maksimum hız kaç?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
otobanda gidiyorsun, bir bakıyorsun maximum hız 120, onu geçemezsin.....peki tamam geçmeyelim ama, arabada 220 ibre gözünün içine bakıyor....ister istemez biraz daha yüklenip 140-150 yapıyorsun....aslında yol durumuna ve güvenliğine göre bu hız limitlerini bazı bölgelere göre değiştiremezlermi?

aslında avrupada bazı ülkelerde olduğu gibi, no limit yazan bir yol yapamazlarmı...gençler gitsin oraya canı ne kadar hız istiyorsa bassın...en azından çarşı trafiğinde bu hareketleri yapmak zorunda kalmazlar, çünkü kişi arabasının zevkini o yolda çıkartır....

acaba 280 ile gidenler, kendilerini uçuyor gibi mi hissediyordur?

2004 yılının yazında uno 70s aracımla izmir - aydın otobanında önümdeki 250d mercedes araç sahibi arkadaşımı geçtim. Otobandan çıktıktan sonraki durak yerimizde bana kendisini geçerken kaç km hızla gittiğimi sordu. Bende aracımn 200' ün üzerini göstermediğini söyledim. O da zaten kendisinin 200 ile giderken benim geçtiğimi söyledi ve yorum yaptık. Takribi 210 - 215 civarıyla gitmişim. Yanlız arkamdan baktığında aracımdman simsiyah duman çıktığını söyledi...

bende vectra var babamda 92 model astra 1.7 td. 120 bg. özel yapım (almanya için üretilmiş gümrük girişli) kalkışları yavaş ama hızlandıktan sonra tutabilene aşk olsun :) devir saati yok 215 km ye kasmadan çıkıyor düz eğimsiz yolda..ayrıca uzun ve yorucu rampalardada mükemmel çıkıyor araç...

0210200914.jpg

Alırım anahtarını haaaaaaaa. Bak ihtiyar daha 118' km.de (henüz motor bile açılmadı). İhtiyar iyi gidiyor ama zor duruyor :kop:.

Abi yeter nolucak.Bizim taunusunda motor sağırmış,açıyoruz... :D En son lpg de 160-170 yaptık ama canı çıkıyor 170 zorlarken.. :D

Geri