Meriva OPC ye lastik..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan başqan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
acele etmişsin alperim..
ben 1 sene bile kullanmadığım lassa impetusların çiftini 200e bırakcaktım (pazarlığa tabiydi):D.. neyse canın sağolsun..
ama ben conti lastiklerin diş yapısını incelemiştim ve gözüm pek tutmamıştı.. çünkü aynı ebattaki lastiklerin desenleri aynı ve göze mantıklı gelmekte idi..

sağolasın sabri abi yeni alıcam demiştim ya :)
bide haklısın aceleciyim araç konusunda ne yazıkki hemen olsun istiyorum duramıyorum yaa :(

merak etme conti kullandım daha önce desen teknolojisi farklı bişey çok güzel lastik :)

km hızının gösterge-yol bilgisayarı farkı

arkadaşlar bilen varsa açıklayabilir mi.. 205/45/17 orjinal lastikleri malumunuz katoloktaki alternatif olan 205/50/16 ile değiştirdim.. aradaki yuvarlanma farkı %0,8..
şu anda gösterge ibresi 100 km/h gösterdiğinde yol bilgisayarında gizli menüden çıkan dijital km ölçümünde 99 km/h gösteriyor.. :confused::confused::confused:
anlamadığım ikisinin de ölçüm kaynağı lastiklerdeki hız sensörü değil mi???

arkadaşlar bilen varsa açıklayabilir mi.. 205/45/17 orjinal lastikleri malumunuz katoloktaki alternatif olan 205/50/16 ile değiştirdim.. aradaki yuvarlanma farkı %0,8..
şu anda gösterge ibresi 100 km/h gösterdiğinde yol bilgisayarında gizli menüden çıkan dijital km ölçümünde 99 km/h gösteriyor.. :confused::confused::confused:
anlamadığım ikisinin de ölçüm kaynağı lastiklerdeki hız sensörü değil mi???

çok normal bence sabri abi tartı-ölçü aletlerinin sapma payı vardır ikisinin de ölçüm kaynağı aynı olsa bile iki farklı göstergede her zaman belli toleranslar içinde farklı ölçümler görülebilir ve bu toleranslar içindeki sapmalar normaldir. hata sayılmaz.

benim sorum gizli menüye nasıl giriliyor dijital km ölçüme nasıl bakılıyor şeklinde? :)

çok normal bence sabri abi tartı-ölçü aletlerinin sapma payı vardır ikisinin de ölçüm kaynağı aynı olsa bile iki farklı göstergede her zaman belli toleranslar içinde farklı ölçümler görülebilir ve bu toleranslar içindeki sapmalar normaldir. hata sayılmaz.

benim sorum gizli menüye nasıl giriliyor dijital km ölçüme nasıl bakılıyor şeklinde? :)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=54892&page=2

yukarıda konu açılmıştı.. önceki cd30mp3 te olmamıştı şimdiki cdc40opera da settings tuşuna 5 saniye basılı tutunca dıt sesi geliyor.. bundan sonra bc tuşuna her basmanızda farklı menüler ortaya çıkıyor.. eğer radyoya alıp tekrar radyo tuşuna basıncada çekim gücü vs bilgiler ortaya çıkıyor..

ben yine de bu gösterge km farkını anlamdım.. ya da nasıl kalibrasyonu mümkün..

bende de olmuyor demekki gizli menü yok cd30mp3'de :(

şöyle diyelim gerçekte sen 99,5 km hızla gidiyorsun bir alet 99 km diyor öbürü 100 km diyor ikisi de doğru çünkü ikisinin de "binde 5" sapma payı var. ayrıca büyük ihtimalle 50 km hızla giderken ikisi de 50 km gösterecektir.

kalibrasyonu nasıl yapılabilir bilmiyorum bence kafana takma abi yola devam :)

Geri