Bana göre bakımları yapılan gerekli kontrolleri yapılan bir lpg kitinin hiç bir tehlikesi yoktur.Zaten normalde de 6 ayda bir bakım yaptırmak hem mal hemde can güvenliği, hemde aracınızın daha randımanlı ve sorunsuz çalışması için gereklidir.
Bence kapalı otopark alanlarına lpg li araç alınması sorun olmaz.tabiki benim yukarıda saydığım şartlar göz önüne alındığında.
Fakat şöyle bir durum var bir çoğunuz da buna şahit olmuşsunuzdur.Özellikle yerli ve avrupa araçta olsa eski model araçlarda ve karbüratörlü araçlarda çok olan bir uygulama.Bir araçtan çıkma olarak lpg sistemi bulunur.O çakma çıkma sistem sağı eğilir solu bükülür o araca monte edilir.Tabiki araç sahibi bunu ruhsata bile işletme gereği duymaz.Tabi bu kullanıldığı araçta sorun yaratmayan ama sökme takma işlemleri sırasında hem kullanılabilirliğinden hemde ekonomik ömründen yitiren lpg sistemi sorunlar çıkarır.Sonra da lpg kiti tehlikeli denir.
Şu var ki, bu bahsedilen kapalı otoparklı mekanlar bakanlığın şrtlarını kabul edip bunu uygulayacaklarmı?Bir çok ekonomik yük getireceğini bu yüzden de o kadar sıcak bakmayacaklarını düşünüyorum.