lastiklere Nitrojen

bende bir fark göremedim arkadaşlar 3 aydır kullanıyorum tek + sı sibop kapağının yeşil olması :rolleyes:

ben o kapagi bile takmamistim krom kapaklarim vardi o yüzden, ama yillardir araba kullanirim cok inceler cok irdelerim..evet aradaki fark koskocaman bir sifir .. bas ne güzel havayi o gaza verecegin parayada.iftarda birbucuk adana ye..;) Hemserim..

Son düzenleme:
ben o kapagi bile takmamistim krom kapaklarim vardi o yüzden, ama yillardir araba kullanirim cok inceler cok irdelerim..evet aradaki fark koskocaman bir sifir .. bas ne güzel havayi o gaza verecegin parayada.iftarda birbucuk adana ye..;) Hemserim..

eyvallah hemşo tavsiyen için :D

Yav işin aslı nitrojen diye bastıkları, %85 saflığındaki azot.. Normal lastiğin içindeki ise soluduğumuz hava.. Soluduğumuz havanın ise %75i azot.. yani normal bir dolumla, azot basılan bir dolumun arasında ki fark azot oranının %10 daha artması..

Birde lastiğin içine basılan havanın, dışına pek bir faydası yok.. Eninde sonunda lastiğin dışı aşınacak ve bu aşınma %100 dış etkenlerden kaynaklanacak..

3 senedir kullanıyorum lastiklerin havası kolay kolay inmiyor birde yazın kullanılması çok iyi yani sıcak havalarda kısın pek farketmiyor ses olayı doğrudur lastiğin verdiği ses biraz daha azdır

biz lastik ısınsın diye uğraşıyoruz ama nasıl olcak
Lastiğin dış kaplamasının ısınması ile, içerisindeki havanın ısınması farklı şeyler. Şeytan kulağına kurşun nitrojen kullanmaya başladığımın (10 seneye yakındır) üzerinden çok uzun zaman geçti ne lastik patlaması, ne de aylarca lastiklere hava basma olayı ile karşılaştım.

Temiz hava-bol gıda hesabı,ben temiz hava basıyorum. :D
Bas temiz havayı,araban Bugatti gibi olsun canım kardeşim. :)

Biz uzunyolda tırların lastiklerine bastırmıştık....ama tonajı görünce lastiğin ısınmaması mümkün değil....yani pek bir fayda görmedik....

Geri