LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şehiriçi tüketim değeri vermek bence tamamen saçmalık. ben de verdim burada ama yanlış bence. 50 farklı şey değiştiriyor o değeri ve ufak değişimler de olmuyor. kapağa kadar doldurursun, sabir hızda gider tekrar kapağa kadar doldurursun. al sana şehir dışı değeri. yaklaşık 1,5 lt eklersen o değere şehiriçi oluyor gibi. lpg ye ben de çok sıcak bakmıyorum ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor o konuda da. arabaya göre değişir. eski arabam lpg li idi. 2.0 vecta yada 2.5 signum sahibi adam ne yapsın?? her halükarda lpg karlı onun için. benim takıldığım nokta, çoğu kişi kendine göre araba değil de, piyasaya göre araba alıyor.

ya bunun konusu bıle olamaz neyı arastırıyoruz ben bu arabayı samımı soyleyım benzınle kullanamazdım ıcıyor ya araba gıderken benzın gosterge ıpresının ındıgı alenen gozukuyor hem kım 1750 vermek varken 3300 verırkı perfornsmanındada hıc bır degısıklık yok

Bana kalırsa lpg yi eleştirmeden önce araçlarımızın bakımının tam olması lazım.İnsanlar sorunlu araçlarına lpg yi takıyor ve sonra da vah anam fazla yakıyor,değişmedi zarar veriyor gibi saçmalıklar ortaya atıyor.Benim 1,5 sene oldu taktıralı.2000 motor Vectram var.Ve de daha yeni uzun yol yaptım ölçmek için de kilometreyi sıfırladım.Sonuç:75 ytl = 528 kilometre.
Bunun la beraber kaz dağını tırmandı araç.Hesabını siz yapın artık.

Eline bir tornavida ile anahtar alan, ustayım diyor herhalde!:D
Böyle ustalarla karşılaşmam inşaALLAH.

lpg işi tamamen usta işi
en iyi markayı takmak en iyi verimi almak olmuyor
benim araca usta arabanın değerlerini bakarak aldesa taktı
new astra elegance
1 yıldır sorun yok
40 ytl lpg ile ş.içi 275 km
arkadaş sıfır araç aldı 1.4 motor 40 ytl benzin ile 150 km gidii

benfeff
Bu konuyu açmadan önce dört beş motor ustasıyla istişare yaptım. Bu istişare sonucu şunlar çoktı: (1,4 ve 1,6 motorlar için) 50 ytl lik benzinle şehir içi yaklaşık 170/180 km gidiyor. LPG li araçlarda ise en fazla 220 km gider. Buda taş çatlasa % 20 fark yapıyormuş. Buna lpg li araçların motoru fazla yaıprattığından dolayı fazla arıza yapmalarını ve motor yağını daha çabuk karartmalarını eklediler.Ayrıca performans meseleside cabası dediler.
Bunlar benim şahsi görüşüm değil.Danıştığım motor ustalgörüşleri.İnanırmısınız hepside aşağı yukarı bunu dedi.Bir tanesi bile hayır farkı yüzde 45/50 demedi.
Sizinde görüşlerinizi bekliyor, teşekkür ediyorum.

arkadaşlar bende 2001 opel astra l.6 comfort hb var.Yaklaşık 3 ay önce zavolli marka sıralı sistem tüp taktırdım,şuan şehir dışı 20 ytl ile l60 km şehir içi ise 125-130 km arası gidiyor

arkadaşlar bende 2001 opel astra l.6 comfort hb var.Yaklaşık 3 ay önce zavolli marka sıralı sistem tüp taktırdım,şuan şehir dışı 20 ytl ile l60 km şehir içi ise 125-130 km arası gidiyor

bu aracın fabrika verileri şi: 10,1 şd:6 lt. bu oranlardan hesaplarsak (aygazın internet sitesinde sizin için hesaplıyor), benzin 3,08 ytl/lt baz alalım sonuç:
Şİ: 0,23 ykr ŞD: 0,14 ykr dir. Fakat arkadaşın verileri Şİ: 0,15
ŞD: 0,125 çıkıyor. Nasıl fabrika verilerinden az yakabiliyorlar bize anlatsınlarda öğrenelim. Çünkü fab.verileri laboratuvar şartlarında hesaplanıyor. Eğim, rüzgar, yol, lastik, hava ve yıpranma faktörleri göz önüne alınmadan. Gerçek ortamda bu veriler nasıl aşağıya düşürülüyor biz de öğrenelim.

Selam Arkadaşlar ; Bir kaç gün önce 99 Model opel astra 1.6 GL Sedan modelime stafanali sıralı lpg sistemi taktırdır. ve şehir içi yaıt tüketimi 195 YTL. Afyon'da LPG satış fiyatı 1770 Ytl. olduğunu baz alırsak sizce yakıtı normak mi değil mi ? Ayrıca LPG de neden kimi zaman rolentinde çalışırken stop eder.

Geri