Selam Arkadaslar, TÜV bizim almanyada bela demek. Nasilmi? Arabanin fabrika cikisindaki özelliklerine degisiklik yapmak icin Her degistirmek istedigin parca icin ( Spoyler, hava filtresi, Celik cant, Lastik, ..vs) Özel takma müsadesi olmasi gerekiyor.Bu belge iki cesit.
1) Taktigin parca original, veya Opel firmasina ait bir ´parca ise bunu taktira biliyorsunuz.Ama her ne olursa olsun takilan barcanin müsade Belgesini herzaman aracta tasimak kaydiyla.( Ayrica herhangi bir polis kontrolünde bu parcalarin Belgelerini isteme hakkina sahip)
2) Takilan parca herhangi bir sirkete aitse ve opel ile bir alakasi yoksa bunu taka bilmen icin ilk önce TÜV gidiliyor, araca uyugunmu diye kontrol ediliyor.( Tabiki bu parcaninda Müsade Belgesi var) onaylandiktan sonra taktirip tekrar TÜV gidilip arabanin ruhsatina islenmesinde bir sakinca yoktur diye bir belge aldiktan sonra ruhsatina yazdiriliyor.
mesala ben bu sene Türkiyede izinde bir parca yaptirdim ve arabaya taktirdim. Buraya gelince Polis kontrolünde belgesini istediler, yok dedim ve bana bu parcayi sökmem gerektigini söylediler. bende söktüm!!!
Bildigim kadariyla TÜVTÜRK istasyonlarinin örnek aldigi ülke Almanya bu yüzden ayni sorunla sizlerinde karsi karsiya oldugunuzu saniyorum..
Burada Arabama bir civata bile alacak olsam hemen fiyatindan önce Müsade belgesini istiyoruz. Yoksa Almiyoruz!!!
Bilgilerinize
Mesala örnek vermem gerekirse, Celikjant ve Lastik konusunda her Arabanin kendine has bir ölcüsü, ebati, büyüklügü var. ben arabama 215/45/17 83H lastik taktim, Tüv dedi 215/45/17 91H olmasi gerekiyor.sadece tutmayan 83H ile 91H bu yüzden degistirmek zorunda kaldim!!!
simdiden Kolay gelsin