LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aylık 20 ytl benzin yakıyorum bu sıralar.Ama yazın 10 ytl aylık benzin yetiyor.

Lpg Yakit Durumlari

Şehirlerarası yolda LPG sıralı sistem Landi marka, Opel Vectra 2000 motor 2000 model CDX 200 YTL yakıyor. Arabayı alalı 1,5 ay falan oldu. Çok yakıyormuş gibi geliyor. Ne yapmam gerekiyor. Emsal durumdaki arabalar lpg olarak ne yakıyor acaba,

2000 model opel vectra cdx sıralı sistem Landi LPG şehirlerarası 200 YTL yakıyor. Fazla olduğunu düşünüyorum ne yapmam gerekiyor. Görüşlerinize ihtiyacım var.

yazın uzun yolda km de 11 ykr yakıyordu.Şimdi 125 ykr yakıyor.Zamlara rağmen böyle yakıyor.Ancak 90-100 arası gidiyorum sürekli.

walla arife günü yeni bi sistem taktırdım uzun yola gittim geldim 0.13 YKR yaktı. şehir içini henüz ölçmedim :)

ARkadaşlar bişiy eklemek istiyorum ..hava soğudukça içeriye alınan hava miktarı artar ve doğru orantılı olarak içeriye alınan yakıt miktarıda artar .FAkat tüm motorlar dikkat ederseniz kışın çekişleri daha yüksek olurlar çünkü havanın hacmi soğukken büyür sıcakken küçülür yani hava ne kadar soğuksa silindir içerisine fazla hava gireceğinden doğru orantılı olarak yakıt girer ve sarfiyat artar ama yaza nazaran motor gücünde gözle görülür bir artış olur..yanlışsam kusra bakmayn..saygılar...
haklısın.:good:

Selam,

Ben de yaklaşık 1 aydır Opel Vectra 98 CD kullanıyorum otomatik vitesli. 2 hafta önce de kar lastiği taktırdım. Benim kaba ölçümlerime göre, lastik değişimi öncesi şehir içi km'de 16 - 17 kuruş yakıyordu, değişim sonrası ise 18 - 19 kuruş yakıyor.

gerçi bu harcamanın bir nedeni de benim bazen uyguladığım agresif sürüş stili :) aslında gereksiz ama bazen insanın acelesi olduğunda şehir içinde bile ani dur kalklar, sollamalar yapıyor insan. bu da tüketimi artırıyor tabi.

aracın ısı sensor ayarını dusurduysenız gene cok yakar
yanı 30 derece gecmesın 10 15 derece olunca gecsın dersenız lıkıtlesmemıs gaz regulatorden soguk gececektır buda daha cok sarfıyat demektır
30 derece bu soguk havalarda ıdeal sıcaklıktır ne kadar sıcak gecerse okadar verım alırsınız.. buda bır alternatıf..

pekiii, benzini mi fazla yaksın, lpg'yi mi :)

ben sabah yola çıktım işyerim 10 km uzaklıkta. 8.5 km gittim lpg'ye geçti. Bırak dedim bırak geçme Allah seni ne yapmasın:)

Çalıştığında benzini yakacağına ısınana kadar verimsiz bir şekilde lpg'yi çok yaksa yine benzine göre daha tasarruflu olmaz mı? Denemedim bilmiyorum.

arkadasım sen 8.5 km gecıyorsan sensorede anormalık var ya 30 derece cıvarı ayarlı ama o 50 derecede gecıyor
8.5km de ortalama 60 dereceyı coktan gorursun
acılen ısı sensorunu kontrol et ben 30 derece ayarlı
en fazla 2km sonra gecmıs oluyor bu sabah ısı -3derece ıdı gectı

arkadasım sen 8.5 km gecıyorsan sensorede anormalık var ya 30 derece cıvarı ayarlı ama o 50 derecede gecıyor
8.5km de ortalama 60 dereceyı coktan gorursun
acılen ısı sensorunu kontrol et ben 30 derece ayarlı
en fazla 2km sonra gecmıs oluyor bu sabah ısı -3derece ıdı gectı

sağol ya hep benzinden yiyorum bu yüzden :( adam ben ayarladım demişti 2 hafta önce 35 dereceye. ayarla olursa 10lira falan da bu sensörü değiştirmek gerekirse fiyatını biliyor musun? damla'ya çok para vermek istemiyorum. geçen zaten bekliyorken gelen adamı öne aldılar aynı işlem için, bana 5 dakka bekle demişlerdi sonra 1 saat sürer dediler bekleme. ben samimi bir yer arıyorum ki hep oraya gideyim.

Geri