Lastiklerimi indirdiler :@

her ne olursa olsun yabancı araçların içeriye park etmesi yasaktır. sizin söylediğiniz gibi de asla başka bir yere gittiğimde de başkasının yerine yada haksız duruma düşeceğim bir şekilde park yapmadım.

burası küçük bir site olduğundan herkes kimin aracının olduğunu ve hangi araç olduğunu bilir. dışarıdan gelen bi aracı da içeri alan ve önüne araç koyduğum kişi de beni bulamamış olamaz çünkü evimde olmayacaksam zaten aracı başkasının önüne çekmem... ama gece geç çıkmışsa ve uyandırmak istememişse yerinde bi hareket yapmış olur.

yasayla ilgili de;
dikkatinizi çekmek isterim ki... "taşıt yolunda" ibaresi var... otopark yönetmeliği başlı başına maddeler içerir bilginize... ha başkasının aracının arkasına çekilebilir ibaresi tabii ki yok ama otopark vb. yerler taşıt yolu olmamakla beraber boylesi yerlerde olabilecek kaza vb durumlara polis çoğu zaman bakmaz....

Kanun yeterince açık yol kenarı , site dışı vs demiyor...

Park etmenin yasak olduğu yerler ve haller

g) Kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde,

Bir siteye aracınızı parkettiniz ve arkasına gelen birisi 1 gün boyunca bulunamadı. 2,3,4 üncü günleri beklemeyi mi yoksa polisi mi tercih edersiniz :)

Arabamızın çıkmasını engelleyecek şekilde park etmiş bir kişi için her türlü yasal hakkımızı kullanırız. Polis apartman bahçesi, otopark, site vs gibi bahane bulursa görevi ihmal suçu işler.
Türkiyede kanuni haklarımızı bilemediğimiz için polisin uğraşmak istemediği yerlerde mağdur oluyoruz maalesef.

Bu tür durumlarla fazla karşılaşmamak için en güzeli garaj girişlerini manyetik kartlı veya benzeri bir şekilde yapmak lazım. Site sakinlerinden başkasında bu kart veya benzeri şeyler olamayacağına göre sorun da kökünden halledilmiş olur. Biz Ankara'da otoparkın kapısını asma kilitle kilitliyorduk, herkese birer anahtar verdik genelde hallolmuştu (genel de diyorum çünkü 1-2 medeni olmamak için direnen komşumuz, otoparkı terk ederken kapıyı kapatıp kilitlemeye üşeniyordu :))

haklısın ama senin de dediğin gibi bazen insan sinirlerine hakim olamıyor... bayan olduğum halde trafikte sinir vs derken ben bile 1 kez yumruk yedim. :D ama zirveyi topkapı minibüs duraklarının yanında minibüscüyü aşağı indirip bişeyleri tam sokmak üzereyken kendisine 10 kişinin beni tutmasıyla yaptım :D
ya düşünün işte insanar bayana bile el kaldırıyor,bir gün arkadasımın kullandığı aracla zeytinburnunda bir amcanın önüne mecburiyetten minibüs bizi sıkıstırınca aniden kırdık amca da amca yanı dusunun ben 40 yasındayım ona amca dıyebılıyorum baya yaslı yanı ıznıd bıze ağza alınmayacak küfürler etti yanında esı de vardı zavallı yaslı kadıncağız ne kadar korktu anlatamam biz tamam amcacığım özür dileriz hatalıyız af edersin dedikçe o küfreti de küfretti biz eşinden tamam teyzeciğim sorun değil amcamız biraz asabi sanırım dedik uzatmadık yediğimiz küfürlere güle güle gittik ama küfürün de bini bir para amcada, masallahı var benı bıle gecmıs :D benim de ağzım bozuktur baya, diyeceğim o ki bazı şeyleri yerine göre yapmalı şimdi bu durumda o amcayı dövecek birçok insan da olabilir,cıkacaktır illaki tanıdıgımız 4 lulerını yakmıs korna ustune korna feryat figan babasını hastaneye yetıstırmeye calısırken cevizlibağda bir minibüs dolusu adam tarafından feci şekilde dövülmüştü ısrarla yol ıstedı ,bu ülkede insanlar artık ambulanslara bile yol vermiyor cok yazık ,insanlar cok garip bir hal aldı toplum birileri yüzünden cok dejenere oldu,saygı sevgi anlayış kalmadı ,sizin olayınız da ise lastik inidiren zat ayıp etmiş komsuluk ılıskısı bulundugunuz semtte yok anlasılan bız de sıtede oturuyoruz aynı durum bızde olsa herkes herkesı tanıdıgından hıc sorun olmadan basar zile asagı ın de demez anahtarı sepetle sal da az ılerı alayım aracı cıkayım der komsu da cok onemlı tabıı ev alma komsu al dıye bosa dememısler, biz neyse de yenı neslın ısı zor saygısız,sevgisiz,dejenere,uyanık gecınen,kural tanımaz,basına buyrukuk,eğitimsiz bir toplumda yetisip maalesef onlar gibi olacaklar cunkı ne yaparlarsa yapsınlar üzüm üzüme baka baka kararır etik olmak,idealist olmak da bir yere kadar alemin kerizi ben miyim demeye başlayıp en terbiyelisi bile sisteme uyacaktır ...sistem belli zorbalık,kuralsızlık,magandalık,kurnazlık,saygısızlık ...

