Marşa basmadan beklemek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bilgisayarlı araba alıyoruz. bilgisiyarın çalışmasını sistemi , kontrol etmesi ni beklemiyoruz. yanlış uygulama bunlar, kontağı ikinci kademeye getirince ışıklar sönene kadar beklemek sistemde bir arıza varsa motoru çalıştırmadan görebilmek anlamınada geliyor.

Arkadaşlar bilgisayarlı araba alıyoruz. bilgisiyarın çalışmasını sistemi , kontrol etmesi ni beklemiyoruz. yanlış uygulama bunlar, kontağı ikinci kademeye getirince ışıklar sönene kadar beklemek sistemde bir arıza varsa motoru çalıştırmadan görebilmek anlamınada geliyor.

:good: :good:

KA®ANLIK;265628' Alıntı:
dağıtımsız ateşleme sistemi
gibi birşey olmalı.

distributorless ignition system

açılımı galiba.

Teşekkürler .

bilmediğimden değil. distribütörsüz ateşleme sistemi olduğunu biliyorum.

ben Tansu ustamın DIS deyip geçmek yerine birazcık açıklama getirmesini beklerdim.

zira ben elektronik ateşleme derken DIS sistemini kastetmek istemiştim fakat o mesaj üzerine havada kaldı :o

sonuçta forumdayız ve olabildiğince bilgi paylaşmalıyız diye düşünüyorum.

slm..benim comboda ekrandaki arıza lambası (üzerinde anahtar olan sarı lamba) artık çalışmadan önce esp ile birlikte bekliyorlar çalıştıktan sonra sönüyorlar neden olabilir.

4 Senedir kullanıyorum ve kontağı açar açmaz hemen marşa basıyorum. Hiç beklemeden. Hiçbir zararı olmadı. Beklemenin gerekli olmadığını düşünüyorum. Aracın el kitabında beklemek gerekir diye bir bilgi de yok zaten . Eğer böyle bir şeyin aslı olsa el kitabında mutlaka yazardı.

4 Senedir kullanıyorum ve kontağı açar açmaz hemen marşa basıyorum. Hiç beklemeden. Hiçbir zararı olmadı. Beklemenin gerekli olmadığını düşünüyorum. Aracın el kitabında beklemek gerekir diye bir bilgi de yok zaten . Eğer böyle bir şeyin aslı olsa el kitabında mutlaka yazardı.
hızlıya takılmamak elde degıl oyle bır bılgı olsa kıtapcıkda yazar ben basıyorum ve gıdıyorum ısınmasınıda beklamıyorum

Aracı aldığımda yetkili servis özelliklerini anlatırken ışıkların sönmesini beklemen gerek demişti. Sebebini sormadım teknik bir konudur anlayamam zaten diye. Önce araca biner vitesi boşa atar debriyaja sonuna kadar basar kontağı II pozisyonuna getiririm. Işıklar sönünce III e çeviririm. Hava çok soğuk motorda soğuksa 10 15 sn beklerim değilse atar vitese keyfe başlarım.

Arkadaşlar ben de beklerim her zaman ama bir de birisi marşa basarken debriyaja da basmami soylemisti. aliskanlik oldu her calistirisimda debriyaj da kullanırım. bir zararı ya da faydasi var mi?

Motoru çalıştırırken, şanzuman direncinin ortadan kalması ve marş motoru ile akünün yükten kurtarılması için debriyaj pedalına basılmalıdır.

Zararı değil aksine faydası vardır. :good:

evet debriaja bende mutlaka basarım, alışkanlık olmuş, her ihtimale karşı...

Geri