lastik sürter mi ?

koordinaat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Mrb arkadaşlar
vectra b aracıma 225/40/18 lastik taktım araç şimdi yüksek hızda iken hasislerden yada çukurlardan geçerken gıcırdıyor cıykk cıykk ses geliyor normal yolda problem yok bu ses nerden ne sebebden geliyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim önmlem olarak ne yapmalı ... yay lar orjjinal degiştirmedim..

Mrb arkadaşlar
vectra b aracıma 225/40/18 lastik taktım araç şimdi yüksek hızda iken hasislerden yada çukurlardan geçerken gıcırdıyor cıykk cıykk ses geliyor normal yolda problem yok bu ses nerden ne sebebden geliyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim önmlem olarak ne yapmalı ... yay lar orjjinal degiştirmedim..

lastik çamurluğa sürtüyordur arka koltuğa 3 kişi alıp kasisten geçersen daha bariz duyarsın.

sürtebilir ve yaylarıda biran önce değiştir bence

yayları değiştirirse araç alçalacağı için daha kötü sürter bence...

Eğer sürtme varsa davlumbaz içlerinde yada lastiklerde iz bırakır.Dikkatlice bakarsan veyahut anlayan birine baktırırsan kolayca tespit edebilirsin.

Lastiklerde kesin iz vardır, dikkatli şekilde bakın bence. Ayrıca, sert kasislere girdiyseniz, davlumbazı parçalamıştır. Bende öyle olmuştu :D

evet lastiklerin dış yanaklarında aşınma var.. peki nasıl bir çözüm sunarsınız arkadaşlar en uygun ve guzel olanı nedir sizce

Aracı yükselttir.Ama direksiyonu tam kırdığında da yapıyorsa yükseltme fayda etmeye bilir lastik değiştirmen gerekir.

Son düzenleme:
Lastiklerde bıçak ile iz yapılmış gibi bir görüntü var ise bu davlumbazın arkasındaki ,tampon birleşme noktasındaki parçanın ucunun sürtmesinden olur.
Bende bu şekilde idi, kaportacıya 5 TL verip bu kısmı içeri doğru azıcık (5 mm kadar) büktürdüm. Artık lastiklerim değmiyor. Davlumbazın, lastik değen kısmı artık aşındığı için davlumbaza bir şey yaptırmak zorunda kalmadım, anlayacağınız bu kısım bende istem dışı oldu.
Normalde, profesyonel şekilde davlumbazı bir alet ile açabiliyorlar fakat istanbul harici Ankara'da bile bulamadım böyle bir yer.

çamurlukların iç kısımlarını yukarı dogru buktürdüm ve çok az yarım cm kadar dışa açtırdım sorun yok şimdi ayrıca sag ön davlumbaz degişti mejburen parçalanmış ;)

Geri