LPG ateşleme bobinini neden yakar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mukeala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çünkü vectra CDX'de COP (coil on plug) diye birşey yok, bobinlerin silindir kapağının üzerinde değil, sakın bundan olmasın?

cop'larda buji kablosu olmaz. siz buji kablosu olmayan x20xev kodlu motor gördünüz mü?

Bizim poloda ateşleme bobini 112 binde gitti.
Yaklaşık 60 bin km olmuştu LPG takılalı. Zaten LPG olsun olmasın Vw de ateşleme bobinin gideri 140 bin km civarlarında..

cop'larda buji kablosu olmaz. siz buji kablosu olmayan x20xev kodlu motor gördünüz mü?

Aynı şeyi demiş zaten?

peki a4 cop mu, ya da x16xe astra cop mu?

peki a4 cop mu, ya da x16xe astra cop mu?

A4'de de x16xe'de de Coil on Plug bulunur, ve VW bobinleri tecrübe ettiğim üzere de ısıya fazla dayanıklı değildir, arkadaşımızın sorunun bu yüzden LPG'deki hararetten kaynaklandığını düşünüyorum, benzer şekilde renault larda fazlaca bobin yakarlar tüp bağlanmasını müteakip.. Sanırım sizin aracınızda da COP var, yanlışlık olmuş bir önceki msjımda

Son düzenleme:
Arabayı aldıktan 2 ay sonra bizimkide yanmıştı araç o zamanlar benzinli idi can sıkıcı bir durum.

Bizim poloda ateşleme bobini 112 binde gitti.
Yaklaşık 60 bin km olmuştu LPG takılalı. Zaten LPG olsun olmasın Vw de ateşleme bobinin gideri 140 bin km civarlarında..

Polonuz hangi kasaydı? (6N,9N,6R) LPG' limiydi? eğer öyleyse kaç LPG' de kaç km yapmıştınız. Benimki 113.000' de şimdilik bir sıkıntı yok.

Sorunu lpg ye bağlamak hata bece öncelikle iyi montaj lazım, bobinden elektrik almak daha fazla yük gerektirir ve yakabilir,araçlar ilk lpg takıldıktan kısa zaman sonra bobin yakabiliyor, g kasamda olmuştu orjinal bobin ve lpg bujisi aldım 45 bin km kullnadım sattım bobin falan yakmadı,bujiler cam gibiydi, şimdi h kasa aldım dün bobin yaktı lpg montajını ben yapmadım ama kaliteli montajlanmış, 65 bin km dearaç, sanırım bobin değişmemiş uzun zamandır, orjinal bobin ve platin buji taktırıyorum sorun olacağını zamnnetmiyorum.

Bobin dediğimiz şey nihayetinde bir tel sargı değilmi neden sıcaktan yada düşük akımdan bu kadar etkileniyor yada bu kadar hassas oluyor bilen var mı?

Geri