LPG beyni ile Laptop Bağlantısı Yapmak

Bende de KME var , kablosu 50 ytl imiş.Verdim siparişini bakalım biraz kurcalayalım..Yazılımını bulduktan sonra.

3884974BBAAB40B8833202B808CBB780.jpg

Son düzenleme:
slm arkadaşlar formunuza yeni katıldım voltran kit yazılım linkini vermişsiniz ama link kırık sanırım yeni bir lin verebilirmisiniz yada indiren arkadaşlarımdan yeniden temin edebilirmiyim?

slm bende atiker var kablosunuda aldım progrmda var kafama göre biraz bişeyler yapıyorum işte gaz ayarına gitmiyorum yanı

@ercan
kabloyu nerden Buldun ATİKER için
Şeması varmı ,

Atiker in prm bende var isteyen olursa vereyim ama bağlantı kablusu açılımı yok onuda bulan varsa verirse sevinirim

boyle bır ımkan var
ancak programı temın etmen cok zor vermezler
makınanın usb yada com gırısınden baglanıyo basıt bır program
bazı servıslerden ayrılanlarda oluyor sorman lazım.. bıde ara kablosu yapman lazım..
KAAN ARSLANLI Şimdi ortada şöyle bir durum var, kabloyu buldunuz, laptopunuz da var. elinizde aracın üzerindeki kite göre programda var, yani kalibrasyon için hazırsınız.

başladınız programı kurcalamaya, Kurcalarken aracın lpg ayarlarını çok kıstınız veya açtınız, 2001 model VE üzeri araçlarda(yani OBD'li araçlarda) arıza lambasının yanmasına neden olacaksınız. Arıza tespit ve silme cihazı olmadan bu lambayı nasıl söndürmeyi planlıyorsunuz?

İyi günler, İyi haftalar

Selam Arkadaşlar bu işten para kazanan ve kimseye yardımcı olmamak için sürekli olumsuz düşünen herşeyin aksini iddia eden böyle arkadaşların forumda ne işi var anlayamadım. eğerki bilgi paylaşımında bulunmayacaksak ne işimiz var burda?

Konuyu yeni görüyorum. Oldukça eski:) Ama bir kaç birşey yazmak istiyorum.
Daha önce hep başıma geldi. Aman filanca şeye versiyon yükseltmeyin bozulur elinizde patlar. Aman bununla oynama elinde patlar falan filan:) Bende hep aksi gibi böyle şeylerin üzerine giderim. Şimdiye kadarda hep gittim ve fark ettimki bu işten ekmek yiyenler hep böyle diyor. ( Haklı veya değiller bunu tartışmıyorum.)

LPG ECU'su dediğiniz şey bir adet mikroişlemci:) Her marka bir program yazıp içine atıyor. Bu işi yapan biri ile de tanışma fırsatım oldu. LPG beyni için program yazıyor. Basit birde arayüz hazırlıyor firmalara. Ustalara da diyorlar bak şunu şöyle yapcan, bunu böyle yapcan diye. Onlarda ezbere değiştiriyor. Ha gerçekten bilenlerde var. Kayseri'de bir LPG servisinde usta bu işi tamamen çözmüş ve çok profesyonel çalışıyordu.

Başıma gelen başka birşeyde usta laptap'u bağlamış. Hata mesajı alıyor. Programı açıyor kapatıyor hep aynı hata. Göz ucuyla bir bakayım dedim. Hataya baktım kabloyu çıkarın takın diyor. Usta programı açıp kapatıyor. Dedim usta kabloyu bi çek tak bakalım. Öyle söylüyor dedim:) Düzeldi:)

Motordan çok anlamam ama ufak tefek ayarlamaları kendim yapmak isterim. Mesela benzinde çalışma süresini yazın azaltıp, kışın yükseltmek olabilir.

Ankara da kablosunu falanını her şeyini satan var. Tüm lpg kitlerinin kablo, dönüştürücü ve programı var adamlarda. Bulmak falan zor değil yani. Benim anlamadığım. Bu ayar elektronik, yani eski karbüratörlü araçlardaki gibi gevşeyip değişebilen bir şey değil. Ne işe yarayacak kablo..

bilmekte fayda var... atiker için söylüyorum, gerçekten ne yaptığını bilerek yapan birisini görmedim henüz, motor çalışırken benzindeki değerleri otomatik olarak okutuyor, ve lpg beynine otomatik olarak uyarlayıp yüklüyor o kadar,,, biraz kurcalasak evde geniş zamanlarda belki faydalı bilgilere ulaşabilriiz...

bu arada bana atiker in programını atabilir mi birisi??? bağlanmasam da bir süre incelemek isterim programı...

Geri