LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şöle deyim 500 km de 20 ytl benzin gidiyo
şehir içi
bana fazla geliyo ya bakalım

Lpg yakıt tüketimi

Kışın Lpg yakıt tüketimi artar mı.:HAvanın soğukluğu ile ilgili bir konu var mı.Zira benim araç eskisine oranla fazla yakmaya başladı.

artıyor kardeş bu sanırım hepimizin başında konu açılmışken yaz mevsiminde ne kadar yakıyordu kış mevsiminde ne kadar yakıyor aradaki farklara bakalım

sogukla dogru orantılı olarak yakıt tuketımı artar.bu benzın,dizel,lpg de gecerli.hava sogudukca motor daha gec ısınıyor ve benzınden tupe gecme zamanı uzuyor.tupe gectıgı an daha motor ıyıce ısınmamıs oluyor ve tabıkı daha fazla yakıyor...

aracın ısı sensor ayarını dusurduysenız gene cok yakar
yanı 30 derece gecmesın 10 15 derece olunca gecsın dersenız lıkıtlesmemıs gaz regulatorden soguk gececektır buda daha cok sarfıyat demektır
30 derece bu soguk havalarda ıdeal sıcaklıktır ne kadar sıcak gecerse okadar verım alırsınız.. buda bır alternatıf..

30 derece de gecıyor 2 haftada 30 lıra benzın ben ısıyı dusurmuyorum benzınle gıtsın varsın
2km ıcınde gecıyor yazın bu 500m cıvarında

artıyor kardeş bu sanırım hepimizin başında konu açılmışken yaz mevsiminde ne kadar yakıyordu kış mevsiminde ne kadar yakıyor aradaki farklara bakalım

Valla daha önce şehir içi kilometrede 140-150 kuruş yakıyordu sonra yüzde 10 zam geldi hesaplarsak en fazla 170 ytl yakmalı ..Ama geçen 20 ytl gaz aldım 95 km gitti.Şaşatım kaldım 210 kuruş demek bu..Bu kadar farkedermi yaauuvv..

Geri