Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

Mehmet Usta Selamlar,

11 Ocak 2008 akşamı bizim şirketin İstanbul'da yemeği var. Normalde uçak ile geliyoruz ama seninle mutabık kalırsak ben arabamla gelmeyi düşünüyorum (corsa 1,7 DTİ 2003) Bu forumu da açıldığından beri takip ediyorum. Aynı konuları tekrar soruyorum gibi olacak ama kafamda hiçbir soru işareti kalsın istemiyorum. İsteklerim ve sorularım şunlar;

1) Sadece chip yapsak güç ne olur? Maliyeti ne tutar <Opelim.Net özel iskontosu ile :) > ve bu işlem kaç saatimizi / günümüzü alır?

2) Chip + Turbo modifikasyonu ile güç ne olur? Maliyeti ne tutar ? Turbo modifikasyonunda Turboya hangi işlem yapılır? <Opelim.Net özel iskontosu ile :) > ve bu işlem kaç saatimizi / günümüzü alır?

3) Chip + Turbo modifikasyonu + KAT iptali ve susuturucuların ipital edilip eksoz hattının kalınlaştırılması + Hava Filtresi + ile güç ne olur? Maliyeti ne tutar ? <Opelim.Net özel iskontosu ile :) > ve bu işlem kaç saatimizi / günümüzü alır?

Bir de bunlardan herhangi birini yaptıracak olduğumda ileride bi problem çıkabilir mi? Yeniden ayarlanması veya müdahele edilmesi durumu söz konusu olduğunda İstanbul'a gerekir mi, işlem sonrası da önemli. Garanti verebiliyor musun? Ya da senin yaptığın işlemle ilgili bi problem olursa İstanbul'a gelmem yerine İzmir'de sisteme müdahale edebilecek birilerini yönlendirebilir misin?

İstanbula gelirsem Cuma Sabahı yanında olurum. Dönüşüm C.tesi akşamı olacak 2 günüm var orada.

Slm..

1_ 95 hp olur yaklaşık 400 ytl ye 2-3 saat sürer..
2_ 120 Hp olur yaklaşık 1250 ytl ye 1 tam gün sürer..
3_ 135 hp olur yaklaşık 1500 ytl ye 2 tam gün sürer..

yaptığımız işleri elimizden geldiğince sağlam yapmaya çalışıyoruz ama kullanım bu tip işlemlerde işin ömrünü çok etkiliyor..Böyle bir durum söz konusu olduğunda benden başkası size yardımcı olamaz..turbo ya garanti veriliyor..Diğer işlemler standart dışı öyle kurumsal bir garanti veremem..Ama ben burdayım ve yaptığım iş ortada..

İzmir de Otolab ufak tefek konularda sizinle ilgilenecektir..

detayları msn den konuşalım lütfen..

Malesef şirkette msn yok...
Turboda yapılan işlemlerden bahsedebilir misiniz?
Chip + KAT iptali ve susuturucuların ipital edilip eksoz hattının kalınlaştırılması + Hava filitresi ile ne elde ederiz? işlem ne kadar zamanda tamamlanır? ve tabiki maliyet ne olur?

Merhaba Mehmet Usta... Öncelikle büyük bir sabırla bizlere yardımcı olmanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Benim sorum şöyle:
Aracım 2006 1.4 AstraG Twinport... Bu box denen uygulama benim aracımada uygulanabilirmi? Yada performansı arttırmaya yönelik neler yapabilirim. Arcım bazen çok hantallaşıyor. Yardımcı olursan çok sewinirim. Şimdiden teşekkürler...

Merhaba Mehmet Usta... Öncelikle büyük bir sabırla bizlere yardımcı olmanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Benim sorum şöyle:
Aracım 2006 1.4 AstraG Twinport... Bu box denen uygulama benim aracımada uygulanabilirmi? Yada performansı arttırmaya yönelik neler yapabilirim. Arcım bazen çok hantallaşıyor. Yardımcı olursan çok sewinirim. Şimdiden teşekkürler...

Malesef şirkette msn yok...
Turboda yapılan işlemlerden bahsedebilir misiniz?
Chip + KAT iptali ve susuturucuların ipital edilip eksoz hattının kalınlaştırılması + Hava filitresi ile ne elde ederiz? işlem ne kadar zamanda tamamlanır? ve tabiki maliyet ne olur?

Turbonun Kartriç dediğimiz pervaneleri ve gövdeyi kapsıyan parçası pervane çapları daha büyük olanı ile değiştiriliyor..

Bu bahsettiğiniz işler ile araç 105 hp yi geçmez..yine 1 tam gün sürer..900 ytl gibi tutabilir..

merhabalar..

Aracın benzinli olduğundan bu boxlar takılamaz..Aracının motor hacmi güçlendirme için çok elverişli değil..Ama illaki üstüne gideceğim diyorsan aşırı besleme uygulatabilirsin..

mehmetciğim ...bu kat iptali turbo modıfıkasyonu falan gibi seyler bizim aracta tahmını ne kadar masraf acar ve de sakin suruse ragmen yakıt tuketimini arttırır mı hanı elimizin altında bu guc olsun da biz devamlı kullanmasak olur mu yoksa bu motorlarda ısınma asınma gıbı sorunlarla orjınal halıne gore daha sık karsılasılırmı... eger bır sorun olmazsa senı bı zıyaret edeyım

katı iptal edersen alt devirlerde biraz ağırlık hisseseceksin buda yakıta yansıyacak..

çok tutmaz eksozcuya bişiler verirsin söker..

Turbo işi biraz meşakkatli maliyetini kestiremiyorum..İnce çalışmak lazım..

Yakıt biraz artar..Ama bişiler yapılabilecekse bil ki yapıldıktan sonra problem yaşamayacaksın..

senin sayfa durgunlasti... tum opelim e takarsin chip i ...adamlar gaza basmaktan net e girmeye firsat bulamaz oldular artik...

Geri