Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

Merhaba Mehmet Bey,

2004 corsa 1,3 cdti aracım var 95000 km de alalı 1 ay falan oldu araçta dikkatimi çeken 1 problem var
-- araç 2400 devirde hafif çok hafif bir duraklama ve titreme oluyor (turbo arızası olabilir diye bir tubo ustasıyla konuştum telefonda olarak oda boğaz temizliği yapman gerekir dedi turboda sorun gözükmüyor dedi, carbon clear ve kurum temziliği sıralı olarak öneriniz nedir acaba?)
-- araçta rutin yağ , hava , yakıt, polen filtreleri değiştirilmiş acaba 100.000 km has özel bir bakım öneriniz varmıdır?
teşekkürler , saygılar.

MOTUL ün tam sentetik üst sınıf yağları yeni motorlar için çok uygun

Bu motor yağı meselesi kafamı çok kurcalıyor, Tam sentetik dediğiniz mesela mobil1 0w40, ancak sitedeki bir çok usta 10w40 öneriyor ve bildiğim kadarıyla tam sentetik değil.

Aracım Astra 1.3 cdti ve en son bir özel serviste değiştirmiştim yağı ve 0w40'ın çok ince olduğunu ve bu motora uygun olmadığını söylemişti 10w40 koymuşlardı (Acdelco). Daha önceki yetkili servis 0w40 ve 5w30 mobil1 koymuştu hem ömrü daha uzundu hemde sabahları daha rahat yol alıyodu araba.

sizce bu motor için hangi yağ daha uygun olur?

yag kutusunun üzerindeki rakamlar yağın sentetik olup olmaması ile alakalı değildir..

o rakamlar yağın vizkozitesinin soğuk ve sıcak testleri sonucu oluşturulmuş değerlerdir..

sentetik yağ her zaman iyidir..

Ustam 2003 1.7 corsa için chip yaptırsak 106binde araç yokus yukarı çıkarken biraz kuçultmek zorunda kalıyorum vitesi..Nasıl olur?
Tırmalar demi? Carbon Clean lada verim artışı iyi olur mu?
Bursa

Ustam 2003 1.7 corsa için chip yaptırsak 106binde araç yokus yukarı çıkarken biraz kuçultmek zorunda kalıyorum vitesi..Nasıl olur?
Tırmalar demi? Carbon Clean lada verim artışı iyi olur mu?
Bursa

Aracınla kurum temizliği yaptırmadan gezdiğin her km motorunun ömründen hatır hutur yiyor..

Chipden sonra şu an ki çekişinin en az 3-4 katı performans alırsın..

Aracınla kurum temizliği yaptırmadan gezdiğin her km motorunun ömründen hatır hutur yiyor..

Chipden sonra şu an ki çekişinin en az 3-4 katı performans alırsın..
Benim aklımı çelip duruyosun getirip kapına atıcam en sonunda aracı :D Şu maaşı bir alim hele elime ne kadar kalacak arıyacam ben seni. Chip istiyom, yarıp geçmek istiyom, yaşasın uçan teneke :D:D:D
Şaka bir yana ciddi ciddi bi CC ardından Chip benim işimi görür. Şu halimle bile gazcı zannedip tamponuma yapışan ve sonra ağlayan Golf, Leon, 307 vs araçlara kısacık bir ders verip çenelerini kapatmak istiyorum :rock

Mehmet ustam bu carbo clean için ne kadar bir masraf yapmak gerekir? ortalama kaça yaptırılır ? bir de bizim motorların ömrünü arttırmak için carbon clean haricinde neler yapılabilir ? hem standart performansı korumak hem de ömrünü uzatmak için motorun ?

Slm Ustam,

Bugune kadar bir cok dizel araca modifiye uyguladiniz.Aracin gunluk kullanimda gaza daha tepkili olmasi icin bir aya kadar chip tuning islemi yaptirmayi dusunuyorum, kafama takilan bir soru.Bu islem sonunda aracin motor omrunde bir azalma olurmu :confused:

Chip tuningin hep olumlu yonlerinden bahsedildi ben varsa zararlarini ogrenmek istiyorum.tsk ederim.

Benim aklımı çelip duruyosun getirip kapına atıcam en sonunda aracı :D Şu maaşı bir alim hele elime ne kadar kalacak arıyacam ben seni. Chip istiyom, yarıp geçmek istiyom, yaşasın uçan teneke :D:D:D
Şaka bir yana ciddi ciddi bi CC ardından Chip benim işimi görür. Şu halimle bile gazcı zannedip tamponuma yapışan ve sonra ağlayan Golf, Leon, 307 vs araçlara kısacık bir ders verip çenelerini kapatmak istiyorum :rock

(:

Evet CC önemli..Emme manifoldu sökülüp fiziksel kurum temizliği şart..

Bu şekilde yapılan bir işlem yaklaşık 150 - 200 ytl kadar tutuyor..

Kurum çok ilerlemişse silindir kapağı sökülüp subaplar temizleniyor ve alıştırılıyor..Bu durumda maliyet 750 ytl lere tırmanıyor..

Tek başına Carbon Clean uygulaması 70 ytl kadar..

( fiyatlar uygulamayı yapan atölyelere bağlı olarak farklılık gösterebilir.. )

Geri