Lpg ile İlgili Sorular ve Sorunlar

Merhaba, klasik olup olmadığını bilmiyorum ama bunu tek bir sebebi vardır.
Lpg kalibrasyonunun düzgün olmamasıdır. Araçlarda ki sensörlerin aldığı verilerin oranlarını %5 ile %7,5 arasında tolore etme özelliği vardır. Bu ortalamanın üstünde veya altında değer algılar ise enjektör milisaniyesinde (ms.) değişiklikler yapacaktır. Soğukken çalışmada karışımın farklı olmasından dolayı geç çalışma veya düzensiz çalışma ortaya çıkmaktadır.
Bunu çözmek içinde ya fabrika ayarlarına dönülmeli, ya da 100 Km benzinde kullanıldıktan sonra detaylı bir Lpg kalibrasyonu yapılmalıdır.

Fabrika ayarlarına dönülmeli derken?

güzel bi konu olmus usta arkadasın sürekli burda sorulara yanıt vermesi çok iyi olmus
ustamıza kolay gelsin hayırlı iller ankaraya gelecem mayısta uğrarım yanına

Yorumunuz için çok teşekkür ederim,
Her zaman beklerim.

Allah kolaylık versin yakalandın bir kere bu siteye kurtuluşun yok :) Samimi cevaplarınızdan dolayıda teşekkür ederiz her ne kadar bazı arkadaşlar gazman gibi kötü cümleler kurmuşsa bile.
bi haftaya kadar LPG ye geciyorum artık bende sorularımı hazırlarım :)

Aracınız size yük olmasın, Siz aracınıza yük olun Murat Bey,
Tasarrufsuz hayat düşünülemez.
Marka kadar, montaj işçiliğinin de önemli olduğunu unutmayın sakın.
Montajı yapan firmanın, TSE'li yetkili servis olmasına özen gösterin.
Sormak istediğiniz birşey olursa herzaman buradayım.

Son düzenleme:
Aracınız size yük olmasın, Siz aracınıza yük olun Murat Bey,
Tasarrufsuz hayat düşünülemez.
Marka kadar, montaj işçiliğinin de önemli olduğunu unutmayın sakın.
Montajı yapan firmanın, TSE'li yetkili servis olmasına özen gösterin.
Sormak istediğiniz birşey olursa herzaman buradayım.

Bugün AYDIN Sürtaş opeli aradım. Adamların yetkili montaj servisi verdiği numarada çıkan kişi gayet BRC hakkında bilgi verdi fiyat söyledi fakat. BRC'nin sitesine baktığımda ve aradığımda böyle bir firma yetkili servis gözükmüyordu ?

Merhabalar

2001 Model Vectra B aracımı alalı 3 gün oldu. Fakat LPG (zavolli marka) de tekleme sorunu ile karşılaştım. Yetkili servisine gittim. Bana muhtemelen beyin arızalı ve beyin gelince arıza beyinde ise çıkar dediler ama ellerinde deneyecekleri beyinde yokmuş.. Birde beyine hiç bakılmadı aceba beyinin tamiri varmıdır? Birde fiyat olarak ne civarda bilen varsa yardımını bekliyorum.

Saygılar.

Merhabalar

2001 Model Vectra B aracımı alalı 3 gün oldu. Fakat LPG (zavolli marka) de tekleme sorunu ile karşılaştım. Yetkili servisine gittim. Bana muhtemelen beyin arızalı ve beyin gelince arıza beyinde ise çıkar dediler ama ellerinde deneyecekleri beyinde yokmuş.. Birde beyine hiç bakılmadı aceba beyinin tamiri varmıdır? Birde fiyat olarak ne civarda bilen varsa yardımını bekliyorum.

Saygılar.

Merhaba, sistemi kontrol etmeden kesin bir sonuca varmak yanlış olur.
Burada yetkili servise güvenmeniz gerekmektedir. Parça fiyatı konusunda bilgim yok ama, montaj fiyatı 1,300 TL (10 ay vade ile) olduğunu biliyorum. Faiş fiyat vereceğini de sanmıyorum, eğer yetkili servis ise. Ateşlemenizi de kontrol ettirmenizi tavsiye ederim, bir de zavoli'nin enjektör soketlerinin problemli olduğunu biliyorum. Soketleri kontrol ettirirseniz daha iyi olur.

bişeyi anlamadım arkadaşın vermiş olduğu cevaplarda komik bir durum mu var varsa söyleyin bizde gülelim.

arkadaş güzel güzel sorulan sorulara düzgün bir şekilde cevap vermiş.bilgisini paylaşıyor bundan dahda güzel ne olabilirki...?
LPG nin neden sıvı olarak tanka basıldığını, tankta kaç barda depolandığını, neden CNG nin yaklaşık 50 kat daha fazla basınçlı olduğu halde gaz halinde basıldığını arkadaş açıklasın.