Bu tür durumlarla fazla karşılaşmamak için en güzeli garaj girişlerini manyetik kartlı veya benzeri bir şekilde yapmak lazım. Site sakinlerinden başkasında bu kart veya benzeri şeyler olamayacağına göre sorun da kökünden halledilmiş olur. Biz Ankara'da otoparkın kapısını asma kilitle kilitliyorduk, herkese birer anahtar verdik genelde hallolmuştu (genel de diyorum çünkü 1-2 medeni olmamak için direnen komşumuz, otoparkı terk ederken kapıyı kapatıp kilitlemeye üşeniyordu :))
:good:

Lastiklerine LPG bas bundan sonra hacım :)

Kusura bakmayın ama şahsi fikrim sizin yerinizde olsam otoparkta yer olmazsa kesinlikle arabı dışarıya park ederdim. Düşününki çıkmasını engellediğiniz aracın sahibinin acilen hastaneye veya başka bir yere gitmesi gerekli ve gece siz uyanıp aracınızı alana kadar geçen zaman az bir zaman olmasa gerek.

Size karşı yapılan harekette bir o kadar yanlış. Adam efendiliğini bozmuş. Bence fazla uzatmayın ikinizde hatalısınız.

Kardeş geçmiş olsun öncelikle onun yaptığı çok yanlış birşey fakat bazen araçları o kadar saçma sapan park ediyorlarki , adam çıldırıyor , mesala benim çalıştığım iş yerinin otoparkının girişine adam arabayı çekmiş yok piyasada , acil işimiz var adamı ara ara yok kafayı yice bizde 4 kişi arabanın arkasınından kaldırdık zıplata zıplata yola dik bir şekilde bıraktık gittik , böyle insanlarada müstahak.

otopark kapımız kumandalı otomatik kapı zaten ama çok medeni ve saygılı site sakinleri misafir yada yabancı araçlar için kapıyı açıyorlar sonuçta bunlar oluyor.

sizin olayınız da ise lastik inidiren zat ayıp etmiş komsuluk ılıskısı bulundugunuz semtte yok anlasılan bız de sıtede oturuyoruz aynı durum bızde olsa herkes herkesı tanıdıgından hıc sorun olmadan basar zile asagı ın de demez anahtarı sepetle sal da az ılerı alayım aracı cıkayım der komsu da cok onemlı tabıı ev alma komsu al dıye bosa dememısler, biz neyse de yenı neslın ısı zor saygısız,sevgisiz,dejenere,uyanık gecınen,kural tanımaz,basına buyrukuk,eğitimsiz bir toplumda yetisip maalesef onlar gibi olacaklar cunkı ne yaparlarsa yapsınlar üzüm üzüme baka baka kararır etik olmak,idealist olmak da bir yere kadar alemin kerizi ben miyim demeye başlayıp en terbiyelisi bile sisteme uyacaktır ...sistem belli zorbalık,kuralsızlık,magandalık,kurnazlık,saygısızlık ...

bizde de bahsettiğiniz durum var nitekim her zaman olan bir olay dediğim gibi yeterli yer olmadığı için en az 4-5 araç başkasının önüne çekmek zorunda kalıyor. ve hiçbir sorun yaşanmıyor tabii önüne çekilen araç yabancıysa boyle şeyler oluyor.

Kusura bakmayın ama şahsi fikrim sizin yerinizde olsam otoparkta yer olmazsa kesinlikle arabı dışarıya park ederdim. Düşününki çıkmasını engellediğiniz aracın sahibinin acilen hastaneye veya başka bir yere gitmesi gerekli ve gece siz uyanıp aracınızı alana kadar geçen zaman az bir zaman olmasa gerek.

Size karşı yapılan harekette bir o kadar yanlış. Adam efendiliğini bozmuş. Bence fazla uzatmayın ikinizde hatalısınız.

çok pardon ama dağdan gelip bağdakini kovmalarına izin mi verelim yani? araç yabancı benim yerimi gasp etmiş o keyifle aracını güvene alırken ben içerisinde müşteri malı ve diğer değerli mallar varken neden dışarı koymalıyım?

Kardeş geçmiş olsun öncelikle onun yaptığı çok yanlış birşey fakat bazen araçları o kadar saçma sapan park ediyorlarki , adam çıldırıyor , mesala benim çalıştığım iş yerinin otoparkının girişine adam arabayı çekmiş yok piyasada , acil işimiz var adamı ara ara yok kafayı yice bizde 4 kişi arabanın arkasınından kaldırdık zıplata zıplata yola dik bir şekilde bıraktık gittik , böyle insanlarada müstahak.

perpadayım aynı şey burada da çok sık yaşanıyor garaj katında dükkanımın önüme koyamıyorum bazen duba koyduğumuz halde adam utanmadan dubayı ileri alıyor :D

Konu üzücü nedeni ise kişisel hırslarımız coğulca düşünmeyip tekcil düşüncemiz ben kurtulayımda arkadaşım ne olursa olsun fikrimiz
sizin park ediş şekliniz onun size hitap şekli kadar yanlış
tüm lastiklerini indirin hatta cizin tiner felan dökün bakalım elinize ne gececek bu işte karınız ne olacak ve unutmayalım ki
Yanlışa yanlışla cevap vermek cehalettendir ama yanlışa doğru ile cevap vermek erdemdir

Geri