Merceksiz fara xenon takmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _berkay_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merceksiz fara xenon uygulaması yapmak

• doğrudur aracımda kullanırım

Oy: 15 16.0%
  • yanlıştır aracımda kullanmam

Oy: 59 62.8%
  • yanlıştır ama aracımda kullanırım

Oy: 20 21.3%

• Kullanılan toplam oy
    94
merceksiz farlarıma uygulamıştım.birkaç hafta sonra çıkardım.
benim gözümü yordu beyaz ışık.görüntü şık ama karşıdan gelen için rahatsız edici.farlarım ayarsız değildi.ama yoğun ve güçlü beyaz ışık ,bunun için dizayn edilmemiş far çanaklarında kötü bir sonuç veriyor.

şeride bakmak gerekiyor normalde direk fara bakılmaz zaten

oktey beyde güzel yazmış
merceksiz fara xenon takmak göz alır sebebi halojen fara xenon kit takldığında ışık dağılır far ayarı bozuksa daha çok dağılır.ama dediğiniz gibi olsa hella xenon farı ayrı halojen farı ayrı diye satmazdı haksızmıyım bence bütçeyi zorlayıp xenon farı ile değiştirmek istemememizin cevapları bunlar ..ankette zaten cevabı veriyor belki defalarca bu konu konuşulmuştur ama bir daha değinmek istedim

xenonu mercekliye takmak daha sağlıklı, normal fardada far çanağı küçükse çok sorun olmuyor karşıdaki için ama çanak büyükse çok göz alıyor. Gece zifiri karanlık yolda hangi far olursa olsun ayar olmadımı felaket göz alıyor. Zaten yollarımızda çizgi yok bide gözünü far aldımı tamamen körü körüne gidiyosun....

Ayar konusu tabii ki önemli, ama merceksiz xenonların da gözü aldığı ayrı bir gerçek...

xenonu mercekliye takmak daha sağlıklı, normal fardada far çanağı küçükse çok sorun olmuyor karşıdaki için ama çanak büyükse çok göz alıyor. Gece zifiri karanlık yolda hangi far olursa olsun ayar olmadımı felaket göz alıyor. Zaten yollarımızda çizgi yok bide gözünü far aldımı tamamen körü körüne gidiyosun....

Mesela Şahin ve Doğan farları.

Bende 4300 km yol yaptım bu yaz xenon ile. Bahsettiğiniz gibi karşıdan gelen xenonların cogu gözümü almadı...Halojen far , xenona alıstım die mi bilmiyorum ancak gözümü yoruyor araç kullanırken artık. Ayarsız olanlar ayrı tabi de,bence fazla abartılan bir konu,gözü almıyor düzgün birşeyse,aldığında da içine içine değil,şeride bakmak çözüm.

+1 :good: ve Eski camı desenli olan farlarda çok göz alıyor.

Merceksiz Xenon far göz almıyor olayı tam bir hikaye.En basitinden halojen farların çanakları Xenon farın güçlü yanan ışığına göre ayarlanmamış.Bunun için far ayarı yaparak durumu düzeltmenin mümkün olduğuna inanmıyorum.Merceksiz olduğu halde Xenon takılmış aracı bir duvar önüne yaklaştırdığınız zaman far ışıklarının üst taraftan kesim noktasını bile göremezsiniz.Böyle bir fara far ayarı nasıl yapacaksınız.

istediğiniz kadar ayar yaptırın merceksiz xenon göz alır(orjinal merceksiz xenonlu araçlar hariç...mesela corolla ,civic,volvo xc90,w210...)!mahallenizden geçerken apartmanların 2. 3. katlarına bakmanızı tavsiye ederim oraları bile aydınlatıyor!

sonradan takılanları bilmem ama orjınalleri hiçde sorun olmuyor

istediğiniz kadar ayar yaptırın merceksiz xenon göz alır(orjinal merceksiz xenonlu araçlar hariç...mesela corolla ,civic,volvo xc90,w210...)!mahallenizden geçerken apartmanların 2. 3. katlarına bakmanızı tavsiye ederim oraları bile aydınlatıyor!

Güzel ve doğru bir tespit.

Geri