LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla daha önce şehir içi kilometrede 140-150 kuruş yakıyordu sonra yüzde 10 zam geldi hesaplarsak en fazla 170 ytl yakmalı ..Ama geçen 20 ytl gaz aldım 95 km gitti.Şaşatım kaldım 210 kuruş demek bu..Bu kadar farkedermi yaauuvv..

ben tam olarak ölçemedim ama gazda 210 a razıyım...benzini dersen resmen içiyor

Valla daha önce şehir içi kilometrede 140-150 kuruş yakıyordu sonra yüzde 10 zam geldi hesaplarsak en fazla 170 ytl yakmalı ..Ama geçen 20 ytl gaz aldım 95 km gitti.Şaşatım kaldım 210 kuruş demek bu..Bu kadar farkedermi yaauuvv..

Bende de son zamanlarda durum aynı..:(
Zamlar öncesi yaz başında 100 km'de ortalama 10-11 lt(LPG) iken şu günlerde hem 12-13 lt oldu hemde zam bir taraftan biraz arttı yani.
Bir de benzin ile binsek demekki durum iyice vahimleşecek.

sogukla dogru orantılı olarak yakıt tuketımı artar.bu benzın,dizel,lpg de gecerli.hava sogudukca motor daha gec ısınıyor ve benzınden tupe gecme zamanı uzuyor.tupe gectıgı an daha motor ıyıce ısınmamıs oluyor ve tabıkı daha fazla yakıyor...

ARkadaşlar bişiy eklemek istiyorum ..hava soğudukça içeriye alınan hava miktarı artar ve doğru orantılı olarak içeriye alınan yakıt miktarıda artar .FAkat tüm motorlar dikkat ederseniz kışın çekişleri daha yüksek olurlar çünkü havanın hacmi soğukken büyür sıcakken küçülür yani hava ne kadar soğuksa silindir içerisine fazla hava gireceğinden doğru orantılı olarak yakıt girer ve sarfiyat artar ama yaza nazaran motor gücünde gözle görülür bir artış olur..yanlışsam kusra bakmayn..saygılar...

ARkadaşlar bişiy eklemek istiyorum ..hava soğudukça içeriye alınan hava miktarı artar ve doğru orantılı olarak içeriye alınan yakıt miktarıda artar .FAkat tüm motorlar dikkat ederseniz kışın çekişleri daha yüksek olurlar çünkü havanın hacmi soğukken büyür sıcakken küçülür yani hava ne kadar soğuksa silindir içerisine fazla hava gireceğinden doğru orantılı olarak yakıt girer ve sarfiyat artar ama yaza nazaran motor gücünde gözle görülür bir artış olur..yanlışsam kusra bakmayn..saygılar...
Kesinlikle aynı fikirdeyim.Ben de diyordum kendi kendime yav arkadaş bu benim araba kışın daha performanslı gidiyor diye ve bir anlam veremiyordum.Açıklama için teşekkürler.:alkis:

Bizim Jipte var 2000CC oto.vites yazın 150 metrede geçiyor,kışın ise(denizli) yaklaşık 500 metrede ... bu yüzden LPG ayarlarını ve bilgisayarlı kontrolleri mutlaka elden geçirttirin .
Aylık 40 YTL

aracın ilk benzinle çalışmasından dolayı araca sürekli benzin koymak durumunda kalıyoruz. ama şu an ki hesaplarıma göre lpgnin pek bi avantajı kalmamış. özellikle son zamla birlikte. şehiriçi benzinle 24 ykr yakarken, lpg ile 20 ykr buluyor (ilk çalışmadaki benzin ortalamaya eklenince).
eğer benzin-lpg-mazot fiyat oranları böyle giderse bi sonraki aracı dizel almak daha mantıklı gibi gözüküyor

Geri