayı temizlesin diye ağır sökücü ve Ph oranı asidik diye biliyorum( okadar cilalı ve Ph nört şampuanı boşa yapmazlar) önce korumayı kaldırıyor sonra verniğin matlaşmasına sebep oluyor :)

köpük 1tl, yıkama 1tl, süpürge 1tl.. toplam süre 10dk maks. acaip zaman ve para kazancı. Bolu gibi bir yerde bulunmaz bir nimet.. çok fazla yağ ve kir varsa köpüklerim sadece. ve o tanzikli suyuda en az 1mt uzaktan tutuyorum. ne zaman yağmurun yağacağı belli olmuyor o yüzden çok fazla özenmek istemiyorum temizlik konusunda. özellikle bu aylarda. şu ana kadar bir zararını görmedim. bilinçli kullanılırsa hiçbir kimyasal zararlı değildir :)

Geri