maksimum hız kaç?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha bu sabah yağmurlu havada arkamdan sellektör atan birine yol verip sinirlendim ve arkasına yapıştım birde baktımki ibre 180 de adam daha önümde gidiyor araç Hyundai Accent Era ıslak zeminde hız çok tehlikelidir ama bi anlık sinir hiç yapmiyacağım birşeyi yaptırdı bana :) Sonra şanslıymışım diye düşündüm gideceğim yere varınca en küçük bir hakimiyet kaybında taklalar atabilirdim yağmur çok tehlikeli :)

İçinde babam olan ambulansın peşinden giderken bir ara yokuş aşağı 210 u gördüğümü sanıyorum kadranda ama o zaman zaten insanın gözü ne hız görüyor ne başka bir şey. Normalde pek denemedim bir kaç kere 180 e çıktığım oldu ama onlarda anlık hızlanmalar kadran hatalarını göz önünde bulundurmak şart. Zaten son hız 200 müş 180 miş o kadar önemli değil o hızla kaza yapınca herkes ölür bitti.

maksimum hız o kadar önemli değil...Konuyu aracın hızını merak ettim de açtım zaten...Ama almış olduğum arabamdan performans olarak çok memnunum...Bundan önceki 2 arabam spring di....Eşim araba sollarken tedirgin oluyordu,geçermi geçmezmi, gazda gidiyorsun yermi yemezmi, böyle stres yapıyordu...Şimdi sollamaya çıkıp aracı solluyom rahatça, hatta eşim bazen sollama yaptığımın farkında bile olmuyor...o yüzden arabamın performansı çok hoşuma gidiyor...

grnt021.jpg

Bu araç benim otomatik düzde eğimsiz yolda gazda 150 eğimli yolda 180 denedim benzinde biraz daha fark ediyor hızlanma konusunda araç boş ağırlık 1150 KĞ :mad:

benim araçta devir saati yok ama 6000'de kesiyorsa, 5700-5800 falan vardır

200 veya 220'yi gören arkadaşlara sormak istiyorum....devir kaçtaydı acaba....

benim araçta devir saati yok ama 6000'de kesiyorsa, 5700-5800 falan vardır

öyle kardeşim 15-20dk 220 ile gidip dengeyi sağlamak kolay bişey değil hedefimi gördüğüm an ayağımı çekerim gazdan ne olur ne olmaz 15 senelik araba dayanamayabilir zaten o hızla giderken bir aksilik sonucu olan kazadan kurtulma şansınız yok gibi birşey

aynen öle, 220'yi gördüğüm an bende çektim. Zaten 140 tan sonra tehlike başlıyor bence,eski araçlarla fazla zorlamaya gelmiyor.

Bence böyle fantazilere hiç gerek yok. Can daha kıymetli. :)

vaşşşş be, kadranı sonlandırmış helal valla, ama çokta tehlikeli....

Geri