LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende simit depo var. LPG tamamen biter öyle alırım tam ölçüm yapmak için. 59 YTL'ye depom doluyor son fiyatlarla. Şehiriçi 380-400 km yol yapıyorum tabi buna benzinle başlamalar dahil. LPGye geç geçiyordu ayar hatasından dolayı bu yüzden 60 km falan benzin diyebilirim.

Kısacası 60 liraya 320 km yol yapıyorum sadece LPG ile şehiriçinde. 0,187 YTL yakıyor demek bu.

arkadaşım aracım 2000 cc vectra cd (97 model ) 50 ytl'lik lpg ile şehir içi 260-270 km yapıyorum zamdan önce 300 km civarıydı (üstelik lpg sıralı değil )

arkadaslar anlamıyorum bu yakıt işini 40 ytl gaz 30 ytl benzin aldım...160 km yaptım benzin çeyrek depounun altına düşmesin diye 20 ytl lik daha aldım
30 ytl sırf çalıstırmaya gitti... 160 km de iken lpg ötmeye basladı ve benzine geçti yuh dedim..gene ocagımıza tükürdün dedim arabaya..bu gazıda yine böle ötünce aldım...hesap yanlışmı 24 litre gaz 160 km yol... 1km ye 7 km bile götürmemiş...haaa benzini hiç katmıyorum.. gaz + benzin maliyeti km basına 375 bin ... yaw acaba arabanın km göstergesimi bozuk...gerçi işe gdiş gelişlere bakıyorum hiç hata cıkmıyor.....

memnun olan da var olmayan da, çok fazla olumsuzluk yaşayanlar olumlu yanları silemezler öyle değil mi ? sadece lpg sisteminden değil araçtan da kaynaklanıyor tabi performans ve yakıt kriterleri.

keşke benzin 2 lira olsa maksimum da lpg hiç takılmasa.

tasarruf oranı max %30 dur. %50 diyen yalan söyler. çünkü hacmen tüketilen lpg benzinden daha fazladır. örneğin 10 lt benzin tüketiliyorsa bu lpg de 12-13 lt gibi rakamlara ulaşır.
ayrıca bazı arkadaşlar lpg ile şehiriçi 5,5 lt gibi rakamlardan bahsediyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar anlatsınlarda bizde öğrenelim. herkesin şehiriçi gittiği yol farklıdır.Örneğin ben şehiriçinde aynı yolu sabah 35 dk da akşam 70 dk da katediyorum. tüketim değeri olarak neyi baz almak zorundayım ?

bencede keşke benzin 2 ytl olsa!! 3 ytl'lik benzinin ortalama 2.5 ytl'si zaten vergi.
kimi zaman elimizdeki bor madenini işlesek böyle olmaz diyenleri duyuyoruz. olsa ne yazar sanki. bu hesaba göre benzin bedava olsa bile 2.5 ytl'den alıcaz:kop: :kop:

benim görusum lpg ye verılen paraya acırım ben:( . kesilen hortumlara, delinen bagaja. kabak gıbı sırıtan stepneye, aracın olmadık yerınden gecirilen rekor ve düğme tesisatına, daha neler neler...... sayarım ama uzu surer.. bu arada bu görusum yenı araçlar için bi tofaş bi brodwaye şart lpg

:good: budur:good:

arkadaşlar benden iki tane lpgli araç geldi geçti motor büyüdükçe lpgde yakma oranı azalıyo küçük motor arabayı çekmekte zorlandığı için lpgde pek bir performans gösteremiyor ama 2000 motor veya üstünde benzinle pek bir farkı yok lpgnin üstelik daha az yakıyor.

tasarruf oranı max %30 dur. %50 diyen yalan söyler. çünkü hacmen tüketilen lpg benzinden daha fazladır. örneğin 10 lt benzin tüketiliyorsa bu lpg de 12-13 lt gibi rakamlara ulaşır.
ayrıca bazı arkadaşlar lpg ile şehiriçi 5,5 lt gibi rakamlardan bahsediyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar anlatsınlarda bizde öğrenelim. herkesin şehiriçi gittiği yol farklıdır.Örneğin ben şehiriçinde aynı yolu sabah 35 dk da akşam 70 dk da katediyorum. tüketim değeri olarak neyi baz almak zorundayım ?

katılıyorum..bazıları kemalpasaya gidiyor geliyor onuda sehiriçi sayıyor..sen mahalle arasında sürüyon sonra karsılastırıyon...sehiriçi tüketim tamamen trafiğe baglı hiç durmadan 10 dakikada gittiğin yolu bazen trafik oluyor 45 dakikada gecemiyon

Geri