Meriva OPC 1.6 Turbo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan başqan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1. meriva ya opc mükemmel oturmuş diyi düşünüyorum hem aile, hem spor, hem de park problemi olmayan bir araç.. ayrıca sınıfının en hızlısı.. ki zafira opc ile 0-100 hızlanması aynı..:rolleyes:
2. blow off için bakan usta sesinin düşük desibelli olduğunu söyledi..:confused:
2. benim aracın motor kodu LET olarak geçiyo.. demek oluyo ki aynı 1.6 motorlu corsa 195 lik lerin motor kodu farklı..:eek:
( bu arada tuning kısmında sormuştum 2.0 175 lik turbo motor vectra c lerin yazılımı ile oynanarak 210 civarına çıkarılabilyormuş.. benimki de yapılabilir mi??? );)

Benim Corsa Vmax chipli.. Dnyo da 210 / 360 cikti...tekrar cikaracagim..
220 hp civari bekliyorduk. torkda 360 yuksek gibi..

Vmax Opel konusunda bence cok iyi...Buradaki OPC lerin neredeyse hepsi Vmax li...
Burada OPC sayisi baya cok.....

Seninki herhalde cok guzel olur..

Blow off var dedikleri olay arkadşın da demiş oldugu gibi dump valve.Sessiz çalışan bir blow off olarak düşünebilirsiniz.Şu ana kadar blow off takılan bir Corsa opc görmedim,hepsinde dump valve değiştiriyorlar sadece.Ancak Astra OPClerde blow off olan gördüm,ve ingiliz forumda opc'si olanlar blow off takılabileceğini,ancak yalnızca twin piston olan HKS SSQV öneriyorlar. Arıza ışıgı olayı da dogru,sürekli yanmıyor,çünkü benim şu anki 1.3CDTi da blow off var. Arada sırada yanıp,5 dakika sonra sönüyor.

Bu arada Meriva OPC 1.6 mı? Çünkü 1.6 ise sınıfının en hızlısı corsa opc oldu :P

1. meriva ya opc mükemmel oturmuş diyi düşünüyorum hem aile, hem spor, hem de park problemi olmayan bir araç.. ayrıca sınıfının en hızlısı.. ki zafira opc ile 0-100 hızlanması aynı..:rolleyes:
? );)

Opc'ler zaten opel gibi değil.Normal bir Meriva ile Meriva OPC'yi karşılaştıramazsınız , şase , motor hepsi ince ayarlar yapılarak oluşturuluyor çünkü.Onlarca defa testten geçiyor bu araçlar,örneğin kendi aracım corsa için nürburgring'de bir çok kere denenip ulaştırılmış 192 hp'ye.Meriva opc kullanma şansım olmuştu,gerçekten deli gidiyordu,yol tutuş mükemmeldi,ve çok da konforlu idi.

meriva mini mpv olarak geçen bir sınıf aracı ama oto karşılaştırmalarında bir üst sınıfında olan C-max gibi araçlarla da karşılaşmaya dahil edilmekte..:rolleyes:

ki performans açısından turbolu olan başka mpv touran (performansı daha düşük ve spor donanım yok) ve zafira var ama ikisi de bir üst sınıf olmasına rağmen meriva opc baş edebilir (ağırlık-performans dengesi)..;)

yani şu an meriva opc rakipsiz gözüküyo..:cool:

ayrıca aşağıdaki sitede yol tutuşu konusunda aracı baya zorluyorlar ama gayet iyi gözüküyor..:eek:
http://ignition.gr/showdokimesvideo.asp?videoname=opel_meriva_opc.swf&imagename=meriva_opc_sm1.jpg

ama uzun lafın kısası aracımdan çok memnunum..
çünkü daha uygun fiyata astra turbo coupe de alabilirdim ama hem aile + hem spor olması + hem de park sorunu yaşatmaması benim için mükemmel özellikler.. :)

corsa opc

cosa opc ise tam bir spor makina çünkü:
küçük, atak, kıvrak ve fazla ağırlık yapacak gereksiz büyüklük ve ağırlık yok..
göze hitap etmesi açısından astra opc ile karşılaştırılabilir..
çünkü müthiş bir saldırgan ifadesi var..
ama kendi sınıfında da bol miktarda rakibi var ama benim gözümde şu an sınıfında 1 numara..;)

opc guzeldir tabi ;) kazasiz belasiz gule gule kullan...

allah kaza bela vermesin,

lpg ile giderken arabada tekleme falan varmı silkeleme yapıyormu. ?

mavi renk kaplamamı orjinal mi ?

koltukları nerden aldınız kaça ?

Geri