Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

corsac 1.3 cdti turbosunu büyütebilirmiyiz,fazla yüklenmeden maliyeti en düşük bir biçimde orjinalliği bozmadan yapılabilinir mi ,mesela astra cdti turbosu bire bir uyum sağlayabilirmi? Ne kadar verim alınabilir..

arkadaşlar mehmet usta şehir dışında olduğu için sorularınızı yanıtlıyamıyoo!en kısa zamanda yanıtlayacağını ümit ediyorumm!

corsac 1.3 cdti turbosunu büyütebilirmiyiz,fazla yüklenmeden maliyeti en düşük bir biçimde orjinalliği bozmadan yapılabilinir mi ,mesela astra cdti turbosu bire bir uyum sağlayabilirmi? Ne kadar verim alınabilir..

aynı motorlar olduğundan tabii ki uyar:)

bana sorulmamış ama yine de yardımcı olmak istedim :o

merhaba usta,
bende 1.3 cdti combo var ...:( 1.3 90hp arasindaki farklari yazmis ve farkli oldugunu soyledin. fakat powerbox gibi uygulamalar var . bukonuda fikirlerini paylasirsan sevinirim.
birde benden ip ucu ; air flow sensor zamanla kirleniyor ve cekisi yakiti kotulestiriyor.sende bilirsin temizlendiginde tekrar performans artiyor...tabi sensor hassas bir alet temizleme esnasinda dikkatli olmak lazim....
iyi calismalar

1.3 cdti multijet ile ayni motor senin bildigin farklari var mi...?

iyi calismalar...!

valla sabrına hayran kaldım mehmet :) bende alınca sana bayağı bir danışacağım :) allah kolaylık versin. emeğine sağlık ;)

bu arada baştan sona okudum sabırla çok yararlı bilgiler vermişsin ;)

Herkese sorulmus bir soru da performansı hakkında bilgi varmı yada maliyeti eğer chiple aynı miktarda ise çıkmacıdan alayım bi astra turbosu..

turboyu değiştirmenle iş bitmiyo aynı turbo zaten neden değiştiriyosun ki:o orda fark basınçlardan oluşuyo, yani chip yaptırarak aynı güce çıkabiliyosun onla, hatta daha fazlası da var, izmirde 120hp,220 nm bi astra cdi mevcuttu, aynı şey seninkine de olur ama bu konuda son noktayı mehmet abi koyar :good:

1.3 CDTI ın kendi turbosunu pervaneleri genişleterek büyütebilirsiniz..Wastgate ile oynayarak daha yüksek basınçta taliye etmesini sağlıyabilirsiniz..Ama 90 lığın turbosunu(yani VGT) bu arabaya adapte edemezsiniz..VGT kontrolü zor bir turbodur iyi kontrol edebilmek için bi hayli masraf gerektirir..En iyisi turbo pervaneleri ile oynamak ve ya bi kompresörle turboyu beslemek..

Geri