Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

...

Son düzenleme:
mehmet ustacım.. bir sorum olacak yardım edersen sevinirim..
Aracım 15 Günlük Corsa 1.3 Eco Flex.
Bu CTDI ile Eco Flex farkı nedir..
neden bazılarında CDTI yazıyorda bazılarında Eco Flex Yazıyor..

birde esas sorunum şu.. daha doğrusu bu bir sorunmudur.
aracımı ilk çalıştırdığımda 15-20 saniye çalıştıktan sonra gaz pedalına dokunduğumda..
ön konsolun ordan bir yerden bariz bir su şırıltısı geliyor..
baya hissedilir yani küçük falan değil..

sonra araç ısınınca geçiyor..
karbiratör suyunu falan kontrol ettim bir eksilme yok..
araç içinde baktığımda bir ıslaklık görmüyorum.. herşey yolunda gibi ama bu neden olur..
su devir daim pompasında bir sorunmu var.. corsalarda normal mi yardımcı olursan çok sevinirim..
teşekkür ederim..

ustam merhabalar benim marş dinomosunun kafası değişti geçenlerdee marşa basarken acayip bir ses geliyorduu yaptırdım servise sesi kesti bir hafta sonra çok hafif bir ses geliyor yoksa ses gelmiyor ben mi anlıyamıyorum sizce hangisi olabilir*?:(her opel de olur mu o ses sanki birşey sürtüyormuş gibi arabam 1.6 astra benzinli.

Son düzenleme:
Biraz siz benden bişeyler öğrenin..Biraz da ben sizden ;)

Buyrun..
Ustam merhaba...Bende 1600cc 2000 model Astra CD var.Yol bilgisayarı ekranında bazı bölümler silik okunmuyor.Bunun tamiri oluyor mu?Kaça patlar?Bilgisayar canavar gibi çalışıyor fakat bilgileri okumakda güçlük çekiyorum.

ustam iyi akşamlar biraz önce arabamın yağına baktım eksiltmişti,ancak garaja girmeden önce dik bir yokuşta durduğundan tekrar kontrol ettim ve yarıdan biraz daha fazla yağ vardı arabada,haftaya bakıma gideceğimden 1 lt yağ eklilyeyim diye düşündüm,biraz önce aldım yağı ama kafam karıştı BP VANELİUS SUPER V 20W-50 aldım daha doğrusu benzinci tavsiye etti Özel termo aktif formüllü dizel motor yağı yazıyor arkasında ne dersiniz eklemem doğru olurmu? arabayı yeni aldığım için daha önce konan yağı bilmiyorum...

Castrol magnatec veya EDGE kullanın..Yağa verdiğiniz paraya acımayın..

iyi yağ kullanmak her zaman uzun vadeli bi yatırım gibidir..

10-40 üzeri bu motora ağır gelebilir..

mehmet ustacım.. bir sorum olacak yardım edersen sevinirim..
Aracım 15 Günlük Corsa 1.3 Eco Flex.
Bu CTDI ile Eco Flex farkı nedir..
neden bazılarında CDTI yazıyorda bazılarında Eco Flex Yazıyor..

birde esas sorunum şu.. daha doğrusu bu bir sorunmudur.
aracımı ilk çalıştırdığımda 15-20 saniye çalıştıktan sonra gaz pedalına dokunduğumda..
ön konsolun ordan bir yerden bariz bir su şırıltısı geliyor..
baya hissedilir yani küçük falan değil..

sonra araç ısınınca geçiyor..
karbiratör suyunu falan kontrol ettim bir eksilme yok..
araç içinde baktığımda bir ıslaklık görmüyorum.. herşey yolunda gibi ama bu neden olur..
su devir daim pompasında bir sorunmu var.. corsalarda normal mi yardımcı olursan çok sevinirim..
teşekkür ederim..

ecoflex kavramını bilmiyorum..bilen varsa açıklasın öğrenelim..

o ses çok normal..Ama sen yinede sistemin havasını almalarını rica et servisden..

ustam merhabalar benim marş dinomosunun kafası değişti geçenlerdee marşa basarken acayip bir ses geliyorduu yaptırdım servise sesi kesti bir hafta sonra çok hafif bir ses geliyor yoksa ses gelmiyor ben mi anlıyamıyorum sizce hangisi olabilir*?:(her opel de olur mu o ses sanki birşey sürtüyormuş gibi arabam 1.6 astra benzinli.

Bildim bileli opelin marşı ve şarjı revizyon kabul etmiyor..

Olmaması gerek tabiki..Marş dişlisi Zamanında geri çekilemediği için sürtüyor ve ses yapıyor..

Ustam merhaba...Bende 1600cc 2000 model Astra CD var.Yol bilgisayarı ekranında bazı bölümler silik okunmuyor.Bunun tamiri oluyor mu?Kaça patlar?Bilgisayar canavar gibi çalışıyor fakat bilgileri okumakda güçlük çekiyorum.

aydınlatma ampulu patlamış..sık rastlanan bir arıza..ortalaam 20 ytl lik bi masrafı var..

mehmet ustam, dizel motorlardan anladiginiz icin size danismak istedim.Aracim corsa d 1.3 cdti motor.Bundan 2 ay once turbosu arizalandi.
Servise gitdigimde garanti icinde tamir edeceklerini, bir parca siparisi verdiklerini soylediler.Neyse parca geldi ve turbodan gelen ugultu seklinde ses kayboldu.Bu gunlerde gaza basinca ayni sesin sanki daha azini duyuyormusum gibi geliyor.Ayni arizanin tekrarlamasindan endise ediyorum.
Turbonun nesi araizalanir, bu kadar cabuk bozulmasi normalmidir? Birde acaba dikkat etmedigim birseylermi var kullnim sirasinda (yuksek devirli kullnamak, mazot aldigim yerler vs)?

Simdiden tesekkur ederim.

belki alakası yok ama bizim vw de de turbo arızalı çıktı dogru dürüst ses vermiyodu değiştikten sonra çok güzel bi sesi oldgunu farkettik ısllık gibi üflüyo çalşıtıgını hissedebiliyoruz opelde ses gelirse iyimi kötümü merak ettim dogrusu

Geri