Marş basmıyor hiç tepki yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ao1983
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ao1983

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün kısa süreliğine fırına girip çıktım ve kontağı kapattım sonra tekrar çalıştırmak için marşa bastığımda anahtar boşa dönüyormuş gibi tık sesi vs.. hiç bir tepki yok bi kaç kere denedim çalışmadı sonra ittirerek vurdurduk arabayı evimin önüne geldim kapattım kontağı tekrar çalıştırmaya çalıştım yine aynı. eve geldim bi 20-25 dk bekledikten sonra sanayiye gitmek için çıktım evden marşa bastım bu sefer çalıştı biraz gezindim durdurdum tekrar bastım yine çalıştı.Yarında uzun yola çıkıcam bir daha böyle problem yaşarmıyım neden öyle olmuş olabilir?? Aracım 2001 Opel Corsa Comfort.

Direksiyon koluna bağli kontak termiği bozulmuştur. Ayni sorun bende de olmuştu. Kontak 1 tur dönüyor elektrik yaniyor. 2 tur marşa esnasinda tepki yok. Gittim yedek parçaçidan aldim ve el beceriniz de varsa kendiniz bile takabilirsiniz. Fiyati da 15 20 civari... Yalniz yan sanayi... Geçmiş olsun.

iki ihtimal var..
1. kontağın arkasında bulunan termik denen bi parça.. sen kontağı çevirdikçe o da arkadan kabloları kısadevre yaparak çalışmayı sağlıyor.
2. ihtimal marş motoru.

ama anlattığına göre 1. ihtimal daha ağır basıyor.

anldm arkadaşlar teşekkür ederim ama şu an marşa basıyo bir problem yok geçici bir şey mi bu yoksa acil değiştirmem gerekir mi??

anldm arkadaşlar teşekkür ederim ama şu an marşa basıyo bir problem yok geçici bir şey mi bu yoksa acil değiştirmem gerekir mi??

geçici değil. acil değiştir bence.. yolda bırakır valla... sonra vurdura vurdura arabaya da zarar verirsin.

rica ederiz.

ahh o araba vurdurulurmu :) gerekirse sırtına alıp götürecektin. :D
işin şakası tabi!

bendede aynısı oldu geçen hafta kontak termiği değişti 20tl ye aldım termiği işçilikte 30 tl verdim. aklında olsun pahalı değil yani

arkadaşlar aynı sorun akşamüstü tekrar etti..
Sanayiye götürdüm Marş motorundaki kömürlerdenmiş sorun iki kömürü de değiştirdi.
70tl aldı nasıl sizce fiyat??

Geri