-28 dereceyi nasıl bulduğunu, aşınmanın sebeblerini ayrıca

madem - 28 derece motora zarar veriyor sıvı olarak değil yine gaz halinde depoya basıp yine ısıtıp yoğunlaşma daha fazla olacağı için daha çok verim alırız neden sıvı.

ayrıca madem -28 derece zarar veriyor araca NOS sistemi nasıl çalışıyor.

Merhaba, sistemi kontrol etmeden kesin bir sonuca varmak yanlış olur.
Burada yetkili servise güvenmeniz gerekmektedir. Parça fiyatı konusunda bilgim yok ama, montaj fiyatı 1,300 TL (10 ay vade ile) olduğunu biliyorum. Faiş fiyat vereceğini de sanmıyorum, eğer yetkili servis ise. Ateşlemenizi de kontrol ettirmenizi tavsiye ederim, bir de zavoli'nin enjektör soketlerinin problemli olduğunu biliyorum. Soketleri kontrol ettirirseniz daha iyi olur.

Cevabınız için teşekkürler. Ateşleme sisteminde opel yetkili servisi problem yok dedi. Ayrıca 4 adet parlak küp şeklindeki kitlerden 3 ü çalışıyor birinin borusunu sıktığı zaman hiç tepki vermiyor.

LPG nin neden sıvı olarak tanka basıldığını, tankta kaç barda depolandığını, neden CNG nin yaklaşık 50 kat daha fazla basınçlı olduğu halde gaz halinde basıldığını arkadaş açıklasın.

-28 dereceyi nasıl bulduğunu, aşınmanın sebeblerini ayrıca

madem - 28 derece motora zarar veriyor sıvı olarak değil yine gaz halinde depoya basıp yine ısıtıp yoğunlaşma daha fazla olacağı için daha çok verim alırız neden sıvı.

ayrıca madem -28 derece zarar veriyor araca NOS sistemi nasıl çalışıyor.

Fazla alan kaplamadan daha fazla yakıt alınması için sıvı halde basılmaktadır. Cng (Doğalgaz) sıvılaştırmanın maliyeti çok daha fazla ve teknolojisinin dünyada birkaç ülkede olduğundan gaz halinde depolanmaktadır. Makina mühendileri odası ve İlgili üniverstelerde verilen eğitimlerde ilk öğretilen gazın depodaki halinin sıvı olduğu ve bu sıvının da ortalama -28 derece olduğudur. Lpg'nin açılımı Likit Petrol Gazı, sıvılaştırılmış gaz demektir. Yanma odasında patlama anında yüzlerce sıcaklık oluşur yakıt olarak -28 derecede ki yakıtın gelmesi ile metal aksamda aşınmalara neden olur. Zaten sıralı sistemlerde buharlaşmayı sağlayana kadar benzinde çalışması zorunlu konumdadır (Zaruri durumlar ve istisnalar hariç). Yukarıda da belirttiğim gibi, depolamanın sorun olmaması için sıvılaştırılıyor. Gaz halindeyken reducer (beyin) nekadar sıcak olursa performansın ve yakıtın daha iyi olduğunu her ortamda belirtmişizdir.

Özür dilerim, NOS hakkında detaylı bir bilgim yok.
Lpg ile ilgili her konuda yardımcı olabilirim.

Cevabınız için teşekkürler. Ateşleme sisteminde opel yetkili servisi problem yok dedi. Ayrıca 4 adet parlak küp şeklindeki kitlerden 3 ü çalışıyor birinin borusunu sıktığı zaman hiç tepki vermiyor.

Rica ederim,
Bahsettiğiniz 4 adet parlak küp, zavolinin enjektörleri'dir.
Daha öncede yazdığım gibi enjektör kablolarında problem olduğunu biliyoruz.
Ustanıza enjektör kablolarıyla ilgili problem olup olmadığını sorun, eğer kabloda problem yoksa malesef enjektörünüz değişecek. Aracınız bu arızayı verirken Lpg'de çalıştırmamanızı tavsiye ederim.

Geri