LPG hava basma olayı olabilirmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ajangfb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yapılan km gazın kalitesi ile de ilgili.Lpg bütan ve propan karışımı bir gaz.Propan ucuz ve daha çok yanıcı bir gaz.Eğer aldığınız gazda propan gazı oranı fazla ise araç daha çok yakacak ve daha az km yapacaktır.Bu yüzden ucuz gazlara aldanmamak lazım.Her zaman kaliteli ve bilindik gazları almanızı öneririm.

Ahh Ahh Bu Pompacilar Yokmu Bir Keresinde Ankaraya Gittim Araba İle işin Kötü Tarafı Babamın Haberi Olmadan gittim Gidiş Geliş Toplam Bana 150 Ytl ye patladı.. Meger Adamın Bastıgı gaz ne gazı ise yada nasil basti iste Sıralı sistem tüpün beynine zarar vermiş ve tamir edildi üç kağıtçılar...

LPG tankınız evinizdeki mutfak tüpünden farkı yok.
Gaz içerdeki basınçtan dolayı sıvı halde duruyor. havayla temas ettiği anda gaz haline geçiyor.

Eger tankınızda hava varsa veya basıldıysa sıkışmadan dolayı oda basınç yapacaktır. ve pompa eskisine göre daha az gaz basacaktır.

Aslında saglıklı dolum için ara sıra lpg tankı boşaldığında içerdeki basıncı komple almak lazım. Ki tankın tamamını gaz ile doldurabilesin.

Çakmagınızın bile gazı bittiğinde tam doldurmak için gaz basmadan önce içerdeki hava boşaltılıp öyle basılır.

LPG tank üreticileri bunun içim bi çözüm yolu koymuşlardır umarım.

çakmakta hava oluşuyor ama ordaki gazın tanktan çıkarılışı ile lpg tankının içindeki gazın çıkarılış mekanizması aynı mı bilmiyorum sitedeki mühendislerimiz daha iyi bilir fakat her zaman tank kapasitesinin 5-6 lt daha azını alıyor

çakmakta hava oluşuyor ama ordaki gazın tanktan çıkarılışı ile lpg tankının içindeki gazın çıkarılış mekanizması aynı mı bilmiyorum sitedeki mühendislerimiz daha iyi bilir fakat her zaman tank kapasitesinin 5-6 lt daha azını alıyor

Öncelikle şunu soliyim hava oluşmuyor.. Orada hava zaten var.. Şoleki güvenlik amacıyla LPG tanklarımızın, istasyonlardaki tankların, tankerlerin v.b. LPG depolarının tamamı %80'inene kadar doldurulur.. Geçen senelerde G.Antep'teki bir olayda tankere %93 dolum yapıldığından dolayı sıcaktan genleşen LPG fecii bir kazaya yol açtı..

Bizim araçlarımızda da sizlerin deponun üzerindeki seviyeyi gözlediğiniz ve multivalf adındaki eleman yatayla 30 derece açı yapacak şekilde yerleştirilir (modeline göre dikte olabilir) ve deponuz %80 doluluk oranına ulaştığında gaz akışını keser.. Depoya gazın giriş çıkışını ve gaz seviyesini kontrol eden çok amaçlı bir elemandır..

Yani bu solediklerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirizki depomuzun %20'lik bir hacminde zaten hava vardır.. Bu nedenle 40 lt.lik bir deponun ancak 35ltsine gaz alabiliriz.. Ve yine bu nedenlerle depodaki basıncı almak yada havasını almak gibi şeyler sözkonusu değildir..

Hava basmak olayına gelincede.. Teknik olarak hava basmak LPG ile beraber çok zahmetli bir iş olacağından buna pek ihtimal vermiyorum.. Ancak aldığınız LPG'deki bütan propan karışımı ülkemizdeki ticari LPG standartlarına uygun olmazsa bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmanız şiddetle muhtemeldir..

bora verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Gazın genleşip patlama ihtimalinden korktuğum için ya akşamları depoyu fulluyordum gündüz yola çıkıyorsam eksik alıyordum.
anlattıklarından yola çıkar sıcak yaz gündüzlerinde de depoyu rahatça fulleyebiliriz değilmi

lpg de hava basma allahına kadar var...gecen hafta hep yoldaydım ve gosterge ne zaman 4 noktadan 2 noktaya dusse lpg aldım..hep 35-40 ytl arası alıyordu ama adam bır doldurdu 65 ytl dedi...dedım zaten depo 90 ytl ye doluyo bu ne dedım resmen bırbırımıze gırıyorduk sonra parayı odedım ve cıktım...bu olay afyon da uşak yolu uzerındekı opette basıma geldı...afyon lu arkadaslara duyrulur...

Bir düzeltme ihtiyacı hissettim.

LPG hava ile temas edince gaz olmuyor, üzerindeki yüksek basınç kaybolunca gaz haline geçiyor. Yani yüksek basınç sayesinde sıvı kalabiliyor. LPG tankını uzayda açarsanız o da deliğinden çıkar çıkmaz basınç kaybolunca gaz haline geçer.

bora verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Gazın genleşip patlama ihtimalinden korktuğum için ya akşamları depoyu fulluyordum gündüz yola çıkıyorsam eksik alıyordum.
anlattıklarından yola çıkar sıcak yaz gündüzlerinde de depoyu rahatça fulleyebiliriz değilmi

Tabiki gönül rahatlığıyla deponu doldurabilirsin.. Tabi benim aslında hiç hoşuma gitmeyen bi konu bu multivalfin montajının çoğu zaman göz kararı 30 derece yapılması.. :] ama küçük sapmalardan doğacak hata payı düşünülerek %80 değeri öngörülmüştür..

... tankın tamamını gaz ile doldurabilesin.

CEngiz abi hiç bi zaman tank tam dolmaz yüzde 15 - 20 - 25 arası boş kalır güvenlik için yani istesende dolduramazsınız 100 %100 ....sadece belirtmek istedim ... vayy be pompacılara bak acaba pompacı bi kar çıkarabiliyormudur kendine istasyon sahibi çıkarırda pompacı:D insafiyete kalmış o zaman hile yapma olyı:D gözünü tutmayan müşterilerine yapıyorlardır kesin ..:D herkese yapcaklarını sanmam....

Geri