Kullanılan yağ hakkında...

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aKSeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aKSeL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
2,184
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Bugün aracımıza netten sipariş ettiğim Corsa c dizel için periyodik bakım setindeki filtreleri taktırdım ve yağı mobil1 0w-40 ile değiştirttim...Ordaki usta en iyi yağ castrol dur dedi ve önerdiği yağın üstünde yazan bu yağ ile başka hiçbir katkı maddesi kullanımına gerek yoktur yazısını göstererek; Bu yazı diğer yağlarda yoktur çünkü bu yağda 5 farklı katkı maddesi kullanılıyor...Diğer markalar bunu yazmaya cesaret edemezler dedi...Bu söylediği kafamı karıştırdı ben bu yağı özellikle yorumlara bakarak seçmiştim...Ayrıca 0w-40 çok ince dedi 4-5 bin km sonra kontrol et yağ eksiltebilir en uygunu 5w-40 olur bu araca dedi...Bu konudaki yorumlarınızı alabilirmiyim acaba yanlış mı yaptım???
Ayrıca mazot filtresi markası ufi ve yağ filtresi markası purflux...
 
yağların içerisinde 13 adet katkı maddesi bulunur yağların sınıfına bakarak alınız önemli olan api normudur benzinli motorlarda s ile başlar dizel motorlarda c ile başlar
en iyi yağ diye birşey yoktur.
her yağın çalışma formu başkadır. ustana selamımı söyle :D
 
ayrıca çoğu yağın üzerinde katkı koymayın yazar.
 
kusura bakmayın da o usta "HALT" etmiş. ben castrol kullanıyorum gayette onu üstünde de aynı ibare var. millet sallama konusunda sınır tanımıyorum. ayrıca mobil de castrol kadar kaliteli bir yağdır.
 
Aslında ben bunları içimden saydım o bana konuşurken...Sanayide kime giderseniz gidin kendinden almadığınız ürünü karalar...Yok onu almasaydın da yok bunu alsaydın diye...Pahalı almışın bunları burdan çok daha ucuza alırdık :D Sanayiye gitmeyi hiç sevmiyorum...Oraya düştün mü devamı geliyor...
 
kusura bakmayın da o usta "HALT" etmiş. ben castrol kullanıyorum gayette onu üstünde de aynı ibare var. millet sallama konusunda sınır tanımıyorum. ayrıca mobil de castrol kadar kaliteli bir yağdır.

zaten önerdiği castrolün üzerinde yazıyor o yazı..mobil de böyle bir yazı yok..arkadaş mobil alıp koydurmuş..ama sanayi ustası ille de castrol diyormuş..:)

sonuçta her ikisi de güzel yağ..ama Türk sanayi sektörü mobili pek tanımaz..hangi ustaya gidersen git castrol derler de başka bir şey demezler..için rahat olsun..mobil de çok iyidir,castrol de çok iyidir..castrolde yazan o kırmızı renkli uyarının pek bi önemi yok bence..hem onu ,hem de bor katkısını koyan çok arkadaş var forumda..şahsen bende ilk yağ değişiminde katkı eklemeyi düşünüyorum..hem de motor ve şanzımana..yani ikisine birden..
 
Geri
Üst