Marşa basma süresinin uzaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecelnico
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Marşa basma süresinin uzaması

1-2 kez benimim aracımda da oldu bu.ve 2 gün park halinde bekledikten sonra araç çalışmadı.serviste akü değişimi oldu.şimdilik problem görünmüyor.ama geçenlerde 1 kez daha geç marş aldı

benim araçta da bir sefer oldu marşa bastım elimi çektiğim halde marş motoru çevirmeye devam etti taki araç çalışana kadar

2 kere bende de oldu.daha sonra akü boşalmıştı ve aküyü ölçtürdüm akü arızalı çıktı.yeni akü ile değiştirdim.

Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bu genelde sabahları ilk çalıştırmada ve havanın aşırı soğuk olduğu zamanlardamı oluyor.

Çok nadirde olsa bu durum bende de mevcut.
Ömür abi'nin de dediği gibi genellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada oluyor.

Çok soğuk havalarda sabah ilk çalıştırırken bir de bazen yıkamaya bırakınca oluyor. Müzik dinliyorlar galiba akü zayıflıyor.

Bir iki kez bendede oldu bu durum. Ancak benimde dikkat ettiğim kadarıyla soğuk havalarda oluyor.

dün bende marşa bastım çalıştı geri stop etti neden anlamadım sonra tekrar bastım çalıştı

Zor marş soğuktan yoğunlaşan motor yağı, kötü yakıt, gücü düşen akü, kirli hava filtresi, kirli yakıt filtresi, kirli buji vs den kaynaklanabileceği gibi arabayı zorlarsanız da (uzun süre tam gaz kullanmak) meydana gelebilir, bilginize.

Ynt:

Bende bazen 1 saniye suruyor ama bazi zamanlar cok hizli mars aliyor sasirtici sekilde yarim saniye ya suruyor ya surmuyor. Hatta ben bununda bir problem olup olmadigini dusunmeye basladim. Ama genelde uzun sure binmedigimde 1 sn falan suruyor.

Geri