Lastik ebatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih-18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
senin lastiğin çevresi 193,11 cm. değiştirmeyi düşündüğün lastiğin çevresi 196,78cm. yani anlayacağın bu lastiği kullandığın taktirde bir dönüşte 3,67 cm. daha fazla yol gider. birde şöyle bir veri ortaya koyalım.
sendeki lastikle" 195/60/15" 100 km. yol katetmen için lastiğin tam 51,784 kere dönmesi gerek eğer 205/60/15 takarsan 100 km. gitmek için lastiğin 50,818 kez dönmesi yeterli olacak. abartık konuyu biraz :D

ben sadece yanaklara göre değişiyo sanıyodum dmek taban genişlersede işler değişiyo ama beim janta uyarmı diye merak ediyodum 195 taklıydı
205 takılabilirmişs bunu öğrenmiş olduk iyi oldu konuyu açan arkdasada yardımcı olan arkdaslarada teşşkürler

Ooooo Tamamdır öyleyse lastikleri alıyorum..Bende yardımcı olan herkese cooookkk tesekkür ediyorum

unutmadan bariz bir yakıt artışı göreceksin çünkü lastikler büyüyecek ayrıca sürtme yapıp yapmadığına bakta al bence

205 60 15 michelin energy benim vectrada kullandım. daha doğrusu aldığımda üzerinde idi.görüntüsü ve yol tutuşu çok harika ancak tek sorun direksiyon biraz ağırlaşmıştı. eskidiği için değiştirmek zorunda kaldım şuan 195 60 15 kullanıyorm. bunun dışında pek bi fark da göremedim ben.

unutmadan bariz bir yakıt artışı göreceksin çünkü lastikler büyüyecek ayrıca sürtme yapıp yapmadığına bakta al bence
:good:

İşte bu olmadı..Abi öğrenci adamız ya zaten benzin parası kasıyo bi de olursa Alllaaaahhh yandık desene..Cok yakıyo benim araba ya

bende değiştireceğim ama 205 lastik için jantta biraz ofset olması lazım.orjinal janta göre.ben 195/55/15 almayı düşünüom.
195/60/15 benim lastik.55 yanak olcak sadece
her markada yok galiba yardımcı olursanız sevinirim

İşte bu olmadı..Abi öğrenci adamız ya zaten benzin parası kasıyo bi de olursa Alllaaaahhh yandık desene..Cok yakıyo benim araba ya

bende çok kastım 205 yapmak için maalesef olmadı kocaman lastik olur dedi lastikçi bunuda geçtim orjinal janta takarsan kasma yapar 195 ten pek bi farkı olmaz dedi

Geri