Makyajlı Sport Direksiyonu Editiona Olur mu?

Ynt: Makyajlı Sport Direksiyonu Editiona Olur mu?

albertxx link' Alıntı:
Aracınızla hızlandığınızda sertleşme var ise tam tur çevirince ses yok ise elektro servodur büyük ihtimal motorda sağ tarafta zaten hidrolik koyma yeri var benim araç sport yok onda mesela.

Orası farklı işte sertleşiyor hızlandıkça ama şu var titanium x fiestam vardı onda yüksek hızlarda misal 170 de taş gibi oluyordu direksiyongüven veriyordu zaten yol tutuşu harikaydı, bu araçta ise yol tutuş iyi ama 150 den sonra o araca oranla bayağı bir gevşek kalıyor direksiyon...

ben araçla defalarca 200 ün üstüne çıktım son olarak 221 yaptım herhangi bir güven sıkıntım olmadı ben direksiyondan memnunum.sertliği gayet ideal bence.benim araçta servo değil hidro direksiyon var.herhalde ilk defa bir özellik aracımda yok diye seviniyorum :).servo direksiyon kilitlenmesi benim en çok korktuğum şeylerden biridir..

[img=450x600]http://i.hizliresim.com/e2p5Z2.jpg[/img]

[img=450x600]http://i.hizliresim.com/x8jQ8n.jpg[/img]

yanlız hocam ben bu aracı ilk aldığımda 2 kez kilitlenme sorunu yaşadım park ederken servise bu durumu hiç söylemedim ilk 1 ay içinde olmuştu. Tekrar çalıştırdığımda sorn yoktu yani bu direksiyon ne hidrolik ne de elekti ::)rkli ikisinin ortası bsey

16bin km oldu daha kitlenme gibi birşey başıma gelmedi.Ama elektro servo şu an tüm araçlarda kullanılan teknoloji ve çok rahat direksiyon kontrolü sağlıyor hele sport direksiyon var ise mükemmel oluyor :) Sertleşme hızlandıkça dahada güven veriyor insana.Ama sport direksiyon alıcak varsa test ettirmesi şart hidrolikle uyumu airbag vs vs

Direksiyon kilitlenmesi diye okudukça dehşete düşüyorum resmen. İlk arabam auristi onda da eps vardı, kullanımı çok rahattı. Hiç kitlenme yaşamadığım gibi duymamıştım da. Şimdi astra için bahsediyorsunuz bu durumdan. Direksiyonun elektrikli olmadığını öğrenince şok olmuştum astramda. İnanmak istemedim. Bence artık eskiyen bir teknolojiyi kullanmak çok saçma Opel için.

İnşallah da kimsenin başına servodan dolayı birşey gelmez.dediğim gibi en çekindiğim durum bu.ama makyajlı sportun direksiyonu gerçekten çok güzel :)

Ynt:

Sirf o direksiyon ile koltuklara kapilip afl'den vazgectim zaten

arkadaslar kilitlenme derken siz nasıl bir kilitlenme anlıyorsunuz? kullanıcıların kilitlenme dediği elektro servo direksiyonun devre dışı kalması yani direksiyonun tamamen mekanik hale gelerek zor donmesi, kullanıcılar alıştıkları için yumusak direksiyona, birden sertleşince bunun direksiyon kilitlenmesi olarak algılıyorlar.

aslında sorun tamamen sensorlerden kaynaklanıyor, hani diyoruz ya "hıza duyarlı sertleşen direksiyon" aslında sistemin tek yaptığı elektroservo direksiyonu devre dışı bırakmak. hidrolik sistemde boyle birşey yapılamadığı için yani elektronik olarak devre dışı bırakılamadığı için "hıza duyarlı sertlesen direksiyon" yok. dizel motorlarımızı fiattan aldığımız gibi elektro servo direksiyon motorlarıda fiattan alıyor opel. ama sadece motorlarını alıyor buna yardımcı sensorleri, roleleri vs. opel kendisi yapıyor(yaptırıyor örn. Delphi). grande puntoların city modlu elektroservo direksiyonlarındaki hatalarını herkes biliyor hatta bununla ilgili recall(geri çağırma) bile yaptılar 2006 (bidaha yaptılarmı bilmiyorum). sorun olanlarıda ücretsiz değiştirdiler araçların garantisi bitmiş olsa bile. işin ilginci punto evo modellerinde bu sorun hiç yasanmazken, sadece grande puntolarda bu sorun sıkça yasanıyor.

aslında bu konu bikac paragrafla anlatılamayacak kadar geniş. hidrolik direksiyon, elektrik destekli hidrolik direksiyon, elektro servo motor destekli direksiyon, servo motor nedir bunları bilmek lazım. ayrıca biz astralarımız için endişe ediyoruz bu sorunu önceden çokca yaşamış yaşamaya devam eden firmalar var başta otomobil devi BMW .

google amcaya " electric steering wheel lock " yazın ve bakın neler çıkıyor  011zaa

edit:imla

sallierim link' Alıntı:
ben araçla defalarca 200 ün üstüne çıktım son olarak 221 yaptım herhangi bir güven sıkıntım olmadı ben direksiyondan memnunum.sertliği gayet ideal bence.benim araçta servo değil hidro direksiyon var.herhalde ilk defa bir özellik aracımda yok diye seviniyorum :).servo direksiyon kilitlenmesi benim en çok korktuğum şeylerden biridir..

[img=450x600]http://i.hizliresim.com/e2p5Z2.jpg[/img]

[img=450x600]http://i.hizliresim.com/x8jQ8n.jpg[/img]

Konu üzerinden baya zaman geçti ancak Deniz'in aracının resimlerinden alıntı yaparak yazmak istedim aracım 2012 makyajsız edition ve kaputu açtığımızda direksiyon hidrolik girişi göremedim, aşağıda resmi de mevcut. Bu durumda yanlış anlamadıysam çıkma bir sport direksiyon bulursak değerlendirebiliriz sanırım.  

[img=800x600]http://i.hizliresim.com/zEkbpO.jpg[/img]

Abi dizel editionlarda servo, hidrolik değil. Hidrolik olanlar yanlızca edition 1.6 atmosferikler. Yani direksiyon uyar. Ama sorun şu ki ankarada yıldız sanayide astra j deri direksiyonu istemediğin kadar çok, fakat makyajlı sport direksiyonu bir tane bile bulamadım. Zor bulunan bir parça.

Geri