Modifiyeyi ruhsata işletmek??

yaa mod parçası dediğin siticker değil her halde. mesela silindir çaplarında oynama varmı. motorla falan. chip zart zutr işletmeye gerek yok. dış mod olarakta zaten bodye zaten fazla birşey demiyorar. ancak abartı derecesinde araç üzerinde oynama varsa falan bağlarlar aracı. eğzoz u ruhsata işlemezler mesela. havalı kornayıda işletemezsiz. gürültü çıkardığından dolayı yerleşim birimi içerisinde zaten yasaktır.

orta koyulukta cam filmi ve mercekli far 8bin xenon var kusurlu olarak geçermiyim muaneden sizce..?

film hafif kusurlu olarak geçiyor onu şahsen biliyorumda xenon farında geçtiğini duydum ayrıca ruhsata işletilebilecekler konusunda renkli cam ve araç üzerinde kendi rengi haricinde ektsra renk yani mını cooperlar gibi mavi-beyaz kırmızı-beyaz gibi çift renk olursa onu ruhsata işletebiliyorsun

bende de 10.000 K ve sislerde 10.000k var muayneden geçer heralde

8000 kelvin geçer ama 10000kelvinde sorun çıkabilir. malum yağmurlu ve sisli havalarda aydınlatma oranı baya azalıyor.

TÜV

Selam Arkadaslar, TÜV bizim almanyada bela demek. Nasilmi? Arabanin fabrika cikisindaki özelliklerine degisiklik yapmak icin Her degistirmek istedigin parca icin ( Spoyler, hava filtresi, Celik cant, Lastik, ..vs) Özel takma müsadesi olmasi gerekiyor.Bu belge iki cesit.

1) Taktigin parca original, veya Opel firmasina ait bir ´parca ise bunu taktira biliyorsunuz.Ama her ne olursa olsun takilan barcanin müsade Belgesini herzaman aracta tasimak kaydiyla.( Ayrica herhangi bir polis kontrolünde bu parcalarin Belgelerini isteme hakkina sahip)

2) Takilan parca herhangi bir sirkete aitse ve opel ile bir alakasi yoksa bunu taka bilmen icin ilk önce TÜV gidiliyor, araca uyugunmu diye kontrol ediliyor.( Tabiki bu parcaninda Müsade Belgesi var) onaylandiktan sonra taktirip tekrar TÜV gidilip arabanin ruhsatina islenmesinde bir sakinca yoktur diye bir belge aldiktan sonra ruhsatina yazdiriliyor.

mesala ben bu sene Türkiyede izinde bir parca yaptirdim ve arabaya taktirdim. Buraya gelince Polis kontrolünde belgesini istediler, yok dedim ve bana bu parcayi sökmem gerektigini söylediler. bende söktüm!!!

Bildigim kadariyla TÜVTÜRK istasyonlarinin örnek aldigi ülke Almanya bu yüzden ayni sorunla sizlerinde karsi karsiya oldugunuzu saniyorum..

Burada Arabama bir civata bile alacak olsam hemen fiyatindan önce Müsade belgesini istiyoruz. Yoksa Almiyoruz!!!
Bilgilerinize

Mesala örnek vermem gerekirse, Celikjant ve Lastik konusunda her Arabanin kendine has bir ölcüsü, ebati, büyüklügü var. ben arabama 215/45/17 83H lastik taktim, Tüv dedi 215/45/17 91H olmasi gerekiyor.sadece tutmayan 83H ile 91H bu yüzden degistirmek zorunda kaldim!!!

simdiden Kolay gelsin

Selam Arkadaslar, TÜV bizim almanyada bela demek. Nasilmi? Arabanin fabrika cikisindaki özelliklerine degisiklik yapmak icin Her degistirmek istedigin parca icin ( Spoyler, hava filtresi, Celik cant, Lastik, ..vs) Özel takma müsadesi olmasi gerekiyor.Bu belge iki cesit.

1) Taktigin parca original, veya Opel firmasina ait bir ´parca ise bunu taktira biliyorsunuz.Ama her ne olursa olsun takilan barcanin müsade Belgesini herzaman aracta tasimak kaydiyla.( Ayrica herhangi bir polis kontrolünde bu parcalarin Belgelerini isteme hakkina sahip)

2) Takilan parca herhangi bir sirkete aitse ve opel ile bir alakasi yoksa bunu taka bilmen icin ilk önce TÜV gidiliyor, araca uyugunmu diye kontrol ediliyor.( Tabiki bu parcaninda Müsade Belgesi var) onaylandiktan sonra taktirip tekrar TÜV gidilip arabanin ruhsatina islenmesinde bir sakinca yoktur diye bir belge aldiktan sonra ruhsatina yazdiriliyor.

mesala ben bu sene Türkiyede izinde bir parca yaptirdim ve arabaya taktirdim. Buraya gelince Polis kontrolünde belgesini istediler, yok dedim ve bana bu parcayi sökmem gerektigini söylediler. bende söktüm!!!

Bildigim kadariyla TÜVTÜRK istasyonlarinin örnek aldigi ülke Almanya bu yüzden ayni sorunla sizlerinde karsi karsiya oldugunuzu saniyorum..

Burada Arabama bir civata bile alacak olsam hemen fiyatindan önce Müsade belgesini istiyoruz. Yoksa Almiyoruz!!!
Bilgilerinize

Mesala örnek vermem gerekirse, Celikjant ve Lastik konusunda her Arabanin kendine has bir ölcüsü, ebati, büyüklügü var. ben arabama 215/45/17 83H lastik taktim, Tüv dedi 215/45/17 91H olmasi gerekiyor.sadece tutmayan 83H ile 91H bu yüzden degistirmek zorunda kaldim!!!

simdiden Kolay gelsin

vay anasını sayın seyırcıler o kadar sertlermı ya bizim tüv türk'ün gözünü seviyim o zman :D

efsane bunlar yok ole bısı

Mrb

Arkadaşlar mrb benim aracimda camlar amerikan film polisle bu yüzden sorun yaşadik ve emniyette bunu 1. Ağizdan dinledim bunu camlar için söylüyor kesinlikle ruhsata işletebiliyosunuz ama orjinal renkli cam taktiracaksiniz bu vergi veya muayine ücretini etkilemiyor film kesin bir kanunu olmamasina rağmen kabul etmiyorlar neymiş aracin niçini bakinca görecekmiş kendi içlerinde bile tezat var

Geri