Meriva OPC ye lastik..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan başqan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araçlar aynı konular da aynı hatta Chip konusunda da bir şeyler yazdım bakmışsındır bütün konularını güncellicem hehehe :D :D

benim 4 lastik bridgestone turanza adrenalin. lastik durumu diş-yanak olarak oldukça iyi ama yıl sebebiyle sertleşmiş biraz. yazı rahat çıkartır önümüzdeki kışa kalmaz değiştircem. Kumho düşünmüyorum daha önce Ecsta ESP kullandım. Dunlop fena olmaz. Para olsa Continental alcam :)

eyv..
kulanmıyorsan lastiklere nitrojen bastır.. burda michelin ana bayi basıyor ve lastik ömrünü uzattğını söylüyorlar.. ama benim için faydası ilk aldğımda araba 2 gün durunca havalar iniyordu.. ondan sonra sürekli 40 nitrojen bastırıyorum no problem.. katalokta ön-arka normal 40-38 azamide 44-50 diyor.. fazla basarsan 3te bile pati yapar.. continentali pek bilmiyorum ama diş yapısı hoşuma gitmemişti..

%1.5 önemli bir fark değil... aradaki fiyat farkı fazlaysa değmez 215 olanını al... aradaki hızlanma farkı kesinlikle hissedilmez ama yol tutuşundaki farkı hissedebilirsin... aldıktan sonra göstergenin kalibrasyonunu yaptırabilirsen çok daha iyi olur... yoksa gösterdiğinden daha gizli gidiyor olabilirsin...

%1.5 önemli bir fark değil... aradaki fiyat farkı fazlaysa değmez 215 olanını al... aradaki hızlanma farkı kesinlikle hissedilmez ama yol tutuşundaki farkı hissedebilirsin... aldıktan sonra göstergenin kalibrasyonunu yaptırabilirsen çok daha iyi olur... yoksa gösterdiğinden daha gizli gidiyor olabilirsin...

sağol can. fena fikir değil benim de aklıma yatıyor.
fark %1,44.
lastik çapı 9 mm. büyüyor.

kalibrasyona da gerek kalmaz herhalde çünkü hız çap kadar artar %1,44 fazla olur kadranda 100 km yazıyorsa 101,44 km ile gidiyordur :) o kadar sapma her ölçü cihazında olur sorun yaratmaz.

Continental Bridgestone Michelin falan bunlar 300 TL'den aşağı değil o yüzden Lassa veya Dunlop düşünüyorum.

yüseklik farkı oluşuyor.. meriva opc normal merivalara göre önde 3cm arkada 1,5cm yere yakın.. ben arkaya 215lik aldığımda iki lastiği yan yana koyduğumda 0,5cm lik yükseklik farkını gördüm.. ki ani kalkışlarda da performansı olumsuz etkiler diye düşünüyorum..

yüseklik farkı oluşuyor.. meriva opc normal merivalara göre önde 3cm arkada 1,5cm yere yakın.. ben arkaya 215lik aldığımda iki lastiği yan yana koyduğumda 0,5cm lik yükseklik farkını gördüm.. ki ani kalkışlarda da performansı olumsuz etkiler diye düşünüyorum..

haklısın sabri abi yerden yaklaşık yarım santim yükselir araç. ama Türkiye koşulları için ideal bence ayrıca lastik yanağı da yarım santim kalınlaşacağı için çukur kaldırım vb jant-lastik katillerine karşı da bir koruma payı olur :) lastik izi zamanla eriyince orjinal boyutuna yaklaşır birkaç yılda :)

kalkış ve son süratte öyle hissedilir bir fark olacağını tahmin etmiyorum. son hızı biraz azaltabilir belki ama kalkışta yola daha iyi sarılıp patinajı azaltacağı için daha iyi bile olabilir.

Orjinali her zaman daha iyidir belki ama 205/45/17 zor ancak Kumho veya Accelera Alpha alabilirim, 215/45/17 ise Lassa Impetus Sport ve Dunlop SP Sport tercihleri ortaya çıkıyor.
sen de linkte binek araç ölçü girerek bak istersen:
http://www.lastikturk.com/default.aspx

lastik izi zamanla eriyince orjinal boyutuna yaklaşır birkaç yılda :)

:kop::kop::kop:

farklı bir bakış açısı..:good:

hort..

alper 215/45/17 leri taktırdım amortsör tablasına yarım cm mesafe kaldı orjinalinde bu mesafe 1,5 cm..:(
bazı ustalar zorlanınca tablaya sürter diyor..
bazıları ise tablaya asla sürtmez diyor..
yarın değiştirip bi deneyecem..

olmazsa 4 jant ve 205/50/16 takcam..:confused:

alper 215/45/17 leri taktırdım amortsör tablasına yarım cm mesafe kaldı orjinalinde bu mesafe 1,5 cm..:(
bazı ustalar zorlanınca tablaya sürter diyor..
bazıları ise tablaya asla sürtmez diyor..
yarın değiştirip bi deneyecem..

olmazsa 4 jant ve 205/50/16 takcam..:confused:

abi 4 jant ve lastik yerine orjinal 205/45/17 alsan daha ucuza kapanır ama 17'lerden rahatsızsan 16 iyi olur tabi.

hayırlı haberlerini bekliyorum ben de bu ay içinde lastikleri değiştirmeye karar verdim. jantları değiştiremem çok tuzlu kaçar.

abi 4 jant ve lastik yerine orjinal 205/45/17 alsan daha ucuza kapanır ama 17'lerden rahatsızsan 16 iyi olur tabi.

hayırlı haberlerini bekliyorum ben de bu ay içinde lastikleri değiştirmeye karar verdim. jantları değiştiremem çok tuzlu kaçar.

Batıda ve izmir yollarında problem olmaz ama burda 3 lastik pert ettim ve 1 amortisör patlattım..:(
orjinal taksam gene devam edecek..:(

Geri